برنامهنویسی یعنی نوشتن دستوراتی منطقی و پشتسر هم برای ماشینها، در حقیقت هنگامی که فردی برنامهنویسی میکند دستورات بهخصوصی را نوشته و کامپیوتر آنها را اجرا میکند، در اینجا منظور از کامپیوتر هر نوع وسیلهی دارای قدرت پردازشی و پردازنده است، این تعریف میتواند شامل رایانههای امروزی، تلوزیونها، خودروها، لوازم خانگی و… باشد، در این مقاله از همیار آیتی قصد داریم کمی بیشتر با دنیای برنامهنویسها آشنا شده و ببینیم برنامهنویسی چیست و همچنین یک برنامهنویس کیست و چه وظایفی برعهده دارد؟

اجازه دهید مفهوم برنامهنویسی را با یک مثال بسیار ساده برای شما شرح دهیم، کمی دربارهی نحوهی برقراری ارتباط در موجودات زنده فکر کنید، ما انسانها از طریق صحبت کردن با یکدیگر ارتباط برقرار میکنیم، حیوانات با تولید صداهای مخصوص به خود با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند، برخی از حشرات با تولید امواج فراصوت از محیط اطراف خود آگاه میشوند…
حال بیایید همین موضوع را در مورد ماشینهای الکترونیکی بررسی کنیم، به نظر شما ما انسانها چگونه میتوانیم با ابزارهای الکترونیکی ارتباط برقرار کنیم؟ بهخوبی میدانیم که یک کامپیوتر تنها از چند قطعهی الکترونیکی مانند پردازنده و حافظه تشکیل شده و با ولتاژ الکتریسیته کار میکند.

بنابراین ما هیچگاه نمیتوانیم با زبان انسانی خود با یک ماشین الکترونیکی ارتباط برقرار کنیم و مجبوریم با زبان خود کامپیوتر با آن ارتباط برقرار کرده و دستورات خاصی را به آن منتقل کنیم، این زبان بهخصوص، زبان برنامهنویسی نامیده میشود که خود تاریخچهی بلندی دارد، در ادامهی این مقاله با همیار آیتی همراه باشید تا باهم وارد دنیای بزرگ برنامهنویسها شده و دریابیم آنها چگونه میتوانند با این ماشینهای الکترونیکی صحبت کنند.
همانطور که گفتیم رایانهها با ولتاژ کار میکنند، در حقیقت با نیروی برق یا باتری، پس تنها چیزی که میتوانیم در مدارهای یک کامپیوتر مورد استفاده قرار دهیم ولتاژ الکتریسیته است، پردازنده و سایر اجزای یک کامپیوتر از طریق ولتاژهای گوناگون قادرند مفاهیم مختلفی را منتقل، پردازش و ذخیره کنند، اما مشکل اینجاست که هر ولتاژی مورد قبول این قطعات نیست و احتیاج داریم با قوانین خاصی از این پتانسیل استفاده کنیم.
در حقیقت دو ولتاژ به خصوص را در قطعات به کار میگیریم، و از آنها به عنوان 0 و 1 یاد میکنیم، با توجه به ساختار قطعات مقدار ولتاژ متفاوت خواهد بود، به عنوان مثال در برخی رایانهها ولتاژ 0 به معنای بیت 0 و ولتاژ 5 به معنای بیت 1 است، در برخی دیگر ولتاژ 5 نشاندهندهی مقدار بیت 0 و ولتاژ 10 نشاندهندهی بیت 1 است.

در پایینترین سطح یک کامپیوتر (یعنی سختافزار) تنها و تنها قادریم با بیتهای 0 و 1 با دستگاه ارتباط برقرار کنیم، به عنوان مثال در برخی از پردازندههای قدیمی یا سیستمهایی که احتیاج به سرعت بسیار بالا در پردازش دارند زبان 0 و 1 که اصطلاحا آن را زبان باینری (دودویی) مینامیم کارساز خواهد بود، اگر دوست دارید بیشتر با این زبان آشنا شوید میتوانید مقالهی کدهای باینری را مطالعه کنید.
به زبان ساده، در سیستم باینری بیت 1 به معنای روشن بودن و بیت 0 به معنای خاموش بودن است، از کنار هم قرار گرفتن بیتهای گوناگون بینهایت عدد تولید خواهد شد که هرکدام از آنها نشاندهندهی یک دستورالعمل یا مفهوم خاص برای کامپیوتر هستند و اساس کار رایانههای امروزی را شکل میدهند.

مشکل تازهای که سر راه برنامهنویسان وجود داشت این بود که ارتباط با یک کامپیوتر به زبان باینری، برای انسانها کاری دشوار و تقریبا غیر ممکن بود، به همین علت تصمیم گرفتند زبانهایی را برای ارتباط با رایانهها طراحی کنند که تا حدودی به زبان انسان نزدیکتر بوده و برنامهنویسی با آنها سادهتر باشد.
نخستین زبانهای برنامهنویسی چگونه بهوجود آمدند؟
همانطور که گفتیم، کار با زبان باینری چندان آسان نبود، به همین علت انسانها برای هر دستور یک معادل کلمهای در نظر گرفتند و از آن به بعد به کمک آن کلمات برنامهنویسی میکردند، که به آن زبان اسمبلی (Assembly) گفته میشد.
به عنوان مثال به جای کد 01001101 عبارت SUM را به ماشین تحویل میدادند و کامپیوتر زحمت تبدیل این عبارت به معادل باینری آن را بر عهده داشت، اگر تا قبل از به وجود آمدن این زبان رشتهی عددی 01001101 نشاندهندهی عملیات جمع در کامپیوتر بود، از این پس عبارت SUM برای کامپیوتر معادل 01001101 و به معنای عملیات جمع تلقی میشد.
البته که در نهایت تمام این دستورات برای فهم کامپیوتر باید به زبان باینری تبدیل میشد، که این فرایند (یعنی تبدیل دستورات اسمبلی به باینری) بر عهدهی اسمبلر بود، از آنجایی که تبدیل زبان اسمبلی خود احتیاج به پردازش جداگانهای داشت، بنابراین از سرعت کمتری نسبت به زبان باینری برخوردار بود.
