Search
Close this search box.

چگونه خودمان طراحی وب‌سایت را شروع کنیم؟ (آموزش کامل)

فهرست مطالب

شاید شما که در حال مطالعه‌ی این مقاله هستید از جمله افرادی باشید که به طراحی وبسایت علاقه‌مند بوده و دوست دارید بدانید یک وبسایت چگونه ایجاد می‌شود، همانطور که می‌دانید هزینه‌ی طراحی یک سایت خوب بسیار بالاست ولی اگر خودتان مراحل ایجاد یک وبسایت را بدانید می‌توانید به دلخواه خود سایت مورد نظرتان را راه‌اندازی کرده و شروع به کسب درآمد از آن کنید.

امروزه در کشور ما نیز تجارت الکترونیک به صورت جدی‌تر دنبال می‌شود و افراد زیادی علاقه‌مندند کسب‌و‌کار خود را به صورت آنلاین راه‌اندازی کنند، به جرئت می‌توان گفت اولین قدم برای شروع تجارت الکترونیک واقعی، داشتن یک وبسایت است.

در این آموزش از همیار آی‌تی قصد نداریم روش‌های برنامه‌نویسی را بیاموزیم و وارد مباحث تخصصی یا فنی شویم، بلکه می‌خواهیم راه و روش طراحی یک وبسایت را از دید کلی باهم بررسی کرده و یک الگوی ذهنی از این کار به شما ارائه دهیم، پس از مطالعه‌ی این آموزش می‌توانید مسیر خود را یافته و به دنبال یادگیری تخصص‌های مورد نیاز برای راه‌اندازی یک وبسایت بروید.

طراحی وب

قبل از اینکه به سراغ بحث اصلی‌مان برویم، بیایید در ابتدا کمی با تاریخچه‌ی نخستین وبسایت‌ها آشنا شویم و ببینیم اجداد وبسایت‌های امروزی به چه شکلی بوده‌اند.

تاریخچه‌ی اولین وبسایت جهان

تکنولوژی اینترنت و وبسایت‌های اینترنتی عمر چندانی ندارند، نخستین صفحه‌ی وب جهان در سال 1991 توسط تیم برنرز لی (Tim Berners-Lee) ایجاد و در دسترس عموم قرار گرفت، این وبسایت بسیار ساده بود و تنها از چند متن و چندین لینک ساخته شده بود، جالب است بدانید این صفحه هنوز هم در این آدرس در دسترس است!

تیم برنرز لی، خالق وب
تصویری از تیم برنرز لی خالق شبکه‌ی جهانی وب!

حال که کمی با تاریخچه‌ی وب و نحوه‌ی شکل‌گیری نخستین وبسایت‌ها آشنا شدیم وقت آن است که وارد جزئیات اصلی شده و ببینیم چگونه می‌توان یک وبسایت ایجاد کرد.

مهم‌ترین پیش‌نیاز ورود به دنیای طراحی سایت و برنامه‌نویسی آشنایی نسبتا خوب با زبان انگلیسی است، چرا که بسیاری از منابع عالی به خصوص در زمینه‌ی آی‌تی و تکنولوژی به زبان انگلیسی در دسترس بوده و شما با دانستن زبان انگلیسی می‌توانید قبل از هرکس دیگری از این منابع با کیفیت بهره‌مند شوید، پس در اولین قدم سعی کنید زبان انگلیسی خود را تقویت کنید!

طراحی وبسایت را از کجا شروع کنیم؟

هرچند در گذشته با سایت‌های کاملا ساده و یکنواختی مواجه بودیم، اما امروزه به لطف تکنولوژی‌های طراحی وب (که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شویم) صفحات وب زیبایی خیره‌کننده‌ای داشته و کاربر می‌تواند به راحتی با آن‌ها به تعامل بپردازد.

سایت‌های امروزی از دو قسمت فرانت‌اند (Front end) و بک‌اند (Back end) تشکیل شده‌اند، بخشی از وبسایت که توسط کاربر قابل مشاهده بوده و در مرورگر او نمایش داده می‌شود فرانت‌اند نام داشته و بخشی که مربوط به پردازش‌های سمت سرور می‌شود را بک‌اند می‌نامند.


مرحله‌ی 1
یادگیری HTML


قسمت ظاهری یک وبسایت یا همان فرانت‌اند، با استفاده از زبان نشانه‌گذاری HTML ایجاد می‌شود، در حقیقت اچ تی ام ال مانند اسکلت و چهارچوب‌های یک وبسایت عمل می‌کند، فرقی نمی‌کند برنامه‌نویسی سمت سرور را با چه زبانی انجام دهید، شما در هر صورت باید آشنایی نسبتا کاملی با زبان HTML داشته باشید، بدون وجود اچ تی ام ال هیچ وبسایتی وجود نخواهد داشت!

در خصوص یادگیری این زبان نگرانی نداشته باشید، چراکه اگر واقعا تلاش کنید چیزی در حدود 1 هفته زمان می‌برد تا با اصول کلی این زبان آشنا شده و بتوانید نخستین صفحه‌ی وب خود را ایجاد کنید، ما قبلا در همیار آی‌تی مبانی شروع کار با این زبان را آموزش داده‌ایم، می‌توانید برای شروع یادگیری این زبان به آموزش مبانی HTML مراجعه نمایید.


مرحله‌ی 2
یادگیری CSS


هرچند HTML بسیار مهم است اما به تنهایی نمی‌تواند ظاهر زیبایی به وبسایت بدهد و در نهایت تنها امکان ایجاد سایتی مانند نخستین صفحه‌ی وب تاریخ را خواهد داشت، برای زیباسازی صفحات وب از تکنولوژی CSS استفاده می‌کنیم، اگر دوست دارید با این زبان آشنا شوید، می‌توانید به آموزش مقدماتی زبان CSS مراجعه کنید.

زبان سی‌اس‌اس کمی پیچیده‌تر است ولی یادگیری آن‌هم نسبتا ساده خواهد بود، چرا که وقتی اولین کدهای خود را بنویسید و ببینید چگونه می‌تواند به زیبا شدن ظاهر وبسایتتان کمک کند مطمئنا با علاقه و انگیزه‌ی بیشتری آن را دنبال خواهید کرد،‌ یادگیری این قسمت نیز چیزی حدود 1 تا 2 هفته زمان خواهد برد.


مرحله‌ی 3
یادگیری JavaScript


تا به اینجای کار شما با بخش مهمی از عناصر تشکیل‌دهنده‌ی صفحات وب آشنا شده‌اید و می‌توانید با استفاده از دانش خود صفحات نسبتا خوبی طراحی کنید یا صفحات وبلاگتان را به دلخواه خود ویرایش و شخصی‌سازی کنید، اما اگر می‌خواهید امکانات بیشتری مانند انیمیشن‌‌های مختلف، تاریخ و ساعت، اسلایدر و… به سایت خود اضافه کنید لازم است تا به سراغ یادگیری زبانی به نام JavaScript بروید، در صورت علاقه به این زبان می‌توانید آموزش مفاهیم جاوا اسکریپت را مطالعه نمایید.

برخلاف HTML و CSS که زبان‌های نشانه‌گذاری بودند، جاوا اسکریپت یک زبان برنامه‌نویسی (اسکریپت‌نویسی) است و یادگیری آن اندکی زمان‌بر خواهد بود.

HTML , CSS, JS

هم‌اکنون شما با نحوه‌ی ایجاد ساختار ظاهری سایت (فرانت‌اند) آشنا شدید، حال می‌توانید یک طرح کلی از ایده‌ای که در سر دارید را پیاده‌سازی و اجرا کنید، اما بیایید در ادامه کمی بیشتر با ابزارها و تکنولوژی‌های مورد استفاده در طراحی فرانت‌اند سایت آشنا شده و ببینیم طراحان حرفه‌ای چگونه ظاهر سایت را آماده می‌کنند، پیش از آن لازم است با چند اصطلاح آشنا شویم.

فریم‌ورک (Framework) چیست؟

فریم‌ورک (Framework) یا “چهارچوب” در اصطلاح مجموعه‌ای آماده از کلاس‌ها، کدها و توابع برنامه‌نویسی است که در قالب یک پکیج ارائه می‌شود و در طراحی پروژه‌های نرم‌افزاری به کمک برنامه‌نویسان می‌آید.

در حقیقت هنگامی که شما از فریم‌ورک‌ها استفاده می‌کنید کدها از قبل نوشته‌شده و آماده هستند و تنها کافیست طبق قوانین خاصی (دایکیومنت‌های آن فریم‌ورک) کدها را در کنار هم قرار داده و از آن‌ها استفاده کنید.

معمولا در روند طراحی پروژه‌هایی در سطح استاندارد برای افزایش سرعت و بهبود عملکرد کار از فریم‌ورک‌ها استفاده می‌کنیم، از معروف‌ترین فریم‌ورک‌های مربوط به HTML و CSS می‌توان به بوت‌استرپ (Bootstrap) اشاره کرد.

فریم‌ورک بوت‌استرپ

با استفاه از فریم‌ورک‌های آماده می‌توانید به سرعت کدهای خود را توسعه داده و یک صفحه‌ی وب را ایجاد کنید، جالب است بدانید افراد حرفه‌ای تنها در چند ساعت ظاهر کلی یک سایت را با استفاده از فریم‌ورک‌های موجود طراحی و پیاده‌سازی می‌کنند!

اکیدا به شما توصیه می‌کنیم اگر تازه‌کار هستید به هیچ‌وجه سمت استفاده از فریم‌ورک‌های آماده نروید، چراکه برای استفاده از آن‌ها نیز باید در ابتدا با اصول کلی کار آشنا باشید، استفاده از فریم‌ورک‌ها در ابتدای امر نه‌تنها باعث سردرگمی بیشتر شما خواهد شد بلکه مانع از یادگیری صحیح‌تان نیز می‌شود، پس از اینکه اصول کلی کار با HTML و CSS را فرا گرفتید می‌توانید به سراغ یادگیری یک فریم‌ورک رفته و در آن مهارت پیدا کنید.

البته اگر قصد ایجاد یک سایت منحصربه‌فرد را دارید استفاده از فریم‌ورک‌ها چندان توصیه نمی‌شود، چراکه افراد زیادی از آن‌ها استفاده می‌کنند و همین موضوع باعث ایجاد سایت‌هایی با ظاهر یکنواخت و تکراری در فضای وب شده است.

