آیپی (IP) کلمهای که روزانه بارها آن را شنیده و شاید به سادگی از کنار آن میگذریم، آدرس آیپی یکی از مهمترین پروتکلهای موجود در دنیای شبکههای کامپیوتری است، به جرئت میتوان گفت، اگر IP وجود نداشت اینترنت کنونی نیز به هیچ عنوان برای ما قابل استفاده نبود، چرا که یکی از مهمترین راههای شناسایی دستگاههای موجود در شبکه استفاده از آدرس آیپی آنهاست، در این آموزش از همیار آیتی قصد داریم در ابتدا با زبانی ساده آیپی و عملکرد آن را برای شما شرح داده و در ادامه انواع گوناگون IP را بررسی کنیم.

بدیهی است که دانستن تمامی مفاهیم دنیای گستردهی وب و اینترنت برای همه لازم و امکانپذیر نیست، ولی درک برخی از مفاهیم عمومی و کاربردی آن جهت شناخت و استفادهی بهتر از این تکنولوژی محبوب خالی از لطف نیست، چه بسا هر یک از ما روزانه چندین بار از آن استفاده میکنیم، بنابراین در ابتدا به تعریف عمومی آیپی میپردازیم.
آدرس IP چیست؟
در واقع IP مخفف عبارت Internet Protocol Address بوده که معادل فارسی آن “آدرس پروتکل اینترنت” میباشد، در بستر اینترنت هزاران دستگاه، گجت، سیستم و… در حال فعالیت بوده که در اکثر مواقع نیازمند برقراری ارتباط و تبادل اطلاعات برای پایدار ماندن اینترنت و رفع نیاز کاربران هستند، ولی آیا تا کنون از خود پرسیدهاید این دستگاهها چگونه یکدیگر را در شبکه یافته و دچار خطا نمیشوند؟
در حقیقت IP آدرس از یک سری عدد و رقم تشکیل شده که با قاعده و گرامر خاصی کنار یکدیگر قرار گرفتهاند تا شمارههای شناسایی یکتایی برای دستگاههای فعال در بستر اینترنت فراهم آورند، به زبان سادهتر IP یک شماره شناسایی است که با استفاده از آن میتوانیم بین دستگاههای فعال در شبکه تمایز ایجاد کرده و آنها را از یکدیگر تشخیص دهیم.

آیپی را میتوان به تمام شماره شناساییهایی که تابهحال دیدهاید نسبت داد، به عنوان مثال کد ملی که شماره شناسایی هویتی یک فرد است را تصور کنید، ما با این شماره افراد را از یکدیگر تشخیص میدهیم، شمارهای که برای هر شخص منحصربهفرد بوده و هیچگاه با دو کد ملی یکسان روبهرو نخواهیم شد، این مثال قابل تعمیم برای بقیه شماره شناساییهای مورد استفاده ما در زندگی است، به عنوان مثال شمارهی پلاک خودروها، شمارهی پلاک خانهها و…
تمام مثالهای ذکر شده دارای یک ویژگی خاص هستند و آن یکتا بودن این شمارهها است، آیپی نیز در شبکههایی مانند اینترنت خاصیت یکتا بودن را دارد. در واقع آی پی اختصاص داده شده به هر دستگاه با دستگاه دیگر متفاوت است در صورت اختصاص یک آیپی یکسان به دو دستگاه مختلف، شبکه دچار اختلال خواهد شد.
انواع گوناگون آدرس آیپی
آیپیها در دستهبندیهای متفاوتی گروهبندی میشوند که در ادامه تمام آنها را بررسی میکنیم، اما یکی از معروفترین این دستهبندیها که شاید بیشتر با آن برخورد داشته باشیم، تفاوت در شمارهی نسخهی آیپی است، به طور کلی در حال حاضر دو نسخهی مختلف از IP را در اختیار داریم:
- آیپی نسخهی ۴ (IPv4)
- آیپی نسخهی ۶ (IPv6)
جالب است بدانید، فرایند شکلگیری آیپی نسخهی ۶ داستان جالبی دارد، هنگامی که دستگاههای موجود در شبکه افزایش یافتند، به دلیل کمبود تعداد آدرسهای منحصربهفرد استفاده شده در شبکه، متخصصین در پی حل این مشکل برآمده و پس از تحقیقات فراوان تصمیم گرفتند یک نسخهی جدید از IP را معرفی کنند که تعداد آدرسهای بیشتری را در خود داشته باشد و بدین ترتیب پای آدرس IP نسخهی ۶ به میان آمد، در ادامه به طور دقیق این دو مورد را بررسی کرده و تفاوتهای هریک را برای شما شرح میدهیم.