به مرور زمان، زبانهای پیشرفتهای خلق شد که امکانات و قابلیتهای گستردهتری را در اختیار برنامهنویسان قرار میداد، زبانهایی مانند سی، جاوا، پایتون و… نمونههایی از این زبانها به شمار میآیند، هرچند زبانهای سطح بالا سادگی و کارایی بیشتری را در اختیار برنامهنویس قرار میدادند، اما زبانهای سطح پایین مانند باینری و اسمبلی همچنان از سرعت بیشتری برخوردار هستند، چراکه فرایند تبدیل و کامپایل در آنها وجود نداشته و پردازش کمتری توسط رایانه انجام میشود.
امروزه در سیستمهایی که احتیاج به سرعت پردازش بالایی دارند، بهعنوان مثال فضاپیماها، سیستمهای بیمارستانی یا رباتهای خاص از زبانهای سطح پایینتر مانند اسمبلی و حتی باینری استفاده میشود، اما در برنامهنویسیهای معمولی، مانند اپلیکیشنهای کامپیوتر، موبایل و وب از زبانهای سطح بالا استفاده شده و وظیفهی کامپایل یا ترجمهی دستورات برعهدهی کامپیوتر گذاشته میشود.
برنامهنویسی چیست؟ برنامهنویس کیست؟
احتمالا با خواندن این مقاله تا بهحال متوجه مفهوم برنامهنویسی شدهاید، اما به زبان ساده، برنامهنویسی عبارت است از تحلیل نیازها و تبدیل آنها به دستورات قابل فهم کامپیوتر، وظیفهی نوشتن این دستورات بر عهدهی برنامهنویسهاست، آنها قادرند دستورات انسانی را برای کامپیوتر نوشته و از آن برای پردازشهای مورد نیاز ما استفاده کنند.
به عنوان مثال دستورات زیر را در نظر بگیرید:
#include <iostream>
using namespace std;
int main() {
int a , b;
cin >> a >> b;
cout << a+b;
return 0;
}
این مجموعه دستورات به زبان ++C نوشته شدهاند و از کامپیوتر میخواهند دو عدد a و b را از کاربر دریافت کرده، آنها را باهم جمع کند و در نهایت حاصل جمع را در صفحهی خروجی نمایش دهد.
دقیقا معادل همین کد در زبان پایتون (Python) به شکل زیر نوشته میشود:
a = int(input())
b = int(input())
print(a+b)
همانطور که مشاهده میکنید، هرچند نوع نگارش این دو زبان با هم متفاوت است، اما هردوی آنها در اصل یک کار یکسان را انجام میدهند و از رایانه میخواهند دو عدد را از ورودی دریافت کرده و حاصل جمع آنها را محاسبه کرده و نمایش دهد.
برنامهنویسها نحوهی کار با یک زبان بهخصوص را فراگرفته و به کمک آن زبان، برنامههای مورد نیاز سایرین را برای کامپیوتر نوشته و اجرا میکنند، تمام برنامههایی که این روزها مشاهده می کنیم به همین شکل توسط یک یا چند برنامهنویس نوشته شدهاند.

حال دیگر بهخوبی میدانیم برنامهنویسی چیست و به چهکسی برنامهنویس میگویند، بیایید کمی بیشتر با نحوهی زندگی یک برنامهنویس آشنا شویم!
یک برنامهنویس چه ویژگیهایی دارد؟
برنامهنویسها موجوداتی سختکوش و منطقی هستند، همانطوری که گفتیم یک کامپیوتر فقط و فقط زبان 0 و 1 را درک میکند، اصطلاحا به این زبان، زبان منطقی گفته میشود، یعنی هر ورودی یک نتیجهی ثابت و منطقی خواهد داشت.
کامپیوترها اشتباه نمیکنند و معمولا بروز باگهای مختلف در نرمافزار ناشی از اشتباهات برنامهنویس است، چرا که کامپیوتر یک ماشین منطقی بوده و نتیجهای که تولید میکند متناسب با دستوراتی است که برنامهنویس برای آن نوشته است، بنابراین اکثر برنامهنویسها دارای ذهنی منطقی و الگوریتمیک هستند.
میزان حقوق یک برنامهنویس چقدر است؟
پاسخ این سوال کاملا به تخصص و مهارت یک برنامهنویس بستگی داشته و میتواند از یک میلیون تا چند ده میلیون تومان در ماه متغیر باشد، هرچه مهارت و تخصص بیشتری در این زمینه داشته باشید میزان درآمد شما نیز افزایش خواهد یافت، البته که لازم به ذکر است این شغل نیز سختیهای مربوط به خود را دارد، از بروز باگها و مشکلات عجیب در برنامه گرفته تا شبهایی که لازم است تا صبح بیدار مانده و مشکلات پروژهتان را برطرف کنید!

به شما توصیه میکنیم تنها اگر عاشق برنامهنویسی و دنیای کامپیوتر هستید وارد این حرفه شوید، در غیر اینصورت به سرعت خسته شده و آن را رها خواهید کرد…
چگونه میتوانم یک برنامهنویس موفق شوم؟
در ابتدا باید به خوبی با منطق برنامهنویسی آشنا باشید، برای این منظور سعی کنید بهطور کامل با مفهوم الگوریتم و فلوچارت آشنا شوید، فرقی نمیکند به چه زبانی علاقهمند هستید، شما با دانستن الگوریتم میتوانید در هر زبانی برنامهنویسی کنید، پس از اینکه بهخوبی با الگوریتم و منطق برنامهنویسی آشنا شدید باید پلتفرم مورد نظرتان را برای برنامهنویسی انتخاب کنید.
به چه پلتفرمی علاقهمند هستید؟ برنامهنویسی تحت وب، موبایل یا کامپیوتر؟ پس از اینکه سیستم مورد نظرتان را انتخاب کردید کافیست یک زبان متناسب با آن را انتخاب کرده و آن را یاد بگیرید، اگر از قبل به خوبی با مفهوم الگوریتم و منطق برنامهنویسی آشنا باشید میتوانید در مدت زمانی بسیار کم کدنویسی را شروع کرده و اولین برنامهی خود را روانهی بازار کنید، در ادامه کتاب جامع آموزش الگوریتم و منطق برنامهنویسی را برای شما آماده کردهایم که میتوانید آن را از اینجا دانلود کنید.
شما چه تجربهای در این خصوص دارید؟ آیا تا بهحال با برنامهنویسها در ارتباط بودهاید یا شاید هم خودتان یک برنامهنویس حرفهای هستید؟ دیدگاههای ارزشمندتان را در اینباره با ما و سایر کاربران همیار آیتی به اشتراک بگذارید.