کتابخانه (Library) چیست؟

به زبان ساده مفهوم کتابخانه نیز تا حدودی شبیه به فریم‌ورک است. (چندین کتابخانه در کنار هم می‌توانند یک فریم‌ورک را ایجاد کنند)

در حقیقت کتابخانه‌های برنامه‌نویسی مجموعه‌ای از کلاس‌ها و توابع آماده هستند که به صورت یکجا جمع شده و برنامه‌نویسان آن‌ها را مورد استفاده قرار می‌دهند، معروف‌ترین کتابخانه‌ی موجود برای جاوا اسکریپت jQuery نام دارد، شما می‌توانید با استفاده از آن به توابع متنوع و زیادی از JavaScript دسترسی داشته و آن‌ها را در وبسایت خود استفاده کنید.

به طور کلی فریم‌ورک‌ها و کتابخانه‌های مختلف به وجود آمدند تا فرایند طراحی و برنامه‌نویسی را بهبود بخشیده و سرعت کار را افزایش دهند، هرچند همانطور که پیش‌تر گفتیم شما باید سعی کنید در ابتدا تا حدودی با مفاهیم کلی طراحی وب آشنا شده و سپس به استفاده از این موارد بپردازید.

تا به اینجای کار تقریبا با تمام اصول کلی طراحی فرانت‌اند یک وبسایت آشنا شدیم، با دانستن موارد گفته شده در بالا شما تقریبا قادر به طراحی هر نوع وبسایت استاتیکی خواهید بود، اگر دقت کرده باشید از کلمه‌ی استاتیک استفاده کردیم، دسته‌بندی دیگری که می‌توان برای یک وبسایت در نظر گرفت استاتیک و داینامیک بودن آن است.

تفاوت سایت‌های استاتیک و داینامیک

اصولا به وبسایت‌هایی که احتیاجی به تغییرات زیادی ندارند و معمولا تمام المان‌های سازنده‌ی آن‌ها ثابت بوده و مدام به‌روزرسانی نمی‌شود یک وبسایت استاتیک (Static) یا ایستا می‌گوییم.

به عنوان مثال وبسایت‌های تک صفحه‌ای، برخی از لندینگ‌پیج‌ها، صفحات ساده‌ی معرفی و در کل تمام سایت‌هایی که حاوی محتوای ثابتی بوده و احتیاج چندانی به ویرایش ندارند می‌توانند به صورت استاتیک ایجاد شوند، پیاده‌سازی این‌گونه وبسایت‌ها پیچیدگی چندانی نداشته و تنها با استفاده از مواردی که تا به اینجا یاد گرفتیم قابل اجرا و پیاده‌سازی هستند.

اما سایر وبسایت‌ها، به عنوان مثال سایت‌های محتوا محور، شبکه‌های اجتماعی، انجمن‌ها و… که مدام در حال به روزرسانی و ویرایش هستند را سایت‌های داینامیک (Dynamic) می‌نامند، در حقیقت اگر بخواهیم علت این موضوع را بررسی کنیم به این نتیجه خواهیم رسید که به روزرسانی چنین وبسایت‌هایی به روش وبسایت‌های استاتیک کاری طاقت‌فرسا و تقریبا غیر ممکن است.

به همین دلیل سیستم‌هایی طراحی شد که کار ویرایش و به‌روزرسانی را از طریق یک پنل مدیریت در اختیار صاحب سایت قرار دهد، تقریبا اکثر وبسایت‌های امروزی که با آن ها سرو کار داریم جزو سایت‌های داینامیک به حساب می‌آیند.

تفاوت سایت استاتیک و داینامیک

طراحی و ایجاد این قسمت از سایت (بک‌اند) نیازمند به کارگیری ابزارها و زبان‌های برنامه‌نویسی خاصی است که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا می‌شویم، در اصل این موارد ادامه‌ی مراحل قبلی هستند که قبل‌تر در مورد آن‌ها بحث کردیم.


مرحله‌ی 4
انتخاب زبان برنامه‌نویسی


همانطور که در بالا اشاره کردیم، برای ایجاد بک‌اند وبسایت باید به سراغ انتخاب یک زبان برنامه‌نویسی سمت سرور برویم،‌ یعنی زبانی که با استفاده از آن صفحات سایت خود را داینامیک کنیم.

برای این منظور انتخاب‌های فراوانی پیش روی شماست، یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه‌نویسی تحت وب PHP نام دارد، تا به امروز بیش از 80 درصد وبسایت‌های جهان با استفاده از زبان برنامه‌نویسی پی‌اچ‌پی ایجاد شده‌اند، از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان به فیس‌بوک و ویکی‌پدیا اشاره کرد.

در کشور ما نیز در اکثر شرکت‌های خصوصی می‌توان رد پای این زبان را دید، بنابراین اگر به خوبی آن را فرا بگیرید موقعیت‌های شغلی بسیار زیادی پیش‌روی شما خواهد بود، برای آشنایی مقدماتی با این زبان به آموزش معرفی PHP که قبلا در همیار آی‌تی منتشر کرده بودیم مراجعه نمایید.

البته زبان‌های بسیار زیادی برای برنامه‌نویسی قسمت بک‌اند یک وبسایت وجود دارد، به عنوان مثال ASP , Python , Node JS , Java و… که در صورت تمایل می‌توانید از آن‌ها نیز استفاده کنید.

ذکر این نکته حائز اهمیت است که برای شروع برنامه‌نویسی لازم است در ابتدا تا حدودی با نحوه‌ی نوشتن الگوریتم‌ آشنا بوده تا به‌راحتی از پس تحلیل برنامه‌تان برآیید.

همانطور که گفتیم با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی بخش‌های داینامیک سایت را ایجاد می‌کنیم، حال احتیاج داریم تا اطلاعات وارد شده در وبسایت را به گونه‌ای ذخیره کنیم که در آینده به آن‌ها دسترسی داشته باشیم، برای این امر علاوه بر زبان برنامه‌نویسی باید یک پایگاه‌داده (Database) نیز برای سایت خود ایجاد کنیم.


مرحله‌ی 5
انتخاب دیتابیس


در توضیحات مورد قبلی اشاره کردیم که برای ذخیره‌سازی اطلاعات به یک دیتابیس احتیاج داریم، یکی از محبوب‌ترین دیتابیس‌های مورد استفاده در دنیا که به خوبی نیز با زبان PHP سازگار است MySQL نام دارد، از آنجایی که این دیتابیس به صورت رایگان عرضه‌شده و به شدت محبوب است توصیه می‌کنیم در پروژه‌ی خود از آن استفاده کنید.

تا به اینجا تقریبا با تمام اجزای تشکیل‌دهنده‌ی یک وبسایت آشنا شده‌ایم، با یادگیری این موارد شما می‌توانید یک وبسایت کامل را طراحی و پیاده‌سازی نمایید، بنابراین اگر فقط قصد داشتید با چگونگی ساخت یک وبسایت آشنا شوید می‌توانید از خواندن ادامه‌ی این آموزش صرف‌نظر کنید، اما لازم است بدانید موارد دیگری نیز در ایجاد و نگهداری وبسایت‌ها دخیل هستند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم، پس اگر می‌خواهید به طور کامل با نحوه‌ی ایجاد و نگهداری یک وبسایت آشنا شوید در ادامه با همیار آی‌تی همراه باشید.

سئو (SEO) چیست؟

کلمه‌ی SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization به معنای بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو است، همه‌ی ما برای یافتن عبارات مورد نظر خود از موتورهای جستجویی مانند گوگل یا بینگ استفاده می‌کنیم، حقیقت ماجرا این‌است که موتورهای جستجو تنها یک ربات هستند نه یک انسان، بنابراین باید با استفاده از اصول خاصی محتوای وبسایتمان را برای آن‌ها قابل فهم کنیم و سعی کنیم با استفاده از تکنیک‌های مختلف در صدر نتایج جستجو قرار بگیریم.

شما به عنوان طراح و برنامه‌نویس یک وبسایت باید به گونه‌ای از تگ‌های HTML و سایر موارد استفاده کنید که محتوای سایت برای موتورهای جستجو قابل فهم باشد، در صورت تمایل می‌توانید با یک جستجوی ساده اطلاعات بیشتری در این مورد به‌دست آورید (عبارت On-Page SEO را جستجو کنید)

طراحی واکنش‌گرا (Responsive) چیست؟

تا چند سال پیش تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها فراگیر نشده بودند و افراد تنها با استفاده از کامپیوترهایشان به گشت و گذار در اینترنت می‌پرداختند، اما امروزه حجم عظیمی از بازدیدکننگان یک وبسایت از تلفن‌های همراهشان به مرور اینترنت می‌پردازند.

بنابراین وبسایت شما باید به‌گونه‌ای طراحی شود که کاربر به راحتی قادر به مشاهده‌ی محتوا در دستگاه‌هایی با صفحه‌نمایش کوچک‌تر نیز باشد، یکی از راه‌هایی که می‌توانید این ویژگی را در صفحات سایت خود امکان‌پذیر کنید استفاده از طراحی وب ریسپانسیو یا واکنشگرا است.

در این تکنیک صفحات وب به تناسب سایز نمایشگر دستگاه تغییر شکل می‌دهند و به گونه‌ای نمایش داده می‌شوند که محتوای سایت به خوبی قابل مشاهده و استفاده خواهد بود.

طراحی وب

طراحی یک سایت واکنشگرا علاوه‌بر اینکه باعث زیبایی و افزایش کاربرد پذیری سایت می‌شود در سئوی سایت نیز تاثیر بسیار مثبتی خواهد داشت، به گونه‌ای که امروزه واکنش‌گرا بودن سایت‌ها به یک استاندارد و الزام تبدیل شده‌است و سایتی که طراحی می‌کنید باید حتما از این ویژگی برخوردار باشد، شما با یادگیری اصول CSS 3 قادر خواهید بود صفحات سایت خود را به صورت واکنشگرا طراحی نمایید، همچنین فریم‌ورک‌هایی مانند بوت‌استرپ به صورت پیشفرض از این قابلیت پشتیبانی می‌کنند.


مرحله‌ی 6
خرید هاست و دامنه


برای اینکه یک وبسایت از تمام نقاط دنیا همیشه قابل دسترس باشد لازم است آن را در محیطی بر روی اینترنت نگهداری کنید، بر روی یک کامپیوتر که همیشه روشن بوده و در صورت نیاز اطلاعات و فایل‌های سایت شما را بارگذاری کرده و به کاربران نمایش دهد، این کامپیوتر همیشه روشن را سرور (Server) می‌نامیم، سرورها کامپیوتر‌های همیشه روشنی در محیط اینترنت هستند که هر لحظه به درخواست کاربران وبسایتی را پردازش و آن را به کاربر نمایش می‌دهند، شما برای نگهداری سایت خود در محیط اینترنت به یک سرور یا یک فضای میزبانی (Host) احتیاج خواهید داشت.