ساختار IPv4
برای نمایش دادن آدرس IPv4 سه صورت نمایش مرسوم است:
- دسیمال (عدد در مبنای ۱۰)
- هگزادسیمال (عدد در مبنا ۱۶)
- باینری (عدد در مبنا ۲)
راحتترین و سادهترین نوع نمایش آدرس آیپی، برای ما انسانها نوع دسیمال آن است، یعنی نمایش در مبنای ۱۰ که به صورت اعداد معمولی روزانه با آنها سروکار داریم.
طول آی پی ورژن چهار، ۳۲ بیت بوده که به صورت ۸ بیت 8 بیت و به وسیله نقطه (.) از یکدیگر جدا شدهاند، قالب کلی آیپی نسخهی ۴ به صورت زیر است:
___ . ___ . ___ . ___
هر کدام از قسمتهای آیپی بالا که با نقطه از یکدیگر جدا شدهاند را یک Octa (به معنای ۸تایی) مینامیم زیرا هر کدام از بخشهای جدا شده برابر با ۸ بیت (معادل یک بایت) میباشد و میتواند عددی را در بازه ی ۰ تا ۲۵۵ به خود بگیرد، بنابراین محدودهی آیپی ورژن ۴ از ۰.۰.۰.۰ تا ۲۵۵.۲۵۵.۲۵۵.۲۵۵ است.

با دقت در تصویر بالا، میتوانید دلیل محدودیت ورژن ۴ آیپی را مشاهده کنید، با یک محاسبهی سر انگشتی تعداد آدرسهای یکتای IPv4 را ۲۳۲ عدد بهدست میآوریم که این یعنی تقریبا ۴۲۹۴۹۶۷۲۹۶ آدرس یکتا که با توجه به افزایش روز افزون دستگاههای موجود در بستر شبکه با کمبود تخصیص آدرس یکتا برای تمام دستگاهها روبهرو خواهیم بود، بنابراین برای حل این مشکل از IPv6 کمک خواهیم گرفت!
ساختار IPv6
در نسخهی ۶ از IP با ساختاری پیچیدهتر، یعنی یک عبارت ۱۲۸ بیتی روبرو هستیم که اعداد به صورت ۸ بخش ۱۶ بیتی و به کمک علامت دونقطه (:) از یکدیگر جدا شدهاند.
در IPv6 از مبنای ۱۶ یا هگزادسیمال اعداد استفاده شده است پس علاوه بر اعداد ۰ تا ۹ که به صورت معمول در آیپی استفاده میشوند، بهجای اعداد ۱۰ تا ۱۵ نیز به ترتیب حروف A تا F جایگذاری میشوند، هر بخش ۱۶ بیتی محدودهای از ۰۰۰۰ تا FFFF را در خود جای میدهد.
همچنین ذکر این نکته حائز اهمیت است که برای سادگی در خواندن IPv6 در بخشهایی که هر ۱۶ بیت، برابر با ۰ هستند، کل بخش قابل حذف است، به عنوان مثال آدرسهای زیر دقیقا باهم برابرند:
BA:D3:۰:CA23:9C5A
BA:D3:۰:۰:۰:۰:CA23:9C5A
همانطور که گفتیم، متخصصان شبکه به دلیل محدودیت در تعداد آیپی نسخهی ۴ تصمیم بر بهکارگیری IPv6 گرفتند، پس با این توصیف میتوان تعداد آدرسهای یکتا را در نسخه شش از آیپی محاسبه کرد که تعداد آن، یک عدد تقریبا نجومی خواهد بود، تعداد کل آدرسهای یکتای موجود در آیپی نسخهی ۶ برابر با ۲۱۲۸ عدد آیپی منحصر بهفرد میباشد!