ایرانتلنت بزرگترین وبسایت استخدامی ایران است که نزدیک به یک میلیون نفر از جامعه متخصصان و مدیران ایرانی به عضویت آن در آمدهاند و بالغ بر ۵۰۰۰ شرکت معتبر داخلی و خارجی، استخدامهای خود را از طریق آن انجام میدهند؛ استخدام برنامه نویس یکی از پرطرفدارترین موقعیتهای شغلی ایرانتلنت است، اگر شما هم دوست دارید به عنوان یک برنامهنویس مشغول به کار شوید، کافیست همین حالا سری به وبسایت ایرانتلنت بزنید!
شما یک گام جلوتر از دیگران باشید! اگر به آیتی و تکنولوژی علاقهمندید و دوست دارید سریعتر در این زمینه پیشرفت کنید، همین حالا به جمع 14,959 عضو همیار آیتی بپیوندید، دسترسی به تمام آموزشهای پریمیوم، دریافت جدیدترین آموزشهای کاربردی مرتبط با آیتی و استفاده از مشاورهی رایگان، برخی از مزایای عضویت در سایت هستند، شما نیز به کاربران همیار پیوسته و همین حالا وارد دنیای حرفهایها شوید... من هم میخواهم عضو ویژهی همیار شوم
ممنون از این مقاله کاربردی
برنامه نویسی جز اون دسته از شغل هاییه که تونسته نیازهای مردم و جامعه امروز رو برطرف کنه.به طوری که الان خیلی ها برنامه نویسی رو جزو شغل های پردرامد میدونن.لیستی از زبان های برنامه نویسی رو تو سایت دانشگاه کسب و کار خوندم که فکر میکنم میتونه هرکدوم علایق و استعدادهای مختلفی رو پوشش بده .3
سلام خدمت شما جناب گوهری عزیز و همکاران گرامی شما. بنده لیسانس رشته برق هستم و می خواهم برنامه نویسی رو یاد بیگیرم. و میخواهم که سیستم های هوشمند بسازم فرق نمی کنه چی نوع وسیله برقی باشد. به نظر شما کدام زبان برنامه نویسی رو یاد بیگیرم. تشکر از رهنمایی های خوب تون!!!
خداقوت مهندس… ممنون از این بررسی جامعتون
من وارد دنیای کد نویسی شدم.
و تا آنجایی که من به نتیجه رسیدم فکر میکنم در حد نیاز انگلیسی ضروری هست نه در همه بخش ها.
برای برنامه نویسی زبان انگلیسیباید بلد باشیم حتما
بلع
حتما حتی در ابتدایی ترین حالت که اسکرچ هست بای بلد باشید
سلام وقتتون به خیر من میخام وارد حرفه برنامه نویی شم میخاستم بدونم که بدون زبان انگلیسی هم میتونیم وارد بشیم یا اینکه باید حتما بلد باشیم
سلام آقای گوهری ، من علاقه خودم حوزه فرانت اند وب هستش ولی فقط محض این که شنیدم حوزه بک اند درامدش بیشتر هس و چون مسیری که یک بک اند کار باید طی کنه سخت تر و طولانی تر و چیز های بیشتری رو نسبت به یک فرانت اند کار باید یاد بگیره ، 2 دل هستم که ایا وارد حوزه بک اند بشم یا نه ، ولی آیا در حوزه فرانت اند هم میشه درامدی که یک بک اند کار کسب میکنه رو کسب کرد چه در استخدام در شرکتی یا بصورت فریلنسر ؟ ممنون از پاسخگویی تون نظر شما برام مهم هس
سلام خسته نباشید
یک سوالی خیلی ذهن منو درگیر کرده ، اینکه اگه بخوایم یک اپلیکیشن برای اندروید بسازیم باید جاوا بلد باشیم و اگه بخوایم واسه ایفون بسازیم سویفت این چیزیه که من احساس میکنم درست فهمیدم ، الان اگه ما وقت بزاریم برای یاد گیری زبان سویفت و اپلیکیشنی رو برای ایفون طراحی کنیم ، اگر بخوایم اون اپ رو برای اندروید منتشر کنیم دوباره باید بشینیم زبان جاوا رو از اول یاد بگیریم یا اطلاعاتمون درباره سویفت برای اجارا در بستر جاوا کفایت میکنه؟
و سوال دوم اینکه زبان برنامه نویسی پایتون رو هم من چند جا خوندم که برای طراحی اپلیکیشن استفاده میشه بعد واسم سوال پیش میاد که بالاخره من جاوا رو یاد بگیرم پایتون رو یاد بگیرم یا سویفت رو ، البته قصد خودم اینه برای ایفون طراحی کنم ولی بازم برام سواله فرق اینا چیه؟
ممنون از پاسخگویی تون
سلام مهدیار جان؛ بهطور کلی درخصوص جابهجایی بین زبانهای برنامهنویسی وقتی شما یک زبان رو بدونید استفاده از سایر زبانها چندان کار دشواری نیست، چون منطق کلی و پایهی برنامهنویسی رو یاد گرفتید، فقط سینتکسها متفاوت هست که به سرعت میتونید یادش بگیرید؛ در حال حاضر برای نوشتن برنامههای اندروید البته از زبان کاتلین هم میتونید استفاده کنید.
در خصوص پایتون هم بله کتابخانههایی وجود دارند که بتونید به کمک اونها اپلیکیشن طراحی کنید اما اگر میخواین به شکل تخصصی برنامهنویسی اپلیکیشن انجام بدید، در مرحلهی اول پلتفرم و در مرحلهی بعد زبان رو انتخاب کنید، اگر میخواین برنامهنویس iOS بشید سراغ همون زبان Swift برید.