هاست (Host) چیست؟

به زبان ساده، هاست به فضایی در یک سرور اطلاق می‌شود که شما می‌توانید اطلاعات و فایل‌های سایت خود را در آن آپلود و نگهداری کنید، هاست‌ها به صورت ماهیانه یا سالیانه (بسته به شرکت ارائه‌دهنده) احتیاج به تمدید دارند و اگر هزینه‌ی آن را نپردازید دسترسی شما از هاست قطع خواهد شد و سایر کاربران قادر به مشاهده‌ی سایتتان نخواهند بود.

شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی بسیار زیادی برای خرید هاست در ایران فعالیت می‌کنند، به عنوان مثال یکی از این شرکت‌ها که خدمات و پشتیابی خوبی در این زمینه ارائه می‌دهد شرکت نت‌افراز می‌‌باشد، می‌توانید هاست مورد نیاز وبسایتتان را از این شرکت تهیه کنید.

دامنه (Domain) چیست؟

هنگامی که قصد مشاهده‌ی سایتی را داشته باشید تنها کافیست آدرس آن را در مرورگرتان تایپ کنید، این آدرس را دامنه (Domain) می‌نامند، به عنوان مثال Google.com دامنه‌ی وبسایت گوگل است و Hamyarit.com دامنه‌ی وبسایت همیار آی‌تی، در حقیقت دامنه هویت و نشان تجاری یک وبسایت است، پس بهتر است در انتخاب دامنه‌ی سایت خود دقت کرده و یک نام مناسب برای سایتتان انتخاب کنید.

برای تهیه‌ی دامنه نیز باید به صورت سالیانه مبلغی را پرداخت کنید که با توجه به نوع پسوند دامنه متفاوت است (به عنوان مثال دامنه‌های ir. بسیار ارزان‌تر از دامنه‌های com. هستند) معمولا شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی خدمات هاستینگ، دامنه هم ارائه می‌کنند، بنابراین برای خرید دامنه نیز می‌توانید از طریق همان شرکتی که هاست می‌خرید اقدام کنید.

طراحی وب

با انجام این 6 مرحله شما می‌توانید سایت مورد نظر خود را طراحی، اجرا و پیاده‌سازی نمایید، اما نکته‌ی دیگری نیز در این بین وجود دارد که بد نیست آن را نیز بدانید، بیش از 30 درصد از وبسایت‌های موجود در دنیا از CMSهای آماده‌ای مانند وردپرس (WordPress) استفاده می‌کنند!

یعنی بدون نیاز به هیچ‌کدام از مراحل 1 تا 5 به سرعت سایت خود را راه‌اندازی کرده و در دسترس قرار می‌دهند، شما با استفاده از وردپرس تقریبا می‌توانید انواع سایت‌های خبری، فروشگاهی، شرکتی، موزیک، دانلود و… بدون نیاز به کدنویسی ایجاد کنید!

طراحی سایت بدون کدنویسی! حقیقت یا دروغ؟

این روز‌ها اینترنت پر شده از پکیج‌های طراحی سایت بدون کدنویسی! هرچند این امر تا حدودی به کمک سیستم‌های مدیریت محتوایی مانند وردپرس امکان‌پذیر است، اما باید بدانید با استفاده از سیستم‌های آماده شما هرگز تبدیل به یک طراح سایت نخواهید شد! 

هرچند با استفاده از وردپرس می‌توانید انواع و اقسام سایت‌ها را راه‌اندازی کنید، اما در نهایت برای شخصی‌سازی سایت خود و همچنین افزودن امکانات جانبی احتیاج دارید تا دانش نسبتا خوبی از کدنویسی داشته باشید، در غیر این‌صورت تنها می‌توانید یک سایت معمولی برای خود راه‌اندازی کنید، پس اگر تنها به داشتن یک وبسایت کوچک و جمع‌و‌جور برای خود بسنده می‌کنید خواهید توانست در کمتر از 5 دقیقه سایت خود را راه‌اندازی کنید، اما اگر قصد دارید یک سایت حرفه‌ای داشته باشید و یا طراحی سایت را به عنوان شغل خود انتخاب کنید لازم است دست‌به‌کد شده و مراحل 1 تا 5 را یاد بگیرید!

اگر دوست دارید بیشتر با وردپرس و نحوه‌ی عملکرد آن آشنا شوید ادامه‌ی آموزش را مطالعه کنید.

وردپرس (WordPress) چیست؟

به زبان ساده وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (Content Management System) رایگان و متن‌باز است که به راحتی توسط هر کسی قابل استفاده و شخصی‌سازی می‌باشد، به لطف وجود هزاران قالب و افزونه‌ای که برای این سیستم  ایجاد شده‌است شما تقریبا می‌توانید هر نوع سایتی را به دلخواه خود طراحی و مدیریت کنید، آن هم بدون نیاز به کدنویسی و طراحی اختصاصی.

هرچند اگر بخواهید ویژگی خاصی در سایت خود داشته باشید یا امکان خاصی را به سایتتان اضافه کنید که به صورت پیشفرض در وردپرس و پلاگین‌هایش یافت نشود باید هزینه کرده و از یک متخصص بخواهید این بخش را به سایت شما اضافه کند (یا خودتان برنامه‌نویسی کنید)

همانطور که اشاره کردیم تقریبا هر نوع سایتی را می‌توانید با وردپرس ایجاد کنید، ضمن اینکه این CMS از سئوی قابل قبولی برخوردار بوده و همچنین به کمک پلاگین‌هایی که برای اینکار دارد می‌توان به قدرت آن نیز افزود، هرچند این سیستم بسیار قدرتمند و انعطاف‌پذیر است اما در شرایط خاص و برای راه‌اندازی سایت‌های خاص که قابلیت‌های و امکانات کاملا اختصاصی دارند معمولا استفاده از وردپرس توصیه نمی‌شود و بهتر است طراحی و پیاده‌سازی سایت از 0 تا 100 به صورت اختصاصی برنامه‌نویسی شود.

طراحی وب

دنیای وب و اینترنت بسیار گسترده، عمیق و در عین حال جذاب و شیرین است، هرچند ما تمام اصول و پیش‌نیازهای طراحی یک وبسایت را برای شما شرح دادیم، اما باز هم می‌توانید موارد تازه‌ای را در این زمینه پیدا کنید.

به عنوان مثال اگر می‌خواهید با برخی از فعالیت‌هایی که در یک وبسایت وجود دارد بیشتر آشنا شوید به مقاله‌ی “چه افرادی در فعالیت یک وبسایت اینترنتی نقش دارند  مراجعه کرده و آن را مطالعه کنید، دنیای آی‌تی به قدری بزرگ و پیچیده است که هرچه هم در آن مطالعه داشته باشید باز هم مورد تازه‌ای شما را شگفت‌زده خواهد کرد!

مهم‌ترین عاملی که می‌تواند باعث موفقیت شما در این زمینه شود علاقه است، مطمئنا با داشتن علاقه در هرکاری موفق خواهید بود، پس اگر احساس می‌کنید به دنیای اینترنت و همچنین طراحی و توسعه‌ی وبسایت‌ها علاقه‌دارید این حرفه را دنبال کنید.

8 قانون روانشناسی که باید در طراحی سایت به آن‌ها توجه کنید

قبلا در مقاله‌ای در خصوص UI و UX صحبت کرده‌ بودیم، یکی از مواردی که باید در طراحی تجربه‌ی کاربری یک سایت به آن توجه داشته باشید رعایت اصول روانشناختی و توجه به روحیات انسان‌هاست، مواردی که شاید در نگاه اول اصلا مهم به نظر نرسند اما به شدت روی کاربردپذیری سایت شما و افزایش نرخ تبدیل‌ (Conversion Rate) و در نتیجه افزایش سود شما اثر گذار خواهند بود، در ادامه با همیار آی‌تی همراه باشید تا با هم به بررسی این قوانین به ظاهر ساده اما مهم بپردازیم.

طراحی وب

این اصول شاید در نگاه اول بسیار ساده و پیش‌پا افتاده به نظر برسند اما اکثر انسان‌ها به صورت ناخودآگاه تحت تاثیر این موارد قرار خواهند گرفت، پس سعی کنید تا حد امکان آن‌ها را در طراحی وبسایت‌های خود در نظر داشته باشید.

قانون شماره‌ی 1:
هرچه گزینه‌های قابل انتخاب برای کاربر افزایش یابد، زمان واکنش وی نیز بیشتر خواهد شد و این برای سایت شما خوب نیست.
به عنوان مثال کاربر هنگام مشاهده‌ی چندین محصول دچار سردرگمی شده، در انتخاب خود بیشتر زمان می‌گذارد و همین امر می‌تواند سبب انصراف او از خرید شود!

قانون شماره‌ی 2:
هرچه دکمه بزرگ‌تر و نزدیک‌تر باشد کاربر زودتر روی آن کلیک خواهد کرد.
پس سعی کنید دکمه‌های CTA یا همان Call to action سایت خود را تا حد معمول بزرگ و در دسترس کاربر قرار دهید.

قانون شماره‌ی 3:
کاربران اکثر وقت خود را در سایر سایت‌ها می‌گذرانند پس دوست دارند کارکرد سایت شما نیز همانند دیگر وبسایت‌ها باشد.
تغییر ناگهانی در وبسایت یا کمبود امکانات یا زیاد بودن آن (در کل ناهماهنگی با سایر وبسایت‌های موجود در اینترنت) موجب نارضایتی کاربران شما خواهد شد!

قانون شماره‌ی 4:
المان‌هایی که از نظر ظاهر شبیه به هم‌اند و یا المان‌هایی که به هم نزدیک‌اند از دید کاربر با هم مرتبط هستند.
پس توجه داشته باشید اگر می‌خواهید کاربر برای چیزی تمایز بیشتری قائل شود باید آن را متفاوت کنید.

قانون شماره‌ی 5:
یک انسان عادی می‌تواند در لحظه تنها 7 چیز را در ذهن خود نگه دارد.
پس این مورد را در نظر داشته باشید (به عنوان مثال در فروشگاه‌های اینترنتی که امکان مقایسه‌ی چندین مورد با هم وجود دارد)

قانون شماره‌ی 6:
مغز انسان در هنگام مواجه‌شدن با چندین آیتم که در یک راستا قرار دارند، مورد اول و آخر را بسیار راحت‌تر به یاد می‌آورد.
پس بهتر است موارد کلیدی را در ابتدا و انتهای لیست‌هایتان قرار دهید.