اجازه دهید، برای درک بهتر عملکرد آیپیها مثالی ساده را باهم بررسی کنیم، شمارهی تلفن خانهای در ایران، در استان اصفهان و در منطقه ۳ آن را به شکل زیر در نظر بگیرید:
+۹۸ ۳۱۳ ۰۱۲ ۳۴۵
میتوانیم این شماره تلفن را به صورت زیر از یکدیگر تفکیک کرده و از هر قسمت آن اطلاعات مختلفی را استخراج کنیم:
کشور ایران | +۹۸ |
استان اصفهان | ۳۱۳ |
منطقهی ۳ | ۰۱۲ |
شمارهی مشتری | ۳۴۵ |
حال همین مثال را برای IPv6 در نظر بگیرید:
۱۲AB:1968:A : B:C : 16:78 : 12F
کشور ایران | ۱۲AB:1968:A |
استان اصفهان | B:C |
منطقهی ۳ | ۱۶:۷۸ |
شمارهی مشتری | ۱۲F |
البته توجه داشته باشید مثال گفته جهت بیان بهتر مفهوم ساز و کار IP و درک هرچه بهتر آن است، این در حالی است که دستگاههای مبتنی بر شبکه، الگوریتمهای خاصی برای تفسیر آیپیها داشته و قبل از استفادهی هر کدام از آنها ابتدا آیپی را از هر مبنایی، به مبنای ۲ (باینری) تبدیل و سپس الگوریتم تفسیر خود را استفاده کرده و برای مسیریابی دستگاهها از آدرس آیپی آنها استفاده میکنند.
آشنایی با مفهوم کلاسبندی در آیپیها
هر آدرس IP از یک شناسهی میزبان (Host ID) و یک شناسهی شبکه (Net ID) تشکیل شده است.
برای درک بهتر این مفهوم میتوان Net ID را مانند نام خیابان و Host ID را همانند شمارهی پلاک خانههای آن خیابان فرض کرد، به این نکته توجه داشته باشید که دستگاههایی که در یک شبکه قرار دارند و میتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند دارای Net ID یکسان ولی دارای Host ID متفاوتی هستند، اگر دستگاهها در یک شبکهی یکسان قرار نداشتند امکان برقراری ارتباط میان آنها وجود نداشت.

بهطور کلی، سه کلاس پایهی A و B و C برای آیپیها وجود دارد که به ترتیب برای شبکههای بزرگ، متوسط و کوچک بهکار میرود (این تقسیمبندی بر اساس تعداد آدرس موجود در آنها انجام شده است)
از کلاس D برای عمل Multi Cast در شبکه استفاده میشود و کلاس E نیز برای مقاصد علمی و تحقیقات رزرو شده است، همچنین توجه داشته باشید که از آدرس ۱۲۷.۰.۰.۱ به عنوان آدرس Loop Back نیز یاد میشود زیرا در صورت فراموشی یا ندانستن آیپی خود میتوان از آن استفاده کرد که دقیقا معادل با آیپی سیستمی است که در آن وارد شده است.
آشنایی با آیپیهای پویا و آیپیهای ایستا
تفاوت این دو آیپی در مدت زمان در اختیار داشتن آن توسط دستگاه است و در ساختار و باطن و اصل آنها هیچ تفاوتی وجود ندارد، شرکتهای ارائهدهنده اینترنت (ISP) معمولا از آیپیهای پویا (Dynamic IP) استفاده میکنند، به اینصورت که پس از هربار خارج شدن از شبکه و ورود مجدد، شرکت به وسیلهی سرویسی به نام DHCP یک آیپی جدید به شما تخصیص میدهد، در سوی دیگر این ماجرا آیپی ایستا وجود دارد.