سلام ،من همه کامنت ها و نظرات رو خوندم و باتوجه به این که برای اصولی یادگرفتن برنامه نویسی تاکید شما بر این هس که در ابتدا باید الگوریتم و کمی فلوچارت رو یادگرفت بعدش رفت سراغ یادگیری یک زبان، بنده 2 تا سوال داشتم ، 1_ تسلط روی الگوریتم و فلوچارت باید در چه حد باشه تا چه حدی مسلط بشیم ؟ و چقدر زمان میبره تا الگوریتم رو یاد بگیریم و چقدر زمان باید بهش اختصاص بدیم ؟ سوال دومم این که ، نظرتون در مورد برنامه نویسی بک اند وب چیه ؟ و از حوزه برنامه نویسی وب ، بک اند تخصصی تر هس یا فرانت اند ؟
سلام، دلیل تاکید روی یادگیری الگوریتم، این هست که با منطق برنامهنویسی آشنا بشید و ذهنتون بتونه به سادگی چالشها را تحلیل و مسائل برنامهنویسی رو حل کنه، در خصوص زمانی که باید صرف کنید، به نظر من ظرف مدت یک هفته میتونید با مفاهیم کلی الگورتیمنویسی آشنا بشید و بعد دیگه به مرور در طی یادگیری زبان برنامهنویسی مد نظرتون بیشتر در این زمینه مسلط بشید، در طول یادگیری برنامهنویسی قدرت منطق و حل مسئلهتون هم افزایش پیدا میکنه؛ در خصوص سوال دومتون، هم بکاند و هم فرانتاند تخصصی هستند و چیزی به اسم تخصصیتر وجود نداره، باید با توجه به علاقهتون انتخاب کنید.
راجب برنامه نویسی بصورت فریلنسری و گرفتن پروژه از خارج کشور بیشتر توضیح میدید ؟ و این که آیا داشتن رزومه برای کار بصورت فریلنسری هم الزامی هس یا فقط برای استخدام در شرکت ها اینطور صدق میکنه ؟
با استفاده از سایتهایی مثل freelancer.com میتونید پروژههای خارجی هم بگیرید، در خصوص رزومه هم، به هر حال شما هرجایی که بخواین کار کنید یا پروژه بزنید، باید نمونهکار داشته باشید که بهتون اعتماد کنن، فرقی نداره فریلنسر یا استخدام، اما همونطور که در کامنت قبل خدمتتون عرض کردم، داشتن نمونهکار به این معنی نیست که مثلا چندین سال سابقه داشته باشید و بیمه براتون رد شده باشه، میتونید یکسری پروژهی فرضی برای خودتون تعریف کنید و اونها رو انجام بدید.
جناب گوهری سلام خسته نباشید ، راجب درامد برنامه نویسی و داشتن رزومه کاری، آیا یک نفری که به ی سطح خوبی برسه اینده شغلی خوبی داره یا ن و این ک مثلا من بعد3 الی 5 سال یادگیری خودخوان حرفه ای میشم و حالا اماده گرفتن پروژه و یا استخدام در یک شرکتم اون موقع از من رزومه کاری میخوان ؟ یا همین ک عملا یک برنامه نویس خوب و حرفه ای هستم داشتن یک رزومه کاری رو پوشش میده ؟ آیا از من رزومه کاری با ۱۰ سال سابقه کاری نمیخوان ؟ واقعا همین مسعله برام یک مقدار نا امید کننده هس . پیشاپیش ممنون و سپاسگزارم بابت پاسخگویی .
سلام، متشکرم؛ در تخصصهایی مثل برنامهنویسی، سابقهی کاری (اینکه مثلا بیمه رد شده باشه و…) چندان اهمیتی نداره و اگر یک برنامهنویس حرفهای باشید موقعیتهای شغلی خیلی زیادی براتون وجود داره (چه در داخل ایران و چه در خارج از کشور) اما منظور از خودخوان این نیست که صرفا یکسری موضوع تئوری رو مطالعه کنید، باید تجربهی کار عملی داشته باشید، میتونید یک پروژه برای خودتون تعریف کنید و برنامههایی رو در این زمینهها توسعه بدید یا یه مقدار که حرفهای شدید شروع کنید به پروژه گرفتن (به شکل فریلنسر) و از این پروژهها به عنوان نمونهکارهاتون استفاده کنید، اگر نمونهکارهای قوی داشته باشید، مطمئن باشید شرکتها علاقهمند هستند که باهاشون همکاری کنید.
سلام خیلی ممنون بابت مطالب فوق العاده مفیدتون…
ببخشید یه سوال داشتم، برای این حرفه باید انگلیسی بلد باشیم؟
اگر باید بلد باشیم، حدودا در چه حد باشه کافیه؟
سلام، ممنون از شما، خوشحالیم که آموزشهای همیار آیتی برای شما مفید بودند؛ بله لازمه که زبان انگلیسی رو بلد باشید در حد خوندن و اینکه حداقل بتونید مفهوم یک متن رو بفهمید، تقریبا همهی داکیومنتها و فرومهای برنامهنویسی به زبان انگلیسی هستند و برای اینکه بتونید مستندات یک زبان رو بخونید یا مشکلات و باگهایی که دارید رو رفع کنید، لازمه که انگلیسی رو در حد خوندن و ترجمه بلد باشید.
دوست داری انگلیسی رو یاد بگیری ؟ ایمیل بزن omidarmaki@gmail.com
سلام
برنامه نویسی از ۱۲ ساله گی میشه شروع کرد؟
سلام، بله میشه، زبان برنامهنویسی اسکرچ (Scratch) برای سنین پایین معمولا خیلی جذاب هست.
سلام اگه میشه جواب بدید
اگر من یک اپ یا بازی رو در یک مارکت منتشر کنم حق مالکیت نرم افزار به شکل خواهد بود . اگه من او رو دریافت نکرده باشم چه اتفاقی میافته؟
یا کسی میتونه ادعای مالکیتش رو بکنه؟
سلام و خسته نباشید ، یک نفری که تازه میخواد شروع به یادگیری برنامه نویسی کنه و علاقه زیادی به برنامه نویسی داره ریاضیش چقدر باید خوب باشه و چه چیز هایی رو در ریاضی بلد باشه ؟ من فقط در حد ضرب و جمع و تقسیم رو بلدم آیا مشکلی پیش میاد در یادگیری برنامه نویسی ؟ از طرفی در یک وبسایت دیگری خوندم که برنامه نویسی هیچ ربطی به این نداره که شما ریاضی تون خیلی باید خوب باشه ? مگر برنامه نویسی حل مساعل پیچیده ریاضی هس ؟
سلام، برنامهنویسی چندان احتیاجی به ریاضی نداره و چیزی که در برنامهنویسی مهمه قدرت حل مسئله و منطق هست که میتونه بهتون کمک کنه.