قانون شماره‌ی 7:
مغز انسان هنگام روبه‌رو شدن با چندین آیتم شبیه به هم، موردی که بیشتر از بقیه تمایز دارد را بهتر به خاطر می‌سپارد.
پس اگر واقعا قصد دارید برای چیزی تفاوت قائل شوید سعی کنید آن را متمایز از سایر المان‌ها قرار دهید.

قانون شماره‌ی 8:
انسان‌ها کارهای نیمه تمام را بهتر از کارهایی که به اتمام رسانده‌اند به خاطر می‌آورند.
بنابراین استفاده از پروگرس‌بارها (نوارهای پیشرفت) در اغلب موارد باعث می‌شود کاربرانتان نسبت به تکمیل یک فرایند اقدام کنند.

مواردی که با هم مرور کردیم برخی از نکات روانشاسی بود که بهتر است آن‌ها را در هنگام طراحی وبسایت‌های خود استفاده کنید، اما موارد مهم دیگری نیز وجود دارند که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم، اگر قصد دارید به شکل جدی وارد دنیای طراحی وب شوید یا یک کسب‌وکار اینترنتی داشته باشید، حتما نکات زیر را مد نظر داشته باشید.

رازهای مهمی که طراحان وب هرگز به شما نمی‌گویند!

در ادامه، قصد معرفی یک کتاب الکترونیک را داریم که نکاتی را در خصوص طراحی و به درآمد رساندن یک وبسایت به شما آموزش می‌دهد، همانطور که گفتیم، یک وبسایت بسیار گسترده است و برای اینکه به موفقیت برسد باید موارد زیادی را مد نظر قرار دهید، طراحی و پیاده‌سازی وبسایت در حقیقت مرحله‌ی ۰ است و پس از آن، تازه فعالیت اصلی شما شروع می‌شود، در این کتاب الکترونیک به نکات بسیار مهمی که باید قبل و بعد از طراحی وبسایتتان انجام دهید اشاره می‌کنیم؛ می‌توانید فایل این کتاب را از اینجا دانلود کنید.

در پایان اگر شما نیز تجربه‌ای در این زمینه دارید یا در خصوص این آموزش سوالی در ذهنتان نقش بسته است آن را در بخش دیدگاه‌های این مقاله با ما و سایر کاربران همیار آی تی به اشتراک بگذارید تا هم دیگران از تجربیات شما بهره‌مند شوند و هم شما پاسخ سوالاتتان را دریافت کنید.

این مقاله را دوست داشتید؟

مقالاتی که «نباید» از دست بدهید!

دیدگاه‌ها و پرسش‌و‌پاسخ

320 پاسخ

  1. ممنونم من یه چیزی شبیه وب سایت ساختم با وجود اینکه دوتا از فیلمهاتون رو دیدم . دامنه رو چجوری باید به آدرساضافه کنم؟

  2. سلام
    میگم آموزش هم میدید
    یا کلیپی چیزی میذارید که نگا کنیم

  3. سلام
    ببخشید زبان PHP بهتره یا پایتون؟
    کدومش راحت تره؟

  4. چقدر شما خوب مینویسین جناب گوهری واقعا من استفاده میکنم.
    دیدم دوستان داشتن در مورد شروع میپرسیدن خواستم تجربه خودم رو بگم خدمت دوستان.
    من با پیج اقای چابک ابتدا اشنا شدم و اونجا مطالب رو دنبال کردم واقعا مثل مطالب اقای گوهری مفید و عالی بود.
    میتونید با مقاله آموزش سئو ایشون توی سایتشون دی ام روم شروع کنید. من لینکش رو میذارم براتون. dmroom.co/seo-tutorial

  5. سلام من میخوام وبسایت خودمو بسازم و بالا بیارمش و بقیه هم بتونن داخلش اکانت بسازن همه کد نویسی خودم انجام دادم(html,css,Javascript) حالا باید بک اند هم یادبگیرم یانه؟

    1. سلام، بله اگر بخواین بک‌اندش رو هم خودتون کد بزنید، باید بک‌اند یاد بگیرید. (می‌تونید از CMSهایی مثل وردپرس هم برای اینکار استفاده کنید)

  6. سلام خسته نباشید
    برای اینکه طراحی دستی یک سایت رو انجام بدیم چطور باید جای درست المان ها عکس ها و یا غیره رو بدونیم که طراحی رو انجام بدیم . قراردادن المان ها قوانین خاصی نداره ؟ اینکه تو صفحه اصلی چه چیز هایی باید قرار بگیره.

    1. سلام وقتتون بخیر بر اساس نیاز کاربر اولویت جای گیری به المان هاتون بدید.

  7. وقت بخیر.من یکم سردرگم شدم.
    من به جاوا دسکتاپ،اچ تی ام ال و سی اس اس تسلط دارم. الان جاوا دسکتاپ در بک اند به کار میاد؟ یعنی من الان باید برم یه زبان برنامه نویسی دیگه هم بخونم؟

    1. سلام، نه بک‌اند سایت رو با جاوا هم می‌تونید بنویسید، مثلا با استفاده از Servlet که یک رابط سمت سرور هست.

  8. سلام وقت تون بخیر
    برای طراحی سایت ، به غیر از زبان های فرانت اند ، حتما باید زبان های بک اند رو هم یاد گرفت؟ یا اینکه این مدلی هم هست که یک نفر کارای فرانت اند رو انجام بده و یک نفر دیگه بک اند؟؟؟

    1. سلام، اکثر جاها کارهای فرانت و بک توسط افراد یا تیم‌های متفاوتی انجام میشن و احتیاجی نیست در هر دو زمینه مسلط باشید، البته که داشتن اطلاعات حداقلی لازمه (مثلا اگر فرانت کار می‌کنید، باید آشنایی نسبی با بک‌اند داشته باشید که راحت‌تر با بقیه‌ی افراد یا تیم‌ها ارتباط برقرار کنید، اما لازم نیست کاملا مسلط باشید)

  9. سلام ممنون از مطالب مفیدتون
    میخواستم بپرسم اول باید هاست و دامنه گرفت بعد طراحی وب کرد یا اول میشه طراحی کرد بعد اونارو بگیرم ؟

    1. سلام، اگر می‌خواین سایت‌تون به شکل آنلاین در دسترس باشه، باید اول هاست و دامنه خریداری کنید، اما اگر قراره صرفا خودتون سایت رو ببینید یا با هدف تمرین و آموزش هست، می‌تونید از لوکال‌هاست روی کامپیوتر شخصی خودتون استفاده کنید.

    1. سلام، بستگی داره به نوع سایتی که می‌خواین راه‌اندازی کنید، اگر بگید چه سایتی می‌خواین بسازید فکر می‌کنم دقیق‌تر بتونم راهنمایی‌تون کنم.

  10. سلام یه سوال
    برای طراحی سایت حتما باید کار با جاوا اسکریپت رو بلد بود؟

  11. سلام و وقت بخیر ممنون بابت مقاله جامعتون . من در حال یاد گیری فرانت است و یه پروژه گرفتم که صرفا یه سابت استاتیک است و با دانش js html , css اشنایی کامل دارم و میخوام این سایت رو بالا بیارم میخواستم بدونم میتونم با این سه دانش سایت رو روی هاست بیارم و براش دامین تهیه کنم؟(سایت هیچ دایتابیسی نداره )

    1. سلام محیا جان، بله بدون هیچ مشکلی می‌تونید سایت استاتیک رو بیارید بالا.

  12. سلام جناب مهندس
    ممنون از مطلب مفیدتون
    اگر ما بخواهیم یه برنامه آموزشی اینتراکتیو تحت وب برای یه موسسه ایی که خودش وب سایت داره بنویسیم باید چیکار کنیم؟ در واقع اون محتوا روی سایت خودشون قرار بگیره، دیگه نیازی بک‌اند نداره؟ و چطوری فرنت اند را باید بهش وصل کنیم؟

    1. سلام، خواهش می‌کنم.
      متاسفانه من اصلا متوجه نشدم که دقیقا می‌خواین چه کاری انجام بدید، منظورتون اینه که سایت دارن و قراره فرانت تغییر کنه؟

  13. سلام
    مهندس من فرانت اند دولوپر هستم و سمت فرانت با زبان جاوا اسکریپت(وانیلا جاوااسکریپت) کار میکنم .

    یک پروژه ای به من ارجاع شده(پروژه ی فول استکی) ، که یک سایت فروشگاهی استاتیک را داینامیک کنم و یک صفحه مدیریت محتوا بسازم و به هم وصلشون کنم مثل وردپرس مشتری بتواند تغییراتش را راحت انجام دهد ،

    حالا سوالم اینه که برای اینکار از my SQL خود هاست برای دیتابیس و table سازی استفاده کنم و از php برای داینامیک کردن کد ها و کد نویسی ها
    یا
    اینکه با نود جی اس داینامیک کنم و کد بزنم و برای دیتابیس بجای my sql از پستگرس کیول هم دیتابیس ایجاد کنم و table ها را همونجا بسازم و حالا داکر هم داریمش

    از کدوم راه برم ، من توی این موضوع زیاد اطلاعی ندارم کدوم بهتره و توی زمان صرفه جویی بیشتری میکنه؟

    نکتش اینجاست مهندس قبلا اصلا سمت سرور و بک اند کد نزدم ، با این حال کارفرما یک پروژه ای را داده گفته باید انجامش بدی .

    نمیدونم سوالم را خوب مطرح کردم یا نه یا … اما ایشالا که متوجه منظورم شده باشید.

    تشکر

    1. سلام، به نظر من اگر سمت بکند قبلا کار نکردید به هیچ‌وجه خودتون PHP کد نزنید، به این دلیل که کلی مسئله‌ی امنیتی وجود داره که باید مد نظر قرار بدید وگرنه کل پروژه ممکنه به خطر بیفته.

      اگر نمیخواین از CMS استفاده کنید، می‌تونید برید سراغ یک فریم‌ورک مثل لاراول (که برای PHP هست) نود جی‌اس هم من متاسفانه کار نکردم قبلا و نمی‌دونم تا چه حد می‌تونه کمک‌تون کنه، اما توی اون هم باید حواس‌تون به امنیت و بهینگی باشه (یعنی اینکه با افزایش حجم اطلاعات و پردازش‌ها، سایت کند نشه)

      پیشنهاد من اینه که بک‌اند رو با وردپرس و ووکامرس بیارید بالا و فرانت رو خودتون کد بزنید، بعدش وردپرس رو با توجه به نیازهای کارفرما کاستومایز کنید (خیلی راحت می‌تونید با مطالعه‌ی داکیومنت‌های وردپرس و یه کمی سرچ، قابلیت‌های مورد نیازتون رو به وردپرس اضافه کنید) ضمن اینکه خیالتون از بابت امنیت و بهینگی نسبی هم راحت هست.

