در این آموزش قصد داریم کمی بیشتر با شبکهی اجتماعی لینکدین آشنا شده و بررسی کنیم که یک پروفایل لینکدین حرفهای چه ویژگیهایی دارد؟ همچنین در انتهای مقاله ۱۰ نکتهی بسیار مهم را بررسی میکنیم که با رعایت آنها یک رزومهی حرفهای خواهیم داشت، اگر شما هم دوست دارید یک زندگی کاری حرفهای داشته باشید، تا انتهای این مقاله با همیار آیتی همراه باشید.

اما قبل از اینکه به بررسی این نکات مهم بپردازیم بیایید در ابتدا کمی بیشتر با این شبکهی اجتماعی حرفهای و اهداف آن آشنا شویم.
لینکدین چیست؟
لینکدین در حقیقت یک شبکهی اجتماعی حرفهایست که با هدف برقراری ارتباط برای افراد در فضای کاری به وجود آمده است، شما در لینکدین میتوانید با افرادی که در حرفهی کاری شما مشغول هستند ارتباط برقرار کرده و مباحث مورد علاقهی خود را در زمینهی فعالیت تخصصی خود دنبال کنید، شما میتوانید از این آدرس، وارد لینکدین شوید.
بر خلاف بسیاری از شبکههای اجتماعی که در کشور ما بیشتر با دید سرگرمی مورد استفاده قرار میگیرند، شبکهی اجتماعی لینکدین محیطی کاملا حرفهای را فراهم آورده است و به یکی از کاملترین پلتفرمهای موجود در این زمینه تبدیل شده، تنها کافیست برخی اصول کار با آن را فرا بگیرید، که در این مقاله آنها را برای شما خواهیم گفت.
لینکدین چه کاربردهایی دارد؟
همانطور که بالاتر اشاره کردیم لینکدین یک شبکهی حرفهای و کاری محسوب میشود، پس بدیهی است، محیطی مناسب برای یافتن شغل و استخدام باشد، اما برخی از قابلیتهای کلیدی لینکدین عبارتند از:
- بهبود ارتباطات کاری
- استخدام افراد توسط کارفرما
- یافتن موقعیتهای شغلی مورد نظر
- شبکهسازی حرفهای در زمینهی کار و فعالیت
- یافتن و برقرار ارتباط با کسبوکارهای مشابه B2B
و هر آنچه که در زمینهی برقراری ارتباطات کاری و حرفهای خود به آن احتیاج داشته باشید.
چگونه میتوانیم یک پروفایل حرفهای در لینکدین داشته باشیم؟
بسیار مهم است که کاملا رسمی و حرفهای در این شبکه رفتار کنید، چرا که افراد برای برقراری ارتباط با شما در نگاه اول به پروفایل شما توجه خواهند کرد، با رعایت نکاتی ساده میتوانید یک پروفایل حرفهای لینکدین برای خود ایجاد کنید، برخی از مهمترین این نکات به شرح زیر هستند:
به عکس پروفایل خود اهمیت بدهید!
یکی از مهمترین اجزای پروفایل که توجه انسانها را به خود جلب میکند عکس پروفایل شماست، مهم است که از یک عکس واضح و رسمی برای پروفایل خود استفاده کنید، توجه داشته باشید که محیط لینکدین با سایر شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام یا فیسبوک متفاوت است، ترجیها از یک عکس حرفهای و متناسب با عرف جامعه استفاده کنید، این تصویر میتواند یک عکس در محیط کاری یا محلی مرتبط باشد، سعی کنید عکس پروفایل شما به خوبی نمایانگر چهرهتان باشد.
به هیچوجه از تصاویر مفهومی، مثل طبیعت، آواتارها، لوگوی سایت، شرکت و یا هر عکسی که چیزی به جز چهرهی شما را نشان میدهد استفاده نکنید، چرا که محیط لینکدین یک محیط حرفهای و کاریست و استفاده از عکس واقعی میتواند نشانهای از مسئولیتپذیری و مصمم بودن شما باشد، استفاده از عکس غیر واقعی میتواند مفهوم عدم داشتن اعتماد بهنفس را به مخاطبین شما القا کند.
استفاده از نام و مشخصات واقعی!
حتما از نام و نامخانوادگی واقعی خود استفاده کنید، به هیچوجه نامهای مستعار یا ناقص را به کار نبرید (به عنوان مثال تنها نام کوچک خود را ننویسید) مخاطبینتان اگر ببینید شما از نام واقعی خود استفاده نمیکنید به راحتی شما را از لیست ارتباطات خود حذف خواهند کرد.