سلام خسته نباشید من دانشجو ترم جدیدالورود مهندسی کامپیوتر هستم و برنامه نویسی اصلا یاد نمیگیرم باید از کجا باید شروع کنم ؟
مرسی
سلام، اولین چیزی که برای یادگیری برنامهنویسی باید آموزش ببینید، الگوریتم و منطق برنامهنویسی هست که میتونید در لینک زیر مطالعه کنیدش:
https://www.hamyarit.com/blog/algorithm/
سلام چن وقتیه که یه سوال مهمی توی ذهنم هس آیا یک کسی که از صفره صفر هیچی از برنامه نویسی سر در نمیاره میتونه با زبان پایتون یادگیری رو شروع کنه ؟ یا پیش نیاز نیاز داره ؟ منظورم اینه که باید قبل از پایتون زبان دیگه ای رو یاد گرفت یا میشه مستقیما با همین پایتون شروع کرد استارت کار رو ؟ البته قبل از شروع یادگیری پایتون با مبحث الگوریتم هم آشنا باشه ، ممنون از پاسخگویی.
سلام، بله میشه از پایتون شروع کرد و مشکلی نداره، همونطوری که خودتون هم اشاره کردید، قبلش خوبه که الگوریتم و البته یه مقداری هم زبان انگلیسی بلد باشید.
سلام خسته نباشید مطالب خیلی مفید بود،ممنون عالی بود.
من برنامه نویسی رو دارم کار میکنم البته پایتون و دوره ی مقدماتی رو گذروندم میخواستم بدونم وقتی ما کد نویسی کردیم و برنامه مونو نوشتیم چگونه میتونیم اون رو تو به اشتراک بزاریم و اینکه چگونه اون کدی که نوشتیم رو به برنامه تبدیل کنیم.
(دم تیمتون گرم بازم میگم که خیلی عالی هستین)
سلام، خیلی خوشحالیم که آموزشها برای شما مفید بودن و ممنون که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
در خصوص سوالتون، با توجه به اینکه میخواین برنامه رو برای چه محیطی خروجی بگیرین باید عمل کنید، مثلا من روی همون پایتون مثال میزنم.
فرض کنید میخواین یک وباپلیکیشن یا برنامهی تحت وب با پایتون بنویسید، در چنین شرایطی کدهایی که نوشتید رو به یک هاست (Host) یا سرور منتقل میکنید، یک دامنه خریداری میکنید و یک وبسایت آماده میشه که برنامه شما در قالب اون کار میکنه و میتونید آدرس سایتتون رو به اشتراک بذارید.
یا مثلاً اگر میخواین به شکل یک نرمافزار تحت ویندوز برنامهتون رو ارائه کنید، بعد از اینکه کد پایتونتون رو نوشتید میتونید با استفاده از اسکریپت مخصوص اینکار (که از وب قابل دانلود هست) کدهای پایتونی که نوشتید رو تبدیل کنید به فایل قابل نصب روی ویندوز (exe) و اون فایل رو نصب کنید یا با بقیه به اشتراک بگذارید.
سلام من یک سوالی داشتم. من از وی اس کد استفاده میکنم ولی نمدونم چطور باید کد رو ران کنم. شما راه حلی دارید؟
سلام
میشه درمورد برنامه سوییفت و جاوا یکم توضیح بدین
مثلا از کجا دانلود کنیم
و اینکه سوییفت میشه روی ویندوز نصب بشه
و اینکه چقدر زمان میبره ک بتونیم کار باهاشونو یاد بگیریم
سلام ببخشید واسه برنامه نویسی ایفون شما گفتین سوییفت درحالی که سوییفت شبکه انتقال پوله
سلام، سوییفت یک اسمه، مگه نمیتونه همزمان هم اسم شبکهی انتقال پول باشه هم اسم یک زبان برنامهنویسی :))) البته سوییفت مالی به شکل SWIFT نوشته میشه و سوییفت برنامهنویسی به شکل Swift اما به هر صورت جفتشون، سوییفت خونده میشن.
سلام آقای گوهری
شب شما بخیر و خداقوت.
من ۱۶ سالمه و کلاس نهمم و به رشته برنامه نویسی و کامپیوتر علاقهمندم( البته میخوام از فنی حرفهای وارد این رشته بشم) میخواستم من رو راهنمایی کنید تا یک انتخاب آگاهانه داشته باشم.
من برنامه نویس چیست و کیست رو نمیخوام چون خوندم.
خودتون میدونید دیگه درباره مشکلات و توضیحاتی که خودتون بهتر میدونید به من بگید.
خیلی ممنون
سلام، علاوهبر موضوع علاقه که خودتون بهش اشاره کردید، برای اینکه یک برنامهنویس حرفهای بشید، سعی کنید حتما روی مفاهیمی «الگوریتم» مسلط بشید.
سلام ببخشید میشه بگید ویرایشگر و اینتر پیریتور دقیقا چی هستند؟
سلام آبتین جان، ویرایشگر (Editor) همونطور که از اسمش پیداست ابزاری هست که امکان ویرایش و نوشتن کدها رو به شما میده، در اصل همون محیطی هست که کدها رو داخلش تایپ میکنید؛ مفسر (Interpreter) نوعی مترجم برای زبانهای برنامهنویسی هست، در حقیقت برنامهای که نوشته شده رو برای ماشین خط به خط میخونه، ترجمه و اجرا میکنه.
البته معمولا همهی اینها (ویرایشگر، مفسر و…) تحت یک برنامهی واحد به اسم IDE میان.
سلام استاد میشه با موبایل هم برنامه بویسی رو یاد گرفت؟
سلام دوست عزیز، اگر صرفا منظورتون یادگیری هست، بله میشه (مثلا با دیدن فیلم و مطالب آموزشی) اما اگر میخواین خودتون کدنویسی کنید و برنامهنویسی رو بهشکل حرفهای و عملی یاد بگیرید، لازمه که با کامپیوتر انجام بدید، گوشی واقعا مناسب اینکار نیست و خیلی اذیت میشید.
سلام آقای گوهری
آقای گوهری میخواستم بدونم برای اینکه بتونم برنامه هایی مثل تلگرام یا اینستاگرام یا برنامه های دیگه بسازم باید چه زبان هایی رو یاد بگیرم؟ و میخواستم بدونم برای بازیسازی با موتور بازیسازی انریل انجین چه چیزهایی یاد بگیرم؟
سلام، بستگی داره بخواین برای چه پلتفرمهای برنامهنویسی کنید، مثلاً وقتی میخواین برنامهای رو برای تلفنهای اندرویدی بنویسید، میتونید از جاوا استفاده کنید، یا مثلاً اگر میخواین برای سیستمعامل آیفون بنویسید باید از سوییفت استفاده کنید، برای دسکتاپ هم مثلاً میتونید از سیشارپ، پایتون یا سیپلاسپلاس استفاده کنید، توجه داشته باشید که برنامههایی مثل تلگرام یا اینستاگرام رو یکنفر ننوشته و تیمهای چندده نفره انجامش دادن، بنابراین شما اگر میخواین چنین برنامههایی بنویسید اول یک تیم تشکیل بدید که هر شخص یا گروهی یک بخش کار رو انجام بدن.