این مطلب، یک آموزش پریمیوم از همیار آیتی است، چیزی که خواندید تنها بخشی از مقاله بود و محتوای حرفهایتر در انتظار شماست، کاربران ویژه میتوانند ادامهی آموزش را هم بخوانند، پس شما نیز همین حالا به جمع اعضای ویژهی همیار پیوسته و به تمام آموزشها و امکانات پریمیوم سایت دسترسی داشته باشید، این یک سرمایهگذاری عالی روی آیندهی کاری و حرفهای شماست... پس شما نیز همین حالا به جمع اعضای ویژهی همیار پیوسته و به تمام آموزشها و امکانات پریمیوم سایت دسترسی داشته باشید، این یک سرمایهگذاری عالی روی آیندهی کاری و حرفهای شماست...
در یک قدمی حرفهای شدن هستید!
این مطلب، یک آموزش پریمیوم از همیار آیتی است، چیزی که خواندید تنها بخشی از مقاله بود و محتوای حرفهایتر در انتظار شماست، کاربران ویژه میتوانند ادامهی آموزش را هم بخوانند، پس شما نیز همین حالا به جمع اعضای ویژهی همیار پیوسته و به تمام آموزشها و امکانات پریمیوم سایت دسترسی داشته باشید، این یک سرمایهگذاری عالی روی آیندهی کاری و حرفهای شماست...
شما یک گام جلوتر از دیگران باشید! اگر به آیتی و تکنولوژی علاقهمندید و دوست دارید سریعتر در این زمینه پیشرفت کنید، همین حالا به جمع ۳۸۷۶ عضو همیار آیتی بپیوندید، دسترسی به تمام آموزشهای پریمیوم، دریافت جدیدترین آموزشهای کاربردی مرتبط با آیتی و استفاده از مشاورهی رایگان، برخی از مزایای عضویت در سایت هستند، شما نیز به کاربران همیار پیوسته و همین حالا وارد دنیای حرفهایها شوید... من هم میخواهم عضو ویژهی همیار شوم
سلام و وقت بخیر
سوالی داشتم در باره اکانت ساختن در برنامه اینستاگرام
من از طریق desktop با استفاده از ای پی کشور های مختلف وارد اون اکانتا میشم که هر کشور رو برای یه اکانت در نظر گرفتم ، مشکل من اینجاست که آی پی مورد استفاده رو که چک میکنم کاملا کشوری که مد نظرم بوده منطبق هست باهاش اما با وارد دن به اکانت ایستاگرام اینستا یه کشور دیگه رو به عنوان مبدا در نظر میگیره که اصلا با آی پی که استفاده کردم همخونی نداره (برای مثال اگه از آی پی هلند وصل میشم اینستا تو قسمت login activity اون رو آمریکا در نظر میگیره و همین بعضی مواقع مشکل ساز میشه) کش و کوکی ها رو هم خالی یکنم قبل لوگین . مشککل از کجاست؟؟؟
ممنون.
سلام ، عرض خسته نباشید و خداقوت
من در برنامه تلگرام از پروکسی استفاده میکنم
زمانی که با اینترنت سیم کارت وارد این اپ میشم
و میرم داخل نشست های فعال ای پی متغیر هستش و گاها با ای پی خود گوشی هم تفاوت داره
و لوکیشن هم مثلا میزنه تهران با اینکه من اصفهان زندگی میکنم
مشکل چی هست که گاها با ای پی گوشی هم مغایرت داره؟
ممنون میشم پاسخ بدید ، با تشکر
سلام سینا جان، خیلی از شرکتهای اینترنتی ایرانی، وقتی که در یک شهر آدرس آیپی کم میارن، از رنج آیپیهایی که در شهرهای دیگه دارن استفاده میکنند، برای همین بهعنوان مثال وقتی که ISP شما توی اصفهان آیپی کم بیاره، آیپیهای مربوط به یک شهر دیگه (مثلا تهران) رو به شما تخصیص میده، مشکل خاصی نیست و جای نگرانی نداره.