      اگر به هر دلیلی نمیخواین با وردپرس کار کنید، می‌تونید از فروشگاه‌سازهایی مثل اپن‌کارت یا مجنتو هم استفاده کنید، اما من همچنان توصیه‌ام وردپرس هست.

  14. سلام ممنون از مطالب عالی که ارائه دادید. سوال من این هست که آموختن برنامه نویسی برای کسی که هیچ سررشته ای از اون نداره سخت نیست؟ تصور من اینه که خیلی سخته و این به من مقداری استرس میده. ممنون میشم راهنمایی کنید

    1. سلام، مثل یادگیری هرچیز دیگه‌ای، برنامه‌نویسی هم احتیاج به صرف زمان و البته علاقه داره، اگه به این زمینه علاقه‌مند هستید، شروع کنید و مطمئن باشید که موفق میشید.

  15. سلام من ۲۰ سال دارم و هیچ شغلی ندارم به خاطر همین میخوام با این کار کسب درامد بکنم ولی خواستم بدونم برای اموزش طراحی وبسایت باید دوره ببینم؟و اینکه نیازی به مدرک و سرمایه زیاد داره؟فعلا اطلاع خیلی کمی در این زمینه دارم میخوام بیشتر توضیح بدین خییلی ممنون

    1. سلام، خیر برای یادگیری طراحی وبسایت احتیاج به هزینه‌ی زیادی ندارید و حتی می‌تونید خودتون به کمک ویدئو یا آموزش‌های رایگانی که در اینترنت و یوتیوب وجود داره، این تخصص رو یاد بگیرید، فقط لازمه که به شکل پروژه‌محور کار کنید و صرفا به آموزش‌های تئوری بسنده نکنید.

  16. سلام ممنون از توضیحات فقط اینکه من یه مشکل دارم دامنه و هاست خریدم ولی هر چی اسمی ک انتخاب کردم و توی گوگل سرچ میکنم و چیزی بالا نمیاره چجوری باید فعالش کنم خیلی مهمه برام

    1. سلام، باید در سایت‌تون محتوا قرار بدید و همچنین یه مقداری با اصول سئو آشنا باشید که بتونید در موتور جستجویی مثل گوگل رتبه بگیرید، در این مقاله بیشتر می‌تونید با سئو آشنا بشید:
      https://www.hamyarit.com/blog/seo/

  17. سلام خسته نباشید.
    ممنونم بابت مطالب کامل و مفیدتون واقعا…جواب خیلی از سوالامونو از سایت شما میگیریم…
    من فقط یک سوال دارم اونم اینکه، کسی که کاملا مبتدی هست و هیچ پیش زمینه ای از برنامه نویسی نداره اما زبان انگلیسیه قوی ای داره، بعد از یادگیری فرانت اند میتونه یک وبسایت رو خودش بالا بیاره؟ یا حتما هم فرانت اند و هم بک اند و مشتقات کارو که شما اوردید تو مطلبتون رو باید کامل بلد باشه تا بتونه یه سایتو بیاره بالا برای استفاده؟ یعنی مثلا کسی که مبتدی از صفر از html-css-js رو اول یادبگیره و بعد مثلا زبانی مثل پایتون رو یادبگیره یا ترتبیش فرق داره؟ و پیشنهاد شما چی هستش؟

  18. سلام
    ایا برای سایتی که با html , css ساختیم باید هاست و دامنه گرفت؟

  19. با سلام خدمت شما و همکاران محترمتان
    از آموزش مطالب مفیدتان بسیار سپاسگزارم.

    1. سلام مهدی عزیز، خوشحالیم که آموزش‌ها برای شما مفید بودند.

  20. سلام و خسته نباشید سایتی که با ورد پرس ایجاد کردیم و در آینده میشه بک اند شو کلا عوض کرد مثلا با پایتون بنویسی و فرانت چی؟

    1. سلام، بله می‌تونید، البته نیاز به تخصص و دانش فنی بالایی داره و باید بررسی کنید که این کار توجیه منطقی داره یا نه.

  21. سلام
    من اگه بخوام یک سایت شخصی استاتیک داشته باشم بازم به php و mysql نیاز دارم؟ یا فقط با html , css و خرید هاست و دامنه میشه؟

    1. سلام، بله، سایت استاتیک رو می‌تونید با همون HTML و CSS آماده کنید و احتیاجی به زبان‌های سمت سرور ندارید.

  22. سلام مطلب اِرایه شده بسیار عالی بیان شده بود فقط یک موضوع ذهن من را درگیر کرده است ، من یک ایده سایت برای طراحی دارم شاید در حد سایت های بزرگ نه در حد دیجیکالا ولی در حد متوسط به بالا که اگر ایده ام بگیرد نیاز خواهد بود که از طریق سایت تعاملات بسیار زیادی با افراد انجام بگیرد و مسیله این است که آیا خودم می توانم به تنهایی همه ی ملزومات را اجرا کنم ؟ و اگر برفرض خودم شروع کردم به برنامه نویسی ، در آینده در صورت نیاز می توان در آن تغییراتی ایجاد کرد یا باید از اول طراحی صورت بگیرد ؟ البته هنوز شروع نکرده ام / باتشکر

    1. سلام، خوشحالیم که این آموزش برای شما مفید بوده؛ در خصوص سوالتون، بله می‌تونید خودتون شروع کنید و در صورت بزرگ‌تر شدن کارتون در آینده، سایت رو توسعه بدید یا افراد متخصص رو استخدام کنید، به عنوان نمونه دیجی‌کالا که مثلا زدید هم قبلا با زبان ASP نوشته شده و بعد به PHP تبدیل شد و کلا پلتفرم رو تغییر دادن، مشکلی از این بابت نیست.
      اما این نکته رو بدونید که تا وقتی ایده‌تون رو پیاده‌سازی نکردید و به مرحله‌ی اجرا نرسیده، اصلا نمی‌تونید تضمین کنید که نتیجه میده (بحث طراحی وب‌سایت مرحله‌ی صفره و تازه بعدش باید شروع کنید به بازاریابی، سئو و… که این تازه شروع کاره)
      توصیه‌ی من اینه که در صورت امکان‌پذیر بودن، اول سایت‌تون رو با وردپرس پیاده‌سازی کنید که سریع‌تر آماده بشه و بتونید به مرحله‌ی تست و ارزیابی ایده برسید؛ اصطلاحا به این کار میگن تولید MVP که می‌تونید در مقاله‌ی زیر اطلاعات بیشتری در موردش کسب کنید:
      https://www.hamyarit.com/blog/mvp/

  23. یه سوال داشتم بنظر شما برای کسانی که به سن قانونی نرسیدن کار دشواری است این طراحی سایت

    1. سلام، خیر چندان ارتباطی به سن و سال نداره و هرکسی می‌تونه با یادگیری انجامش بده.

  24. با سلام و وقت بخیر

    در محتوای سایتتون نوشته بودید نمیشه یک سایت حرفه ای رو با وردپرس ساخت ، مثلا جهت شخصی‌سازی سایت خود و همچنین افزودن امکانات جانبی احتیاج دارید تا دانش نسبتا خوبی از کدنویسی داشته باشید.

    مثلا چه امکانات جانبی ؟

    چه مواردی هستند که با وردپرس نمیشه انجام داد ؟

    من دانش کد نویسی ندارم و می خوام که طراحی سایت رو یاد بگیرم ، یعنی نمیشه ؟

    1. سلام، خود وردپرس محدودیتی نداره و خیلی قدرتمنده و برای پیاده‌سازی یک وبسایت هم باهاش مشکلی نخواهید داشت، شما می‌تونید یک سایت خبری، شرکتی یا فروشگاهی رو با وردپرس پیاده‌سازی کنید، اما اگر بخواین امکان خاصی که در پلاگین‌های وردپرس وجود نداره یا اونجوری که شما می‌خواین نیست رو در سایت‌تون داشته باشید، لازمه که کدنویسی بلد باشید؛ مثلا فرض کنید شما یک سایت فروشگاهی با وردپرس ایجاد می‌کنید و می‌خواین وصلش کنید به یک نرم‌افزار حسابداری، حالا در این حالت یا باید پلاگینی رو برای این‌کار پیدا کنید که از قبل نوشته شده و یا اینکه خودتون برنامه‌نویسی بدونید؛ در کل با یادگیری وردپرس تقریبا هرنوع سایتی رو می‌تونید طراحی کنید، اما اگر بخواین خیلی امکانات خاص بهش اضافه کنید لازمه که در کنارش برنامه‌نویسی هم یاد بگیرید.

  25. سلام
    میخواستم بدونم asp رو یاد بگیرم یا php کدوم بهتره؟
    حالا این دوتا به چه زبان های ربط دارن؟

    1. سلام، توی زبان‌های برنامه‌نویسی چیزی به اسم بهتر و بدتر نداریم، این‌ها ابزار هستند و هر کدوم رو که دوست داشته باشید، می‌تونید یاد بگیرید؛ توی ایران «در حال حاضر» بیشتر شرکت‌های خصوصی به دنبال متخصص PHP هستند (در مقایسه‌ی این دو زبان) به همین دلیل هم افراد بیشتری یادش می‌گیرند، هم عرضه بالاست هم تقاضا.

  26. من دارم php یا میگرم بازار کارش چطوره و اینکه پروژه باید از کجا بگیرم؟

    1. بله، بازار خوبی داره، به شرطی که مسلط باشید روش؛ پروژه هم می‌تونید از سایت‌های فریلنسری یا جاهایی مثل لینکدین پیدا کنید (البته اگه نخواین جایی استخدام بشید)

  27. شما از کامپیوتر هم سر در میارید؟ میخوام ارتقا بدم اما سر در گم شدم

    1. سلام، لطفا سوالتون رو در بخش نظرات مقاله‌ی زیر مطرح کنید:
      https://www.hamyarit.com/blog/computer-case/
      اونجا افرادی که در زمینه‌ی سخت‌افزار اطلاعات دارند، راهنمایی‌تون می‌کنند.