آنریل انجین هم تاجایی که من اطلاع دارم از ++C استفاده میکنه.
سلام خسته نباشید خیلی مقاله مفیدی بود ممنون
خیلی ممنون از مقاله مفیدتون
خوشحالیم که این مقاله برای شما مفید بوده محمد عزیز.
سلام ممنون از شما که اینقدر سریع به پرسش ها جواب میدید
چه برنامه ای برای ساخت بازی مناسبتره؟ که کار کردن باهاش خیلی سخت نباشه.
سلام دوست عزیز، خواهش میکنم.
معمولا برای ساخت بازی از موتورهای بازیسازی مثل یونیتی استفاده میشه.
خیلی ممنون از سایت مفیدتون عالی هستین شما
سلام آقای گوهری
بهترین زبان برنامه نویسی برای بازیسازی چیه؟
از کجا شروع کنم؟ و چقدر طول می کشه تا دانش مورد نیاز رو یاد بگیرم؟
ممنون بابت سایت عالیتون
سلام، برای بازیسازی اگر با نرمافزارهایی مثل یونیتی کار کنید، زبان #C کاربرد داره.
ممنون آقای گوهری
فقط اگه یه توضیح هم بدین که چطور برنامه نویسی با ++C شروع کنم؟ و چقدر طول میکشه تا بتونم با این برنامه به خوبی کار کنم؟
خواهش میکنم، برای شروع باید اول یک IDE نصب کنید (مثلا مایکروسافت ویژوال استدیو) و داخل محیط این برنامه کدنویسی کنید.
در خصوص زمان هم بستگی به خودتون داره، ولی حدودا با ۳ تا ۶ ماه تمرین میتونید دانش مورد نیاز رو کسب کنید ولی برای اینکه تجربهی بیشتری کسب کنید بهتره حتما به شکل پروژهمحور کار کنید، یعنی اینکه یک پروژه خیلی ساده برای خودتون تعریف کنید و اون رو انجام بدید.
سلام میخواستم بدونم برای برنامه نویسی میتونم از ++c شروع کنم؟ و میتونین یه منبع خوب معرفی کنید؟
سلام فرزاد عزیز، بله مشکلی نداره و میتونید از زبان ++C هم شروع کنید، در خصوص منبع متاسفانه منبع معتبری نمیشناسم که بهتون معرفی کنم، اما میتونید با جستجوی C++ Hello World منابع آموزشی خوبی در اینترنت پیدا کنید، همچنین آموزشی در همیار آیتی منتشر شده تحت عنوان الگوریتمنویسی که میتونید نمونه مثالهای موجود در اون آموزش رو به کد تبدیل کنید و اینجوری مهارتهای کدنویسی خودتون رو بهبود بدید.
سلام
میخواستم بدونم برای برنامه نویسی میتونم از ++c شروع کنم؟ و میتونین یه منبع خوب برای یادگیری معرفی کنین؟
و اینکه مطالبتون عالی بود امیدوار بهترم باشه و به من در این زمینه بتونین کمک کنین
خواهش میکنم، خوشحالم که آموزشها برای شما مفید بوده.
سلام اقای گوهری من 13 سالمه اما نه انگلیسی بلدم نه……… الگوریتم و ….. میخ.استم بدونم
1 بدون یاد داشتن انگلیسی هم میشه برنامه نویس شد؟
2برای یاد گرفتن برنامه نویسی باید از کجا شروع کرد و از کجا یاد گرفت؟
3 توروخدا نگین باید بزرگتر شی و…..
4 کلا هرچی باد بدونم
5جواب سوال4
سلام، اولین توصیه من به شما اینه که زبان انگلیسی رو توی خودتون تقویت کنید، چون زبان کامپیوتر در کل دنیا انگلیسی هست.
خیلی وقتا توی برنامهنویسی به خطاهای مختلفی برمیخوریم که مجبوریم با جستجو توی اینترنت راهحلش رو پیدا کنیم، معمولا اکثر خطاها رایج هستند و قبل از شما هم افراد دیگهای اون مشکلات رو داشتن و سوالاتشون رو در سایتهایی مثل Stackoverflow مطرح کردند و جواب گرفتند (به زبان انگلیسی)
بنابراین اگر بخواین راحتتر مشکلاتتون رو حل کنید باید زبان انگلیسی بدونید، ضمن اینکه همهی مستندات زبانهای برنامهنویسی به زبان انگلیسی هست و اگر انگلیسی ندونید خیلی کارتون سخت میشه، اما اگر بتونید منابع انگلیسی رو بخونید میتونید خیلی راحت خودتون مشکلاتتون رو حل کنید و به فرد دیگری وابسته نباشید، البته خیلی هم لازم نیست حرفهای باشید توی زبان، فقط در همین حد که بفهمید دارن چی میگن و چه سوالاتی میپرسن، چون معمولا توی علوم کامپیوتر و برنامهنویسی اکثر موارد به زبان ساده بیان شده و در قالب مثال هست، بنابراین یه کمی که زبان بلد باشید راحت میتونید متوجه بشید (میتونید از ابزارهایی مثل گوگل ترنسلیت هم استفاده کنید)
یه کم که منابع انگلیسی رو بخونید دستتون راه میفته میدیگه میتونید راحت کارتون رو انجام بدید، این مقاله رو در مورد کاربرد زبان انگلیسی مطالعه کنید:
https://www.hamyarit.com/blog/english-language/
مورد بعدی اینکه، الگوریتم پایه و اساس برنامهنویسی هست و اگر میخواین واقعا یک برنامهنویس حرفهای بشید، باید الگوریتمنویسی رو یاد بگیرید، کار چندان سختی هم نیست و بیشتر به قدرت منطق و تحلیل احتیاج داره، یک برنامهی کامپیوتری از یکسری دستورات if و for تشکیل شده، که منطق و پایهواساس کار رو تشکیل میدند، اگر خوب درکشون نکنید نمیتونید خودتون یه برنامه بنویسید، پس حتما حتما باید الگوریتم رو یاد بگیرید، میتونید از این مقالهی رایگان استفاده کنید و روش الگوریتمنویسی رو یاد بگیرید:
https://www.hamyarit.com/blog/algorithm/
در خصوص سوال سومتون، نمیگم باید بزرگتر بشید 🙂 اتفاقا الان خیلی زمان خوبیه که یادگیری برنامهنویسی رو شروع کنید، برای یادگیری برنامهنویسی سعی کنید اول هم همه روش نوشتن الگوریتم رو یاد بگیرید، بعد از اون هم میتونید با یک زبان برنامهنویسی ساده مثل پایتون، کارتون رو شروع کنید و الگوریتمهایی که یاد گرفتید رو به یک برنامهی کامپیوتری تبدیل کنید.