سلام سپاس بیکران از پاسخی که دادید تنظیمات مودم را هم دوباره چک کردم فقط شما که در این زمینه تخصص دارید دلیل یکسان بودن آی پی چه است؟ هک سیستم من است؟ یعنی اگر سیستم از طریق آی پی هک شود هر اپلیکیشن که هکر وارد شود آی پی خودم را نشان میدهد؟عذر خواهم اینقدر سوال می کنم سپاس گذارم اگر کامل برایم توضیح دهید.
خواهش میکنم.
نه قطعا نمیشه بگید هک سیستم، همونطوری که گفتم در ایران آیپیها استاتیک نیستند و مثلا ممکنه آیپی که شما الان دارید ۱ ساعت دیگه آیپی همسایهتون باشه (البته این مثاله، برای فهم بهتر موضوع و معمولا اینجوری نمشه) مورد بعدی هم اینکه به هرحال ممکنه کسی به دلیل ضعیف بودن پسورد یا مثلا فعال بودن WPS به وایفای شما متصل شده باشه، در خصوص سوال دومتون خیر، اگر کسی اکانت شبکههای اجتماعی شما رو هک کرده باشه معمولا با آیپی متفاوتی بهتون نشون داده میشه (مگر اینکه همزمان هم به مودم شما وصل باشه و هم وارد شبکههای اجتماعیتون شده باشه که خیلی کم اتفاق میفته) شما بیشتر باید به این موضوع توجه کنید که شاید در منزلتون کسی به حساب شبکههای اجتماعیتون وارد شده باشه، هرچند باز هم میگم این اصلا چیزی نیست که قطعی بشه در موردش نظر داد و لازمه که حتما همهی مواردی ممکن رو بهش فکر کنید، شاید اصلا خودتون از جایی وصل شده باشید ولی الان در خاطرتون نباشه، مثلا با کامپیوتر یا یک دستگاه دیگه، در نهایت هم سعی کنید همیشه در شبکههای اجتماعی یا پیامرسانهایی مثل تلگرام ورود دو مرحلهای رو فعال کنید که از هر نظر خیالتون بابت اینجور چیزها راحت باشه.
سلام ممنون از پاسخ شما پسورد اکانت روبیکا را تغییر دادم و مطمئنم این دستگاه از بیرون از خونه متصل شده است فقط چرا آی پی مشترک است؟ یعنی سیستم از طریق آی پی من هک شده است و اگر این طور باشد هکر با ورود به سیستم وای فای من را هک کرده است؟ اگر ممکن است راهنمایی کنید که در صورت هک سیستم و وای فای چه اقداماتی انجام دهم؟
با قطعیت نمیشه گفت که وایفای هک شده محمد جان، به این دلیل که توی ایران آیپیها استاتیک نیستند و هر بار با روشن و خاموش شدن مودم تغییر میکنند، اما اگر پسورد وایفایتون ایمن نباشه یا WPS وایفای روشن باشه، امکان نفوذ بهش هست، برای این خیالتون از اون بابت هم راحت باشه یکبار وارد تنظیمات مودم بشید و هم WPS رو بررسی کنید که خاموش باشه و هم اینکه یک مرتبه پسورد وایفای رو تغییر بدید، برای ورود به تنظیمات مودم هم توی مرورگرتون ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ رو وارد کنید (باید از طریق کابل یا وایفای به همون مودم وصل باشید) در مورد کلمهی عبور و پسورد مودم هم، اگر تغییرش نداده باشید احتمالا جفتش admin و admin هست.
سلام من از طریق اپرا وارد روبیکا شده بودم بعد از مدتی یک دستگاه موتورولا به حساب من وارد شده بود آی پی آن کاملا با آی پی سیستم من که وارد حساب شده بودم یکسان بود این یعنی سیستم و وای فای من را هک کرده یا آی پیشو چجوری مثل من کرده لطفا جوابشو بدید خواهش میکنم
سلام، ممکنه از طریق دستگاه دیگری در خونه وارد شده باشید، اگر اینطور نیست یکبار پسورد اکانتتون رو تغییر بدید.