  28. من hm,cssبلدم اما js,botstrapبلد نیستم میخوام phpیاد بگرم اگه یاد بگریم با اینای که بلدم چه کار میتونم بکنم و اینکه بازار کارش خوبه؟

    1. سلام، با دانش HTML و CSS می‌تونید فرانت‌های ساده رو کاملا پیاده‌سازی کنید، اگر در کنارش JS هم یاد بگیرید می‌تونید کاملا خودتون روی طراحی فرانت‌اند مسلط بشید و کار کنید، بازار کار خوبی هم داره؛ زبان PHP که می‌خوایم آموزش ببینید مربوط میشه به بک‌اند و اگر در کنارش کار با دیتابیس‌ها رو هم یاد بگیرید، می‌تونید همزمان هم فرانت کار کنید و هم بک‌اند؛ ضمن اینکه با دانشی که به‌دست میارید، می‌تونید در زمینه‌ی طراحی وبسایت‌های اختصاصی وردپرسی هم فعالیت کنید؛ در کل تمام این موارد موقعیت‌های شغلی هستند و می‌تونید ازشون کسب درآمد داشته باشید.

  29. سلام مطبتون خیلی جامع و عالی بود به غیر از مواردی که گفته شد بازم لازمه برنامه دیگه ای رو یادبگیریم؟هرچند که میدونم هرچه قدر یا بگیریم کمه ولی برای ورود به بازار کار میگم

    1. سلام، ممنون از اینکه نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.
      ببینید مواردی که گفته شد کلیات کار هستند و شما با یادگیری‌شون می‌تونید یک وبسایت کامل رو پیاده‌سازی کنید، اما همون‌طوری که خودتون هم اشاره کردید، هرچقدر مطالعه‌تون بیشتر باشه، تسلط‌تون هم بیشتر میشه (مثلا برای کار با کتابخانه‌ها و فریم‌ورک‌های مختلف)

  30. باعرض سلام وخسته نباشید بنده مدیر فروش بیمه پاسارگاد برای جذب وفروش انلاین بیمه وهمچنین اسنفاده مجزا نمایندگان ازامکانات سایت بادرگاه مستقیم یک سایت اختصاصی سفارش بدم برای این سایت چقدر باید هزینه کنم وجنابعالی خودتواین کار وانجام میدید یا کسی را معرفی میکنید

    1. سلام، ببینید در کل توی پروژه‌های نرم‌افزاری (طراحی وب‌سایت، اپلیکیشن و…) تا وقتی که شرح کاملی از جزئیات سایت و امکانات مورد نیازتون به اون شرکت یا طراح ارائه نکنید، امکان اعلام هزینه وجود نداره، چون ممکنه یه قابلیت که در ظاهر خیلی کوچیک به نظر میرسه، در اصل توی پیاده‌سازی خیلی پیچیدگی داشته باشه و وقت زیادی از طراح وب‌سایت یا اون برنامه‌نویس بگیره؛ در خصوص این وب‌سایتی که شما احتیاج دارید هم، لازمه که توضیحات کاملش رو ارائه کنید، مکانیزم فروش به چه صورتیه؟ نمایندگان چطور کار می‌کنند؟ چه دسترسی‌هایی وجود داره و…

  31. سلام،اگه بخواهم یه سایتی مثل دیجی کالا بسازم،یا سایت خبری،انگلیسیم هم فوله پس اگه روزی ۸ ساعت تمرین کنم تو چند ماه میتونم همچین سایتی ایجاد کنم؟

    1. سلام آرش جان، اصلا پاسخ قطعی نمیشه به این سوال داد، چون هرکسی مهارت و استعداد خاصی داره، ضمن اینکه بستگی داره بخواین با چه ابزاری کار کنید، اگر منظورتون از سایتی شبیه دیجی‌کالا، یک سایت فروشگاهی هست، حدودا توی ۱ هفته می‌تونید انجامش بدید با وردپرس و ووکامرس (البته به شرطی که مسلط باشید روشون) اما اگر واقعا دیجی‌کالا رو می‌خواین و می‌دونید اون پشت چه سیستمی در جریان هست (کل فرایندهایی که دیجی‌کالا داره) خب قاعدتا باید خودتون خیلی چیزها رو اختصاصی برنامه‌نویسی کنید، تحلیل کنید و پیاده‌سازی که مثلا می‌تونه حدودا ۱ سال زمان ببره تا چنین سیستم عظیمی رو ایجاد کنید (دیجی‌کالایی که الان می‌بینیم، نتیجه‌ی تلاش یک شرکت ۱۰۰۰ نفره هست و یه پروژه در مقیاس خیلی بزرگ محسوب میشه که داره به کل کشور سرویس میده)

    2. اگه با تشکر از شما یه سایت ساده ایی مثل زومیت که فقط محتوا پخش میکنه بسازم چند ماه تلاش میخواهد؟

    3. خواهش می‌کنم، اگر روی وردپرس و تاحدودی برنامه‌نویسی مسلط باشد، توی ۱ هفته می‌تونید سایتی مثل زومیت رو ایجاد کنید؛ اما خب برای من سواله که چرا پیگیر زمان هستید؟ شاید اگر توضیحات بیشتری بهم بدید، بهتر بتونم راهنمایی‌تون کنم.

    4. ببین داداشم گلم،من خیلی خیلی به برنامه نویسی علاقه دارم و همچنین استعداد خیلی بالایی دارم و همیشه تو مدرسه شاگرد اول یا دوم بوده ام برنامه نویسی وب اسان ترینشه که لازمه اول اینو یاد بگیرم.،من تازه میخواهم وارد این شغل بشمو میخواهم بدونم ساخت سایت هایی که ظاهر خوب داشته باشند و بک ایندشون خیلی پیچیده نباشه،مثل سایت های خبری، زومیت،ترنجی،ای تی رسان مثل سایت خود شما،اگه روزی ۸ ساعت تمرین کنم چند ماه طول میکشه در حد ساخت همچین سایتهایی یاد بگیرم؟ممنون میشم جواب بدین

    5. من همچنان زمان دقیقی رو نمی‌تونم بهتون بگم، اما یه توصیه‌ای دارم، به‌نظرم اگر واقعا به برنامه‌نویسی علاقه‌مندید زیاد درگیر زمان نشید و شروع کنید یادگیریش رو، سعی کنید توی ۱ هفته با وردپرس و نحوه‌ی کارش آشنا بشید، ۱ هفته زمان بذارید و با مفهوم پلاگین و قالب‌های وردپرس آشنا بشید، یک قالب متناسب با چیزی که نیاز دارید انتخاب کنید، بعد از اون شروع کنید به یادگیری HTML و CSS که حدودا ۱ ماه ازتون زمان می‌گیره و می‌تونید کم‌کم خودتون ظاهر سایت وردپرسی‌تون رو اونجوری که علاقه‌مند هستید شخصی‌سازی کنید؛ بعدش با مفهوم JavaScript آشنا بشید و سعی کنید تغییرات خیلی کوچیکی رو روی سایت خودتون اعمال کنید (سایتی که با وردپرس بالا آورده بودید) با یادگیری این موارد شما تقریبا دانش فرانت‌اند به دست آوردید (توی حدودا ۲ تا ۳ ماه این موارد رو یاد گرفتید، ولی قطعا برای اینکه روشون مسلط بشید باید خیلی بیشتر تمرین کنید و با چالش‌های مختلفی درگیر بشید)
      بعد از اینکه با این موارد آشنا شدید، برید سراغ یادگیری مفهوم برنامه‌نویسی و نمونه‌کدهای یک زبان رو بررسی کنید (مثلا PHP که وردپرس هم باهاش ساخته شده) شما این مرحله رو که شروع کنید، کم‌کم می‌تونید بک‌اند سایت وردپرسی‌تون رو هم متناسب با سلیقه‌ی خودتون شخصی‌سازی کنید و یکسری قابلیت دلخواه به سایتتون اضافه کنید؛ در کل هدفم از نوشتن این کامنت این بود که بهتون بگم خودتون رو درگیر حاشیه‌ها، تحقیق و برنامه‌ریزی زیادی نکنید و یادگیری رو زودتر شروع کنید (مسیر یادگیری برنامه‌نویسی یه فراینده و در قالب پروژه خیلی بهتر می‌تونید دنبالش کنید) ضمنا، اینکه از اول کار با یه نمونه سایت واقعی شروع کنید، باعث میشه خیلی بهتر با چالش‌هایی که در دنیای واقعی وجود داره درگیر بشید و یادشون بگیرید.

  32. سلام وقتتون بخیر ببخشید شما آموزش خصوصی آنلاین نمیدین؟

    1. سلام دوست عزیز، متاسفانه در حال حاضر خیر، اما سعی می‌کنیم به زودی چنین امکانی رو برای کاربران‌مون فراهم کنیم؛ با عضویت در سایت، درصورتی که چنین امکانی فراهم باشه، از طریق ایمیل شما رو مطلع خواهیم کرد.

  33. من الان یه قالب از فروشگاه گرفتم چطوری سایتمو ب دلخواه خودم بچینم که سایتمو طراحی کنم

    1. سلام، بستگی داره که سایتتون رو با چه پلتفرمی طراحی کرده باشید، اگر سایت وردپرسی هست، اکثر از صفحه‌ساز (Page Builder) استفاده می‌کنن و خب تقریبا بدون نیاز به کدنویسی می‌تونید المان‌های سایتتون رو اونجوری که می‌خواین بچینید (در قسمت برگه‌ها، صفحه‌ی اصلی رو باید ویرایش کنید یا اینکه در بخش نمایش: سفارشی‌سازی، تنظیمات قالب‌تون رو انجام بدید) اما اگر سایت‌تون اختصاصی هست یا وردپرسی هست که می‌خواین خودتون قالب رو ویرایش و شخصی‌سازی کنید باید با کدنویسی آشنا باشید.

  34. آقا دمت گرم؛ بسیار مطلب مفیدی بود و یک دید کلی از بالا درباره طراحی سایت ارائه شد که بفهمیم جریان از چه قراره و اگر بخواهیم این راه را شروع کنیم با خودمون چند چندیم. واقعا دنبال همچین مطلبی بودم. تشکر فراوان

    1. سلام احسان جان، خیلی خوشحالم که این آموزش برای شما مفید بوده و ممنون که نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید، باعث دلگرمی ماست.