ضمنا با درج نام واقعی خود، به راحتی در جستجوهای لینکدین و همچنین جستجوهای گوگل مشاهده خواهید شد و اگر به دنبال استخدام یا بهبود جایگاه کاری خود هستید این مورد میتواند تنها شانس شما باشد، ضمنا سعی کنید حرف ابتدایی نام و نامخانوادگی خود را با حروف بزرگ انگلیسی تایپ کنید، زیرا نامها و اسامی در زبان انگلیسی باید با حرف بزرگ آغاز شوند.
یک تیتر مناسب و حرفهای برای خود برگزینید!
تیتر یا هدلاین (Headline) بخشی از پروفایل لینکدین شماست که دقیقا در زیر نامتان نمایش داده میشود، شما باید در این بخش یک توصیف از خودتان بنویسید، شاید به جرئت بتوان گفت این بخش اولین چیزی است که افراد حرفهای به آن توجه میکنند، پس سعی کنید در 120 کاراکتر (یا کمتر) یک توصیف دقیق و مناسب از خودتان بنویسید.
حتما لازم نیست، شغل خود را در آن درج کنید، به خصوص اگر به دنبال یک موقعیت شغلی جدید میگردید، میتوانید مهارت یا توانایی اصلی خود را آنجا بنویسید.
یک خلاصهی حرفهای در پروفایلتان وارد کنید!
قسمت خلاصه که با نام Summary در لینکدین نشان داده میشود، اولین قسمتی است که توجه افرادی که در حال مشاهدهی پروفایل شما هستند را به خود جلب میکند، سعی کنید در این بخش خلاصهای از مهارتها و دستاوردهای خود را درج کنید، به هیچوجه در نوشتن آن اغراق نکنید و خود واقعیتان را به خوبی معرفی کنید.
یک URL اختصاصی برای خود تنظیم کنید!
شما امکان شخصیسازی URL لینکدین خود را دارید، در حالت عادی هنگامی که تازه در لینکدین ثبتنام کردهاید، نام انتخابی شما به همراه یک عدد تصادفی برای URL پروفایلتان در نظر گرفته میشود، سعی کنید حتما آن را ویرایش کرده و یک URL اختصاصی و مناسب برای خود تنظیم کنید، اینکار حرفهای بودن شما را به مخاطبینتان یادآوری خواهد کرد.
به تکمیل رزومهی خود در لینکدین اهمیت دهید!
لینکدین یک محیط عالی برای به نمایش گذاشتن مهارتها و دستاوردهای شماست، سعی کنید به طور دقیق و کامل پروفایل خود را تکمیل کنید، بسیاری از کارفرمایان و مسئولین منابع انسانی (به خصوص در مشاغل مرتبط با آیتی و تکنولوژی) اهمیت خاصی به پروفایل لینکدین افراد میدهند، پس شما نیز سعی کنید یک پروفایل و رزومهی حرفهای در لینکدین داشته باشید، در انتهای این مقاله بیشتر در مورد نوشتن یک رزومهی عالی صحبت میکنیم.

بخشهای متنوعی در یک پروفایل لینکدین وجود دارد که شما میتوانید نسبت به تکمیل آنها اقدام کنید، برخی از این قسمتها عبارتند از:
- سوابق و تجربیات کاری (Experience)
- تحصیلات آکادمیک (Education)
- فعالیتهای داوطلبانه (Volunteer Experience)
- مهارتهای حرفهای شما (Skills)
- دستاوردهای شما (Accomplishments)
پروفایل خود را به زبان انگلیسی تکمیل کنید
هرچند شما میتوانید از زبان فارسی نیز در تکمیل پروفایل خود استفاده کنید و هیچ محدودیتی در این زمینه نخواهید داشت، اما برای هماهنگ بودن با بخشهای پیشفرض لینکدین به شما توصیه میکنیم حتما اطلاعات پروفایل خود را با زبان انگلیسی وارد کنید.
به عنوان توصیههای پایانی، سعی کنید تنها با افرادی ارتباط برقرار کنید که در دنیای واقعی آنها را میشناسید یا در شبکهی ارتباطات کاری و حرفهای شما قرار میگیرند، به هیچوجه مطالب و پستهای غیر مرتبط در لینکدین منتشر نکنید، تنها به صرف اینکه طرف مقابل شما خانم است برای او درخواست ارتباط نفرستید و در یک کلام لطفا لینکدین را با اینستاگرام اشتباه نگیرید!
شبکهی اجتماعی لینکدین یک محیط کاری و حرفهای را برای شما به وجود آورده تا بتوانید ارتباطات حرفهای و کاری خود را در آن گسترش داده و به تقویت مهارتهای ارتباطی خود بپردازید، از آن برای شبکهسازی حرفهای و آشنایی با فعالان زمینهی کاری خود استفاده کنید.