سلام ممنون از پاسخ شما پسورد اکانت روبیکا را تغییر دادم و مطمئنم این دستگاه از بیرون از خونه متصل شده است فقط چرا آی پی مشترک است؟ یعنی سیستم از طریق آی پی من هک شده است و اگر این طور باشد هکر با ورود به سیستم وای فای من را هک کرده است؟ اگر ممکن است راهنمایی کنید که در صورت هک سیستم و وای فای چه اقداماتی انجام دهم؟
سلام میشه ip گوشیم و عوض کنم با شرایط دور و ورم میخوام دسترسی به گوشیم و کم کنم موقع بروز رسانی پیغام میده بصورت غیر مجاز بروزرسانی شده ؟ ممنون
سلام عباس عزیز، متاسفانه من دقیقا متوجه منظورتون نشدم، ببینید آیپی وابسته به اینترنت سیمکارت یا مودم شماست و ارتباطی با گوشی نداره.
در خصوص بهروز رسانی، آیا منظورتون آپدیت نرمافزار گوشی هست؟
ممنون بابت این آموزش عالی، خیلی دنبال یادگرفتن دقیق مفهوم ip بودم
جناب حسینی عزیز، خوشحالیم که این آموزش برای شما مفید بوده.
ممنونم بسیار عالی و کامل بود، من حدودا ۱ ماهی هست که دنبال یک آموزش کامل میگردم، به قدری سرچ کردم ip چیست که جزو تاپ سرچهای مرورگرم شده ولی تنها جایی که خیلی کامل توضیح داده شده بود سایت خوب شماست، واقعا خسته نباشید و خدا قوت دارید 🌺🌺🌺
سلام علی عزیز، خیلی خوشحالیم که این آموزش از همیار آیتی برای شما مفید بوده و امیدواریم تمام سوالاتتون در مورد آدرس IP رو پاسخ داده باشه.
سلام خسته نباشین یه سوال داشتم ای پی شما قفل شده یعنی چی
سلام، یعنی احتمالا سایت یا برنامهی مورد نظر به دلیل ورود چندین بار پسورد اشتباه جلوی ورود شما رو گرفته، بهتره چند ساعت صبر کنید و در صورت برطرف نشدن مشکل با پشتیبانی برنامه یا سایت تماس بگیرید.
سلام من تلگرامم دوتا نشست فعال داشت اون یکی آدرس ipداشت اما مکان رو ناشناخته زده بود میشه با آدرس ipکشور یا شهر رو پیدا کرد
سلام بله میشه، اما صد درصد دقیق نیست، برای اینکه بتونید مبدا آیپی رو پیدا کنید، عبارت IP /// Location رو در گوگل جستجو کنید (به جای /// آدرس آیپی مد نظرتون رو قرار بدید)
داداش خیلی خوب توضیح دادی من فردا امتحان دارم هر قسمتی رو که میخوندم یادم میفتاد که استاد گفته
سلام…….آی پی ها در ایران با قطع وصل تغییر پذیره ….
گروه مجازی داشتیم …شاهد بودم یکی از اعضای گروه بدون فیلترشکن به شوخی برای رفیق بلاگرم با نامهای مختلف نظر میگذاشت آمارگیر داشت از ظاهر امر پیدا بود متوجه نشد متاسفانه شوخیا خوب نبود رفیق بلاگرم باز نفهمید
به نظر شما فهمید و به رو نیاورد؟
در وبهای مختلف بلاگرها شاهدم با تردید حرف از ریاکاری کامنتگذاران میزنن دقیق انگار نمیفهمن موضوع از طرف کیه.
میگم من شیرازم ای پی من تهران میزنه موقعی که تو گوگل نگاه موقیتم میکنم جریان چیه
سلام امیر عزیز
دلیل این موضوع اینه که در کشور ما آیپیها به صورت داینامیک برای کاربران تنظیم میشه، گاهی اوقات این احتمال وجود داره که یک ISP در یک ناحیه یا شهر با توجه به تعداد کاربرانی که داره، تعداد آیپی کم بیاره و از شهرهای دیگه که دیگه رنج آیپیهاشون متعلق به اون شهر نیست استفاده کنه، به همین دلیله که گاهی وقتا این اتفاق برای IP شما میفته.