  35. سلام من یک خیاط هستم و دوست دارم یک وبسایت داشته باشم تا بتونم دوره های اموزشی ارائه بدم
    من مبتدی میتونم یا کار رو بدم دست کاردان
    سرمو بدرد نیارم ؟

    1. سلام دوست عزیز، بستگی داره به سطح انتظارتون؛ اگر به دنبال یک سایت خیلی حرفه‌ای و کامل هستید بهتره از یک متخصص کمک‌ بگیرید که کار طراحی سایت رو براتون انجام بده، اما اگر می‌خواین یک سایت کوچیک و جمع‌وجور داشته باشید و امکانات خیلی زیادی داخلش احتیاج ندارید می‌تونید با وردپرس به همراه پلاگین ووکامرس و یک قالب مناسب برای فروش دوره‌های آموزشی، کارتون رو شروع کنید (مسلما لازمه که اوایل کار وقت نسبتا زیادی برای سایت‌تون بگذارید تا دست‌تون راه بیفته)

  36. سلام خسته نباشید
    من 12 سالمه و فقط یک سایت میخوام که بتونم فیلم و انیمیشن برای دانلود و مطلب درباره اونها برای خواندن بزارم
    ولی کدنویسی بلد نیستم
    و تابستان شروع میکنم
    چجوری کامل یاد بگیرم؟
    ممنون میشم بگید 🙂

    1. سلام، شما می‌تونید این سایت رو با استفاده از وردپرس پیاده‌سازی کنید، بعد آروم‌آروم سعی کنید در کنارش با HTML و CSS آشنا بشید و سایت وردپرسی‌تون رو با توجه به سلیقه‌ی خودتون شخصی‌سازی کنید (با دانشی که یاد می‌گیرید، ظاهر سایت‌تون رو اونجوری کنید که دوست دارید) یه کم که پیشرفت کنید می‌تونید کم‌کم زبان PHP هم یاد بگیرید و باز هم قابلیت‌های جدیدی به سایتتون اضافه کنید؛ در کل این روش کار کردن باعث میشه به شکل عملی یاد بگیرید و علاوه‌بر اینکه خیلی خوب با مفاهیم آشنا میشید، این یاد گرفتن خیلی هم براتون لذت‌بخش میشه (چون روی سایت خودتون انجامش میدید و همون لحظه نتیجه رو می‌بینید)
      توصیه می‌کنم این آموزش رو هم درباره‌ی وردپرس بخونید:
      https://www.hamyarit.com/blog/wordpress/

  37. سلام. ممنون از مطالب مفیدتون
    میخاستم بدونم برنامه های photoshop illustrator adobe xd figma چقد برای برای فرانت اند لازمن؟ ممنون میشم کامل توضیح بدین

    1. سلام مهدی عزیز، خوشحالیم که آموزش‌ها برای شما مفید بوده.
      در مورد برنامه‌هایی که اسم بردید، معمولا کار طراحی گرافیک یک سایت باهاشون انجام میشه و یک مرحله قبل از طراحی فرانت‌اند هستند؛ نحوه‌ی کار به این شکله که معمولا یک گرافیست یا کسی که در زمینه‌ی UI یا UX اطلاعات داره با ابزاری مثل فیگما یا ادوب اکس‌دی رابط کاربری سایت رو به شکل یک تصویر طراحی می‌کنه، بعد این تصویر در اختیار برنامه‌نویسی (فرانت‌اند) قرار می‌گیره و برنامه‌نویس اون رو به کدهای HTML و CSS یا JS تبدیل می‌کنه و در نهایت فرانت سایت به وجود میاد؛ البته گاهی اوقات هم این طراحی فایل تصویری که اصطلاحا بهش PSD هم گفته میشه در فتوشاپ صورت می‌گیره، اما برنامه‌های XD و فیگما برای طراحی رابط کاربری، حرفه‌ای‌تر و تخصصی‌تر هستند؛ در نهایت ایلاستریتور که گفتید بیشتر برای طراحی تصاویر وکتور یا آیکن‌ها استفاده میشه و کاربرد مستقیم در طراحی وبسایت نداره؛ امیدوارم درست متوجه سوالتون شده باشم، اگر باز هم جایی ابهام داشتید، بپرسید که راهنمایی‌تون کنم.

  38. سلام اقا حالتان خوبه عیدتان مبارک
    اقا به نظر شما آیا نرم افزار illustrator چگونه می توند در طراحی سایت کمکون کند

    1. سلام، ممنون و سال نو شما هم مبارک
      نرم‌افزار ایلاستریتور بیشتر برای طراحی تصاویر وکتور یا لوگو استفاده میشه، در خصوص طراحی وبسایت می‌تونید لوگو یا آیکن‌های مورد نیازتون رو با ایلاستریتور پیاده‌سازی کنید.

  39. ممنون از پاسخگوییتون. جناب گوهری آیا منبع کاملی برای یادگیری میتونید معرفی کنید؟

    1. خواهش میکنم، منبع خاصی برای وردپرس خیر، بهترین کار اینه که قدم به قدم پیش برید، یعنی با جستجو در اینترنت نحوه‌ی نصب و… رو یاد بگیرید، برای HTML یا CSS و… هم توصیه میکنم از آموزش‌های سایت https://www.w3schools.com استفاده کنید.

  40. سلام وقتتون بخیر توضیحاتتون رو خوندم و میتونم بگم یه سر و گردن نسبت به خیلی از سایت ها بالاتر هستید.
    یه سوال من معماری و حسابداری خوندم اما خیلی به کامپیوتر و طراحی سایت علاقه دارم. جایی که کار می کنم میخوان یه سایت حرفه ای برای فروشگاه طراحی کنن و خوشبختانه این فرصت به من داده شده که مسئولیت این کار رو به عهده بگیرم. میخوام آموزش رو شروع کنم. میشه لطفا راهنمایی کنید که از کجا و چطوری میشه شروع کرد و حتی حرفه ایه اینکار شد؟

    1. سلام، خیلی خوشحالیم که این آموزش برای شما مفید بوده دوست عزیز، اینکه از کجا شروع کنید بستگی داره که بخواین چجور سایتی پیاده‌سازی کنید، اما با توجه به توضیحاتتون من توصیه می‌کنم کار با وردپرس رو یاد بگیرید و سایت مورد نظرتون رو با وردپرس ایجاد کنید، در ادامه و کنارش شروع کنید و CSS و مقداری PHP هم آموزش ببینید تا بتونید سایت‌تون رو متناسب با نیاز و سلیقه‌ی خودتون شخصی‌سازی کنید.

  41. سلام میشه آموزش سایت رو به صورت فیلم بگذارید؟
    ممنون

  42. سلام من 15 سالمو تازه کاربا کامپیوتر رو یاد گرفتم آیا برای طراحی سایت نیاز به تخصص هست؟

    1. سلام، بله اگر بخواین حرفه‌ای یاد بگیرید لازمه که در این زمینه متخصص بشید.

  43. سلام ببخشید من الان میخوام طراحی سایت رو از صفر شروع کنم تقریبا تا کی میتونم کارو یاد بگیرم و برای خودم درآمد کسب کنم؟؟

    1. سلام، مدت زمان یادگیری هرکسی متفاوت هست دوست عزیز، اما به شکل میانگین حدودا توی ۶ ماه میشه تسلط نسبی به طراحی فرانت پیدا کنید و پروژه‌های کوچیک بگیرید و انجام بدید، اما خب باز هم تاکید می‌کنم که این زمان برای هر شخصی می‌تونه متفاوت باشه و اصلا قطعی نیست.

    1. سلام، ایمیل کجا منظورتونه دوست عزیز؟ لطفا سوالتون رو واضح‌تر توضیح بدید.

  44. سلام وقتتون بخیر من کلاس طراحی سایت رفتم،html,css,java بلدم
    میخام اول ی سایت شخصی برای خودم درست کنم،و بعد برای همسرم که کار درب های اتوماتیک هستش،ایا میتونیم؟برنامه نویسی هم درحال اموزشم ولی بنظرم خیلی سخته حتما باید یاد بگیرم؟راجبهseoچطور نیازه؟بنظرتون الان ک کلاسfrontگزروندمbackendهم نیازه،چ چیزب بیشتر نیازمه؟

    1. سلام، به نظرم استفاده از وردپرس برای شما بهترین انتخاب هست، یک سایت وردپرسی برای خودتون ایجاد کنید و با توجه به اینکه دانش فرانت دارید، اون رو بنابر سلیقه‌ی خودتون شخصی‌سازی کنید، برای همسرتون هم می‌تونید از سایت وردپرسی استفاده کنید، وردپرس کاملا پاسخگوی نیاز شماست، الزامی هم به یادگیری برنامه‌نویسی بک‌اند نیست فعلا، در آینده می‌تونید کم کم یادش بگیرید، در خصوص سئو هم بله، اگر می‌خواین کسب و کارتون (به خصوص سایتی که برای همسرتون طراحی می‌کنید) در گوگل بالا بیاد، باید با سئو آشنا باشید، چون در این زمینه رقابت تا حدودی بالاست.

  45. سلام چطور میتونیم وب سایت طراحی کنیم !!
    آیا برنامه ی خاصی داره ؟؟ منظورم اینه بیس یا زمینه کار از کجا هست ؟
    آیا میشه با تبلت وب سایت درست کرد ؟

    1. سلام ابوالفضل جان، اکر می‌خواین خودتون اختصاصی سایت درست کنید و امکانات خیلی خاص و غیر رایجی احتیاج دارید باید کدنویسی کنید و لازمه که برنامه‌نویسی رو یاد بگیرید (زبان‌هایی که در همین آموزش بهشون اشاره شده لازم هستند) اما اگر بخواین می‌تونید از CMS مثل وردپرس استفاده کنید که خیلی کارتون رو راحت‌تر می‌کنه و تمام مواردی که برای ساخت یک وبسایت نیاز دارید رو در اختیارتون قرار میده، پیشنهاد اول من استفاده از وردپرس هست، به نظرم خوندن آموزش زیر برای شما خالی از لطف نیست:
      https://www.hamyarit.com/blog/wordpress/
      در مورد تبلت هم، بله شدنش که میشه، اما در کل اینجور کارها رو بهتره با کامپیوتر انجام بدید، کار با تبلت یا موبایل برای این مدل کارها خیلی سخته و اذیت میشید.

  46. سلام خسته نباشی من خودم مشکلی ناشنوایان هستم و با کاشتی حلزون استفاده می کنم خودم دانشجو هستم نرم افزار می خونم وفوتبالیستم و عضوی تیم ملی فوتبال ناشنوایان ایران دعوت شدم و و خودم 21 سالمه تا الان هیچ کدام حقوق نگرفتم و خودم کارگری بودم پول در می افتم وخسته شدم و پشتم داغون شد نمی دونم چطوری پول در بیارم🙏🏻☺️❤️
    [- – -]
    @hizha_moradi_kurd
    Instagram
    Follow
    ما چگونه طراحی سایت و پیام نویسی و دیجیتال مارکتینگ می سازیم؟

    1. سلام، همونطوری که خودتون هم در نظر دارید، راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین یکی از راه‌هایی هست که می‌تونه برای شما کاربری باشه، روش‌های مختلفی هم برای کسب درآمد از اینترنت وجود داره،‌ در آموزش زیر به طور کامل توضیح دادیم این موضوع رو:
      https://www.hamyarit.com/blog/internet-business/
      لطفا بخونیدش و اگر سوالی داشتید همونجا بپرسید،‌پاسخگوی شما هستیم.