من هم ۱۳ سالمه ولی الان برنامه نویسی میکنم و تا ۳ ماه دیگه میخوام سایت بزنم اگه میخوای راهنمایی بشی به ایمیل من پیام بده تا با هم در ارتباط باشیم
اینم ایمیلم
antyfesd@gmail.com
عاولی بود جناب فرشاد گوهری❤👌
درود بر جناب گوهری
از اینکه دلسوزانه جواب دوستانتون رو میدید از شما سپاسگذارم و برای شما ارزوی موفقیت دارم.
سلام و درود خدمت شما جناب سلیمیان گرامی
سپاس از لطف و محبتی که به بنده دارید
من هم برای شما آرزوی موفقیت میکنم
سلام ممنون از توضیحات خوبتون
یه سوال داشتم وقتی دراگهی ها مینویسن مسلط دقیقا باید درچه حدی باشه تواناییمون چون بعضی جاها نوشته آشنا بعضی جاها مسلط
سلام دوست گرامی، مسلط بودن در برنامهنویسی یعنی اینکه شما یک زبان خاص رو (که در آگهی خواستن) کاملا بلد باشید و بتونید بخشهای مورد نیاز یک پروژه با اون زبان رو از 0 تا 100 انجام بدید، اما آشنایی یعنی اینکه بتونید تا حدودی مفاهیم رو متوجه بشید و برخی از ایرادات خیلی کوچک رو برطرف کنید.
خیلی ممنونم آقای گوهری عزیز مقاله که عالی بود عالی تر از اون هم راهنمایی هایی بود که تو کامنت ها بود که کم تر دیدم این طور با حوصله و خوب توضیح داده بشه تو جاهای دیگه
سلام محمد عزیز
از دیدگاه دلگرمکنندهی شما سپاسگزارم و خوشحال از اینکه این آموزش برای شما مفید بوده.
سلام.خسته نباشید
میشه برنامه نویس وب،موبایل.دسکتاپ شد به طور حرفه ای یا باید یکی رو اتنخاب کنیم
سلام علی عزیز
بله شدنش که میشه، اما معمولا توصیه میشه همیشه در یک موضوع حرفهای و تخصصی بشید و باقی موارد رو در حد آشنایی بدونید.
هرچند که میشه همهی موارد رو یاد گرفت، اما برای موفقیت بیشتر توصیه میکنم یک مورد رو انتخاب کنید و سعی کنید در اون زمینه به یک متخصص تبدیل بشید، معمولا برای افراد متخصص و حرفهای شرایط کاری بهتری فراهم هست.
موفق باشید
کسی که هیچ سابقه برنامه نویسی ندارد اگه بخواهد برنامه نویسی موبایل(اندروید)رو یاد بگیرد از چه زبان برنامه نویسی باید شروع کند
سلام علی عزیز، برای برنامهنویسی اندروید در حال حاضر باید زبان جاوا رو یاد بگیرید، جاوا فعلا زبان رسمیای هست که از سمت گوگل برای برنامهنویسی اندروید معرفی میشه.
من تازه وارد رشته itشدمو علاقع زیادیم به رشتم دارم چطوری پیشروی کنمو موفق ترباشم:(
جدای از مباحث گفته شده در دانشگاه، خودتون در موضوعی که بهش علاقهمندید مطالعه کنید و یادش بگیرید، مثلا اگر به برنامهنویسی علاقهمند هستید خودتون یک زبان رو انتخاب کنید و شروع کنید به یادگیری اون زبان برنامهنویسی، یا به هر مبحث دیگری که در آیتی وجود داره…
سلام اقای گوهری ممنون از راهنماییتون
من در حد اماتور درباره ی الگوریتم و فلوچارت
میدونم و میخوام زبان جاوا رو یاد بگیرم
و در زمینه جاوا هم یه مقداری جلو رفتم
(برای برنامه نویسی اندروید) الان نیاز هست
که به الگوریتم و فلوچارت مسلط و 100%
فول بشم
اطلاعات ایده ای که در ذهنم هست رو
چطور به زبون کامپیوتر بفهمونم
مثال:من میخوام اهنگ های محمد رضا
شجریان رو +زندگینامه+… رو به یه اپیکیشن
تبدیل کنم
این اطلاعات رو چطوری باید وارد کامپیوتر
و زبان جاوا بکنم
هنوز درک نکردم که چطوری باید
اطلاعات اولیه ایده ام رو به کامپیوتر
بفهمونم
این بزرگترین مشکل من هست که هنوز درکش
نکردم
اقای گوهری از بابت کمک ها و راهنمایی هاتون سپاس گذارم
لطفا در این زمینه کمک و راهنمایی کنید
خواهش میکنم دوست عزیز
من فکر میکنم این مشکلیتون ناشی از این باشه که هنوز خیلی وارد برنامهنویسی نشدید، ببینید توضیح دادن این مورد در قالب کامنت یه مقدار دشواره، با یک مثال براتون توضیح میدم، فرض کنید شما میخواین یک موسیقی و یک متن رو در یک برنامهی اندروید استفاده کنید، برای اینکار در ابتدا باید فایل صوتی آهنگ رو (مثلا MP3) داخل یکی از فولدرهای برنامه قرار بدید، در گام بعد با استفاده از یک تابع پیشفرض آدرس این آهنگ رو در کدهای برنامه قرار بدید و ادامهی کار…
یا مثلا برای متن، باید یک فیلد متنی ایجاد کنید و متن مورد نظرتون رو با استفاده از کیبرد داخل اون بنویسید، در کل قرار نیست شما چیز عجیبی رو وارد کامپیوتر کنید، زبانهایی مثل جاوا، جزو زبانهای سطح بالا محسوب میشند، یعنی زبانی که تقریبا شبیه گفتگوی ما انسانهاست، بنابراین شما خیلی راحت میتونید مفاهیم و توابعی که در اندروید استفاده میشه رو درک کنید.