تنتون سالم و پایدار باشید. بسیار عالی بود.
سلام برادر من میخام داخل یک سایت یشم بعد میگه خطا وادرس ای پی و پروکسی ای پی میاد چگونه داخل سایت بشم میشه کمکم کنید
بسیار روان و ساده موشکافی کردید موضو ر و وبه بهترین راهی که حداقل من یکنفر مسله رو درک کنم توضیحات کاملی ارایه کردیددرود بر شما ٫پاینده وسالم باشید
سلام فاروق عزیز.
خیلی خوشحالیم که این آموزش برای شما مفید بوده.
شاد و پیروز باشید.
نگران هک شده اطلاعاتم هستم لطفا منو راهنمایی کنین
سلام
چند روز پیش ایمیل من هک شده و من تونستم بازیابی کنم توی ایمیل امنیتی که گوگل برام فرستاد آی پی جایی که رمز ایمیلم عوض شده بود رو نوشته بودن من در خوزستان زندگی میکنم و آی پی متعلق به تهران بود دیروز عصر دوباره ایمیلم با یه آی پی از تهران هک شده میشه راهنماییم کنین باید چیکار ونم؟
سلام، البته معمولا به دلیل داینامیک بودن آدرس آیپیها در کشور ما، زیاد نمیشه روی لوکیشن آیپی حساب کرد، چون معمولا ISPها رنج آیپیهای همدیگر رو استفاده میکنند.
اما برای افزایش امنیت حساب کاربریتون یکبار رمز عبورتون رو تغییر بدید و همچنین ورود ۲ مرحلهای (Two-Step Verification) گوگل رو روی اکانتتون فعال کنید.
سلام … من توی ی سایت چند تا اکانت مختلف دارم … آیا امکان داره از روی آی پی مشخص بشه که صاحب اون اکانت ها یک نفرع ؟ اگر امکان داره دقیق برام توضیح بدید ک چطور میتونم آی پی عوض کنم یا اینکه ای مشکل رو حل کنم ک هر اکانتم ی آی پی داشته باشه .. از شبکه اتصالی وای فای استفاده میکنم .. ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام، بله امکان تشخیص اکانتهای تکراری از روی آیپی وجود داره، برای تغییر آیپی میتونید از ابزارهایی مثل سرویسهای پراکسی استفاده کنید.
ممنون از راهنمائیتون آقای گوهری.سپاس.
خواهش میکنم دوست گرامی، موفق باشید.
عرض سلام و خسته نباشید دارم ـ یه سوال خدمتون داشتم.چطور میشه ک یک شبکه پیام broadcast رو به بقیه ی دستگاهای متصل به
شبکه میفرسته؟اصولاپیام broadcast چی هست؟و آیا با وی لن بندی سوئیچها این مشکل حل میشه؟ممنونم
سلام دوست عزیز
برودکست به زبان ساده یعنی یک پکت به کل دستگاههای موجود در شبکه ارسال بشه، فرض کنید شبکهای به تازگی راهاندازی شده و دستگاهها هنوز برای هم ناشناخته هستند، در چنین شرایطی یک دستگاه یک پیام برودکست برای کل شبکه ارسال میکنه و سایر میزبانها با دریافت پیام، پاسخی برای دستگاه ارسال کننده میفرستند.
البته معمولا روتر و سوییچها از ارسال پکتهای برودکست جلوگیری میکنند (به دلیل بهوجود اومدن ترافیک بالا در شبکه)
نحوهی ارسال برودکست هم به این صورته که در اون تمام بیتهای Host ID برابر ۱ هست، مثلا به این شکل خواهد بود: ۱۹۲.۱۶۸.۱.۲۵۵ و این یعنی پکت ارسالی برای تمام هاستهای موجود در شبکه فرستاده بشه.