۱۰ توصیه برای نوشتن یک رزومهی حرفهای و تاثیرگذار
اگر قصد استخدام در شغل جدیدی را داشته باشید، ارسال یک رزومهی کامل و تاثیرگذار میتواند شانش شما را برای پذیرش در مصاحبهی استخدامی به طور چشمگیری افزایش دهد، بنابراین باید سعی کنید به بهترین شکل ممکن از این فرصت استفاده کرده و شانش خود را برای حضور در شغل مورد نظر خود امتحان کنید.

نوشتن یک رزومهی موفق دارای شرایطی است که اگر آنها را رعایت کنید رزومهی شما به یک رزومهی تاثیرگذار تبدیل خواهد شد، برای اینکه با نحوهی نوشتن یک رزومهی عالی آشنا شوید در ادامه با همیار آیتی همراه باشید.
1) از ارسال رزومههای طولانی بپرهیزید
معمولا سر مدیران و مسئولین استخدام به قدری شلوغ است که هیچگاه فرصت نمیکنند رزومهی شما را به طور کامل مطالعه کنند، بنابراین سعی کنید تمام موارد مورد نیاز را به طور خلاصه در رزومهی خود درج کرده و از نوشتن موارد غیر مرتبط با شغل درخواستی خود بپرهیزید، به یاد داشته باشید طول رزومهی خود را در حداکثر 2 یا 3 صفحهی A4 نگه داشته و به هیچ وجه یک رزومهی طولانی ارسال نکنید (تاکید میکنیم به هیچ وجه!)
اصلیترین موارد را در نیمهی بالایی اولین صفحه از رزومهی خود بنویسید، زیرا اولین بخشی که چشم انسان به طور طبیعی به آن توجه میکند همان نیمهی بالایی صفحه است!
2) اصول اولیه را رعایت کنید
در حالت کلی بخشهایی وجود دارند که باید حتما آنها را در رزومهی خود درج کنید، این بخشها عبارتند از: اطلاعات شخصی و اطلاعات تماس شما، وضعیت تحصیلات شما و شرایط آن، تاریخچه و تجربهی کاری شما، زمان شروع و پایان کار یا پروژهها، مهارتهای مرتبط با شغل درخواستی، علایق، دستاوردهای مرتبط و موفقیتهای کاری شما از مواردی هستند که بهتر است در رزومهی خود درج کنید.
3) یک رزومهی تمیز ارائه کنید!
هیچ مدیری به یک کارمند شلخته علاقهای ندارد، حتما به این نکته توجه داشته باشید که بهتر است رزومهی خود را به صورت تایپ شده تهیه کرده و برای ارائهی آن از کاغذهای سفید A4 استفاده کنید، به هیچ وجه رزومهی خود را تا نزنید! میتوانید برای ارسال رزومه از پاکتی با سایز مناسب (A4) استفاده کرده و به این ترتیب از تا شدن آن جلوگیری کنید.
4) شغل درخواستی خود را به درستی درک کنید
سعی کنید شغلی که قصد استخدام در آنرا دارید به طور واضح درک کرده و با توجه به آن رزومهی خود را بنویسید، تمام نکات مرتبط با آن شغل را در رزومهی خود توضیح دهید، به عنوان مثال فرض کنید قصد دارید به عنوان مسئول فروش در یک شرکت مشغول به کار شوید، در چنین شرایطی بهتر است تمام تجربیات خود را در این باره در رزومهی خود درج کنید، مثلا اگر قبلا در جایی به صورت خوردهفروشی کار میکردید، آن را در رزومهی خود بیاورید، چراکه این میتواند به عنوان یک تجربهی کاری برای شما در نظر گرفته شود.
5) تهیهی رزومهی منحصر به فرد
شاید قصد ارسال رزومه برای چندین موقعیت شغلی به صورت همزمان را دارید! در چنین شرایطی باید تنبلی را کنار گذاشته و برای هر کدام از موقعیتها یک رزومهی منحصر به فرد و مناسب با وضعیت آن شغل ارسال کنید، البته لازم نیست کل رزومهها را به طور کامل از اول بازنویسی کنید، بلکه باید بخشهای جزئی از رزومهها را که مرتبط با شغل درخواستی شماست ویرایش کرده و با توجه به موقعیتهای شغلی مختلف آنها را بازنویسی کنید.
6) مهارتهای مهم خود را در رزومه بنویسید
در قسمت مربوط به مهارتها بخشی را به مهارتهای کلیدی خود اختصاص دهید، توانایی برقراری ارتباط با افراد، آشنایی با یک زبان خارجی، توانایی کار با رایانه، توانایی شرکت در کارهای گروهی و… همهی اینها میتوانند به عنوان مهارتهای شما به کار بیایند، پس با توجه به موقعیت شغلی خود از آنها در رزومهی خود استفاده کنید، البته به یاد داشته باشید در این مورد زیادهروی نکرده و تنها موارد مرتبط را درج کنید، همچنین کاری نکنید که کارفرما احساس غرور را در شما ببیند!