سیستم عامل اندروید یکسری کد و تابع از پیش آماده بهتون میده، مثلا فرض کنید شما توی جاوا یه تابع print دارید که با استفاده از اون میتونید یک متن رو روی صفحه نمایش بدید، دقیقا یه چیزی مشابه این هم برای اندروید وجود داره و از پیش آماده هست و مثلا شما میتونید با استفاده از اون یک متن یا آهنگ رو در برنامهتون قرار بدید تا نمایش داده بشه.
به نظرم بهترین راهکار برای شما اینه که یواش یواش برید سراغ برنامهنویسی اندروید تا این نگرانی که از این بابت دارید کم بشه، نرمافزار Android Studio رو روی کامپیوترتون نصب کنید و یه کم با محیطش کار کنید، چندتا آیکون داره که با استفاده از اونها میتونید ظاهر نرمافزارتون رو طراحی کنید، البته که به کدنویسی هم احتیاج خواهید داشت.
مورد بعدی هم اینکه سعی کنید نمونه کدهای مختلف رو فقط نگاه کنید، اینجوری کم کم نگرانیتون در خصوص برنامهنویسی کم میشه.
و یک توصیه خیلی مهم اینه که حتما زبان انگلیسی خودتون رو تقویت کنید، سایتی مثل یوتیوب یک منبع آموزشی فوقالعاده هست که میتونه دید خیلی خوبی بهتون بده.
امیدوارم تونسته باشم تا یه حدودی بهتون کمک کنم، اما اگر باز هم جایی ابهام داشتید بپرسید دوست عزیز.
سلام اقای گوهری
میشه کمک و راهنمایی کنید
یه مشکلی داشتم
چند مرحله یا چه مراحلی رو باید در برنامه نویسی بگذرونم
تا به مرحله کدنویسی در برنامه نویسی برسم
سلام جواد جان
مهمترین گام در برنامهنویسی اینه که در ابتدا به خوبی با مفهوم الگوریتم و نحوهی طراحی یک الگوریتم برای برنامهتون آشنا باشید، بعد از اینکه این مفاهیم رو یاد گرفتید میتونید وارد کدنویسی بشید، البته قبل از اون هم میتونید، اما اگر به خوبی با مفهوم الگوریتم آشنا نباشید، عملا نمیتونید هیچ برنامهای بنویسید، چون ممکنه کدهایی که مینویسید از نظر سینتکس (قوانین اون زبان) درست باشه، اما از نظر منطقی برنامهتون با مشکل مواجه میشه.
شما در حد 2 هفته تا 1 ماه کافیه یه مقداری در مورد الگوریتم و دستورات مختلفی که در برنامهنویسی وجود داره مطالعه کنید (مثلا بدونید دستور شرطی چیه، حلقه چیه، آرایه چیه) و بعد از اون با هر زبانی که بهش علاقه داشته باشید میتونید کارتون رو شروع کنید و برید سراغ کدنویسی، ضمن اینکه در انتخاب زبان هم محدودیتی ندارید، چون با مفهوم الگوریتم آشنا شدید و پایه و اساس برنامهنویسی رو به خوبی میدونید، فقط کافیه نحوهی نگارش و دستور زبان مورد نظرتون رو یاد بگیرید.
اگر باز هم سوالی در این خصوص داشتید بپرسید، در حد توانم راهنماییتون میکنم.
سلام اقای گوهری وقت بخیر و خسته نباشید
من تو یه قسمتی به مشکل برخوردم اگه براتون
ممکنه کمک و راهنمایی کنید
چند مرحله یا چه مراحلی رو باید پشت سر بگذارم
تا به مرحله کد نویسی در برنامه نویسی برسم
مثالک : من ایده ای دارم باید چکارکنم چه مراحلی
رو پشت سر بگذارم تا به کد نویسی برسم.
(ممنون میشم اگه در این موضوع راهنمایی دقیق و تاثیر گذارتون رو بهم بگین)
سلام .خسته نباشید ممنون ازشما
خاستم بدونم بدون مدرک دانشگاهی میشه تواین حرفه کارکرد و به جایی رسید؟
سلام دوست عزیز
بله صد درصد، کمترین چیزی که در حرفهی برنامهنویسی به چشم میاد مدرک دانشگاهی هست، خیلی از برنامهنویسهای موفق مدرک دانشگاهی تخصصی نرمافزار ندارند، در دانشگاه بیشتر روی قدرت تجزیه تحلیل و الگوریتمنویسی دانشجوها کار میشه، بنابراین شما اگر خودتون خوب مطالعه کنید و به خوبی با مفهوم الگوریتم و نحوهی الگوریتمنویسی آشنا باشید مشکلی در این زمینه نخواهید داشت و میتونید یک برنامهنویس موفق بشید.
آقای گوهری عاشقتونم، خیلی عالی مینویسید.
ممنونم از اموزشهای عالی که برامون مینویسید، کمتر افرادی اینگونه بدون هیچ چشمداشتی به دیگران اموزش میدن. عاشقتونم ❤
خیلی ممنونم از لطفی که به بنده دارید دوست عزیز.
امیدوارم آموزشها براتون مفید بوده باشه.
با سلام
باتشکر از توضیحاتتان ، باتوجه به اینکه علاقه وافری به کامپیوتر دارم تازه می خواهم برنامه نویسی را شروع کنم. از طریق تلگرام با سایت همیار آی تی آشنا شدم . در بدو ورود هر شغل و حرفه ای راهنما تاثیر بسزایی دارد امید است بهره لازم را از کادر فنی سایت گرفته باشم. باتشکر
سلام دوست گرامی، خیلی خوشحالیم که شما هم به جمع کاربران همیار آیتی اضافه شدید، آموزشهای زیادی در خصوص برنامهنویسی در سایت منتشر شده که میتونید اونها رو در لینک زیر مشاهده کنید:
https://www.hamyarit.com/programing/
ضمنا اگر سوالی در خصوص آموزشهای سایت دارید، زیر خود آموزشها (در بخش نظرات) بپرسید، من و سایر دوستان راهنماییتون میکنیم، امیدواریم آموزشها برای شما مفید و کاربردی باشه.