سلام خسته نباشید چطوری میتونیم ازروی ای پی مدل گوشی مکان رو تشخیص بدیم ؟
و اینکه هر بار که موبایل رو ریست یا فلش کنیم ای پی تغییر میکنه یا نه ؟
سلام دوست عزیز
از روی IP فقط میتونید لوکیشن اتصال گوشی به اینترنت رو تشخیص بدید (اون هم بهشرطی که آیپی دستگاه با برنامههای تغییر آیپی عوض نشده باشه)
در خصوص ریست یا فلش گوشی هم خیر، آیپی ارتباطی به فلش یا ریست نداره و در حقیقت شناسهی مودم و ارتباط اینترنتی شماست، با توجه به اینکه در کشور ما آیپیها داینامیک هستند، معمولا هر چند وقت یکبار و یا با ریست شدن مودم، تغییر میکنن.
سلام خطای conflicit چه زمانی رخ میده؟
با سلام خدمت شما دوست عزیز
همان طور که در متن توضیح داده شده است زمانی می گوییم خطا تداخل یا conflict رخ داده داده که یک ادرس ای پی یکسان در یک شبکه به دو دستگاه اختصاص داده می شود
ممنونم از مقاله خوبتون
اجازه دارم از این مطلب توی وبلاگم استفاده کنم؟
با سلام
با ذکر منبع و درج لینک بلامانع است
با تشکر
ممنون، خیلی روان و گویا توضیح داده شده بود.
سلام من با اپرا وارد روبیکا شده بودم بعد از مدتی یک دستگاه موتورولا به حساب من وارد شده بود آی پی آن با آی پی سیستم من که وارد حساب من یکسان بود این یعنی سیستم و وای فای من هک شده است یعنی به شبکه من متصل شده است که آی پی یکسان بوده است؟ لطفا توضیح دهید و بفرمایید اگر هک شدم چه کنم
ممنون خوب بود
دنبال یه مقاله کامل میگشتم برای ارایه فردام در مورد IP تا اینکه توی سایت شما چشمم به این مطلب خورد
یک دنیا ازتون سپاسگزارم که بی هیچ چشم داشتی این مطالب اموزشی خوب رو به رایگان در اختیار ما قرار میدید. امیدوارم هرچه از خداوند میخواهید بهتون بده انشاالله به هرچه ارزوتون هست برسید.
خیلی ممنون از توضیحات جامع و کاملتون مهندس، در حین مطالعه مقاله چند جا اسم multicasting اومده بود.
میشه توضیح بیشتری بدید راجع بهش بدید، مولتی کستینگ یعنی چی اصلا؟
سلام وقتتون بخیر
۳ نوع شیوه اطلاع رسانی در شبکه وجود دارد :
اولین نوع unicast است که در این نوع شبکه پیام ارسالی رو میخواهد به یک سیستم خاص برساند
دومین نوع broadcast است که در این نوع شبکه میخواهد یک پیام یکسان را به تمام سیستم هایی که در شبکه موجود هستند برساند
سومین نوع multicaste است که در این نوع شبکه میخواد یک پیام یکسان به تعداد خاصی از سیستم ها که در شبکه هستند برساند که معمولا تعداد سیستم های دریافتی پیام بیشتر از دو عدد و کمتر از تعداد کل سیستم های موجود در شبکه است .
خیلی ممنونم از وقت گرانبهاتون که برای پاسخ به سوالم گذاشتید آقای بروجنی.
ببخشید دکمه ای که داخل منو هست و شبیه سبد هست (فکر میکنم مربوط به فروشگاه باشه) کار نمیکنه
بررسی شد دوست عزیز، مشکلی نداشت، لطفا یکبار کش مروگرتون رو خالی کنید باید به درستی برای شما لود بشه.
ممنونم از این آموزش کامل.
فک کنم توی قسمت توضیح آیپی ۶ یه اشتباه تایپی وجود داره . نوشته شده ۱۲۸ بایت . ولی فکر میکنم ۱۲۸ بیت باشه. یا من اشتباه میکنم 🤔
ممنون از دقتتون سپاس تصحیح شد
ممنونم از نویسنده محترم بابت این محتوای عالی
بازهم از این جور امزوش های کامل قرار بدید خیلی خوب بود. خیلی راحت همه چیز ای پی رو فهمیدم.