7) از نوشتن علایق خود نترسید!
علایق شما نیز میتوانند بخشی از زندگی کاری شما باشند، پس از گفتن آنها نترسید و علایقی که با موقعیت شغلی مورد نظرتان مرتبط هستند را در رزومهی خود بیاورید، البته توجه داشته باشید که نباید در این مورد نیز زیادهروی کنید، چراکه در این صورت از نظر کارفرما به فردی خوشگذران تبدیل خواهید شد!
8) تجربیات خود را در رزومه بیاورید
اکثر مدیران به دنبال فردی باتجربه هستند تا در زمان و هزینهی خود صرفهجویی کنند، بنابراین سعی کنید تمام تجربیات و دستاوردهای مرتبط را در رزومهی خود درج کنید، تجربهی کار گروهی، مدیریت یک تیم، شرکت در پروژههای مختلف و… میتوانند به عنوان تجربیات شما در نظر گرفته شوند، مجددا تاکید میکنیم در این مورد نیز زیادهروی نکنید!
9) معرف خود را معرفی کنید!
معرف میتواند تاثیر باور نکردنی در پذیرش شما برای یک فرصت شغلی داشته باشد، میتوانید از کارفرمای قبلی خود و یا استاد دانشگاهتان بخواهید به عنوان معرف شما عمل کرده و شما را به کارفرمای جدید توصیه کنند، این به خود شما بستگی دارد که تا چه حد توانسته باشید اعتماد افراد را جلب کنید!
توجه داشته باشید که در این مورد نیز نباید به گونهای عمل کنید که کارفرما این عمل را به عنوان یک دستور تلقی کند!
10) رزومهی خود را به روز نگه دارید
سعی کنید همیشه رزومهی خود را بررسی کرده و آنرا به روز نگه دارید، همواره مهارت و تجربیات تازهی خود را به آن اضافه کنید، اگر در پروژهای جدید مشغول به کار شدهاید یا یک فعالیت داوطلبانه را شروع کردهاید توصیه میکنیم آنرا در رزومهی خود درج کنید، مدیران همواره به بهبود و تقویت مهارت کارمندانشان علاقه دارند.
شما یک گام جلوتر از دیگران باشید! اگر به آیتی و تکنولوژی علاقهمندید و دوست دارید سریعتر در این زمینه پیشرفت کنید، همین حالا به جمع 15,816 عضو همیار آیتی بپیوندید، دسترسی به تمام آموزشهای پریمیوم، دریافت جدیدترین آموزشهای کاربردی مرتبط با آیتی و استفاده از مشاورهی رایگان، برخی از مزایای عضویت در سایت هستند، شما نیز به کاربران همیار پیوسته و همین حالا وارد دنیای حرفهایها شوید... من هم میخواهم عضو ویژهی همیار شوم
خسته نباشید واقعا ، بیشتر تو همین زمینه شبکه های اجتماعی محتوا تولید کنید ، مرسی
سلام
سپاس از همراهی شما دوست گرامی.
حتما، ضمنا اگر مقاله خاصی مد نظر دارید به ما اطلاع دهید تا در سایت برای شما درج کنیم.
به جا بود یه نمونه پروفایل استاندارد هم معرفی میکردید که ما ازش الگو بگیریم.
میشه خواهش پروفایل لینکداین خودتون رو بذارید آقای گوهری؟ میخوام ازش الگو بگیرم.
سلام، بله خواهش میکنم.
این آدرس پروفایل لینکدین بنده هست:
https://www.linkedin.com/in/farshad-gohari/
واقعا عالی
من فکر نمیکردم در لینکدین هم اقایون چنین رفتاری داشته باشند.
نمیفهمم مردای ایرانی کی میخوان دست از اینکارا بردارند
به هر حال ممنونم از این پست عالی، امیدوارم فرهنگ سازی بشه……..
فقط ایرانی ها نیستن بیشتر مرد های دنیا 😂هرچقدر هم ادم خوب داشته باشیم بازم یکی هست که فرهنگ رو خراب کنه پس بهتره طرف مقابل اهمیتی نده
فقط اخرش
(( تنها به صرف اینکه طرف مقابل شما خانم است برای او درخواست ارتباط نفرستید ))
عالی بود این 😂😂😂😂😂
😂😂😂😂 حرفه حقه خوب گفت ولی فک نکنم رو بعضیا تاثیری بزاره