  47. سلام من 48سال دارم وکامپیوتربلدم تحصیلاتم دیپلم هست ولی دوست دارم طراحی سایت یادبگیرم واین کاروبصورت حرفه ای دنبال کنم وکسب درامدداشته باشم ازاین طریق به نظرشمامیتونم یادبگیرم یاوقتموتلف نکنم ودنبال کاردیگه ای باشم ممنون میشم راهنماییم کنید

    1. سلام، اگر علاقه‌مند هستید وارد بشید، اما اگر صرفا با هدف درآمد می‌خواین بیاین سمت طراحی وب، چندان توصیه نمی‌کنم، کلا اینجور کارها برای حرفه‌ای شدن احتیاج به صبر و تلاش نسبتا زیادی داره که فقط با علاقه میشه از پسش بر اومد.

    1. سلام، خیلی خوشحالیم که این آموزش برای شما مفید بوده دوست عزیز

  48. سلام.
    یه نوجوونم و به برنامه نویسی و طراحی سایت علاقه زیادی دارم.
    تا حدودی با html و css آشنایی دارم 🙂
    خیلی دوست دارم که یک وبسایت بسازم و کسب درآمد کنم.
    نظر شما درباره سایت خبری چیه؟
    و اینکه چه زبان هایی رو به ترتیب یاد بگیرم.

    1. سلام دوست عزیز
      موضوع سایت کاملا به سلیقه، توانایی و علاقه‌ی خودتون بستگی داره، باید موضوعی رو انتخاب کنید که هم بتونید از پسش بربیاین و هم بهش علاقه داشته باشید، سایت خبری احتیاج به تولید محتوای زیاد و سریع داره، اگر به این موضوع علاقه دارید و فکر می‌کنید می‌تونید تعداد زیاد محتوا رو تولید کنید، خوبه.
      در مورد زبان هم، اول HTML و CSS بعد JavaScript و بعد از اون هم یک زبان سمت سرور مثل PHP رو باید یاد بگیرید، البته اگر بخواین یک سایت خبری ایجاد کنید از وردپرس هم می‌تونید استفاده کنید و کاملا پاسخگوی نیاز شما هست.

  49. سلام خسته نباشید
    میخواستم بدونم بعد از طراحی یک سایت با استفاده از کد و بدون cms ها باید برای هر پستی که داخل سایت گذاشته میشه دوباره کد بزنیم یا خیر چارچوبی در این مورد هست که کار رو راحت تر کنه؟

    1. سلام، اگر سایتتون رو به شکل استاتیک طراحی کنید (یعنی صرفا با HTML و CSS) بله، برای هر صفحه باید کدنویسی کنید.
      اما اگر سایتتون به شکل داینامیک طراحی بشه (مثلاً با PHP و دیتابیس و…) در اصل شما یک CMS اختصاصی برای خودتون نوشتید و دیگه لازم نیست برای هر صفحه کدنویسی کنید.
      سوالی که شما پرسیدید بیشتر برمیگرده به تفاوت سایت‌های داینامیک و استاتیک که در همین مقاله هم بهش اشاره شده بود.

    1. سلام علی جان، اگر منظورتون تگ‌های هدینگ هست (h1 تا h6) در سئو (SEO) موثر هستند.

  50. سلام ببخشید فقط با کامپیوتر یا لبتاب میشه سایت ساخت یا ن با گوشی اندروید هم میشه؟؟

    1. سلام، اگر می‌خواین حرفه‌ای کار کنید حتما باید از لپ‌تاپ یا کامپیوتر استفاده کنید.

    2. پس با این اطلاعاتی که تو این سایت هست رو میشه رو موبایل انجام داد و سایت طراحی کرد؟؟

    3. خیر، این موارد رو فقط با کامپیوتر می‌تونید انجام بدید و با موبایل واقعا اذیت میشید.

  51. سلام مقاله عالی و بدون نقص بود
    یه سوال داشتم اگر به مشکل بربخوریم راهی هست که با شما ارتباط برقرار کنیم
    و از شما کمک بخوایم

    1. سلام دوست عزیز، بله قطعا، همونطوری که در بخش نظرات همین مقاله هم قابل مشاهده‌ست، ما به تمام سوالات کاربران پاسخ دادیم، بنابراین شما هم هرسوال یا مشکلی داشته باشید، می‌تونید به همین شکل مطرح بفرمایید تا ما اون رو جواب بدیم.

  52. سلام
    بنده قصد راه اندازی یک سایت در زمینه شغل خودم رو دارم تقریبا مثل سایت ایسام ولی با محتوای متفاوت رو دارم اول باید چیکار کنم کجا برم خیلی رک بگم نمیدونم چیکار کنم خیلی ممنون میشم کمک کنید.

    1. سلام
      اگر می‌خواین خودتون طراحی کنید، دقیقا طبق مواردی که در همین آموزش گفتیم، پیش برید، بعد از اینکه PHP رو یاد گرفتید، می‌تونید خودتون سایت مد نظرتون رو از پایه بنویسید.
      یا اینکه با استفاده از وردپرس و ووکامرس یک سیستم فروشگاهی بنویسید و مابقی کار رو با استفاده از پلاگین‌های موجود و یا نوشتن یک پلاگین اختصاصی برای وردپرس به سایتتون اضافه کنید.
      اگر هم نمی‌خواین خودتون طراحی کنید، می‌تونید با پرداخت هزینه از شرکت‌های طراحی سایت بخواین که این‌کار رو برای شما انجام بدند.

  53. با سلام من یک سوال از شما دارم خواهشن جواب دهید
    اینکه من قصد دارم که وبسایت وردپرس خود را تبدیل کنم به وبسایت اختصاصی یعنی به طور مثال اگر کاربری بیاد با نرم افزار های مختلف سایت منو برسی کنه بجای اینکه cms وردپرس باشه میخوام اختصاصی یا phpباشه مانند دیجی کالا که سیستم اختصاصی دارد
    اره میتوانم با یاد گیری اینها یک وبسایت به طور cmsاختصاصی برای خود درست کنم
    و یا اینکه افزونه ای پیشنهاد میدید برای وزدپس که cmsوردپرس رو تبدیل کنه به cms اختصاصی؟؟؟
    ممنون میشوم جواب دهید.
    باتشکر.

    1. سلام سینا جان، بله شما با یادگیری زبان‌های برنامه‌نویسی تحت وب می‌تونید برای خودتون یک سایت اختصاصی ایجاد کنید، اما در مورد سوال دومتون خیر، پلاگینی وجود نداره که وردپرس رو تبدیل به یک سیستم اختصاصی کنه، هرچند پلاگین‌هایی وجود دارند که با ایجاد یکسری تغییرات، وردپرسی بودن سایت رو مخفی می‌کنند (البته کسی که حرفه‌ای باشه می‌تونه تشخیص بده)
      اما در نهایت سوالی که ازتون دارم، اینه که آیا دلیل خاصی داره که می‌خواین وردپرستون رو به سایت اختصاصی تبدیل کنید؟ اگر وردپرس کار شما رو راه میندازه، کار عبث و بیهوده‌ایه که برید سراغ سیستم‌های اختصاصی!

  54. سلام و خسته نباشید
    من مقاله مربوط به درست کردن سایت رو خوندم و واقعا خیلی مفید بود
    اما سوالم اینه که اگر فردی وقتش رو داشته باشه که برنامه نویسی و هر چیزی که لازمه رو برای درست کردن یک سایت یاد بگیره و بعد سایت خودش رو طراحی کنه بدون کمک گرفتن از هر کسی به نظر شم فقط وقت تلف کردنه یا نه ؟
    منظورم اینه که میتونین دقیق بهم بگین این فرد چه سودی میبره نسبت به کسی که از طراحان سایت و … کمک گرفته ؟
    البته به غیر از هزینه ها

    1. سلام، خوشحالیم که این آموزش برای شما مفید بوده.
      در خصوص سوالتون، از مزایای آشنایی با طراحی سایت توسط خود شخص، مورد اول اینکه بعدا برای اعمال تغییرات داخل سایت یا اضافه کردن قابلیت‌های جدید خودتون می‌تونید دست‌به‌کار شید و به افراد یا شرکت‌های دیگه وابسته نباشید، مورد دوم هم اینکه اگر کسی قصد داره از طراحی سایت کسب درآمد کنه، مسلما وقتی خودش این موارد رو یاد گرفته باشه می‌تونه برای دیگران هم سایت طراحی کنه و از اون راه هم درآمد داشته باشه، در کل سوالتون بستگی داره به اینکه هدف اون شخص از طراحی سایت چی باشه؟ چجور سایتی رو لازم داشته باشه؟ درحال حاضر جایی مشغول به کار باشه یا نه و… اگر این موارد رو بگید، دقیق‌تر می‌تونم راهنمایی‌تون کنم دوست عزیز.

  55. سلام وقت بخیر ضمن تشکر از شما بابت مطالب خلاصه و مفیدتون می خواستم بدونم که سایتی در حوضه ی ساخت وب ساده بود اگر میشه لطف کنید آدرس اون رو بگید ممنونم

    1. خواهش می‌کنم، موفق باشید :‌)

  56. سلام و وقت بخیر.من گرافیستم و طراحی سایتو تا جایی که قالب رو طراحی کنیم کامل بلدم و برای بقیش همیشه بهم گفتن که مدیر سئو مسئول برنامه نویسیش هست.اینکه الان من شروع کنم به طراحی سایت برای برنامه نویسی مدیر سئو از کجا پیدا کنم و چطور ارتباط بگیرم باهاشون؟

    1. سلام دوست عزیز، مدیر سئو‌ همونطوری که از اسمش مشخص هست وظیفه‌ی نظارت روی سئوی وبسایت رو برعهده داره و معمولا کار برنامه‌نویسی توسط برنامه‌نویس‌ها انجام میشه، توی سایت‌های فریلنسری، انجمن‌های پشتیبانی یا جاهایی مثل لینکدین می‌تونید این افراد رو پیدا کنید.

  57. با سلام و خسته نباشید فراوان خدمت جناب آقای گوهری
    یه سوال ذهن منا خیلی مشغول کرده این که آیا در تنظیمات ووکامرس یا ایزی دیجیتال دانلود میشود کاری انجام داد که محصول دانلودی بدون اینکه وارد سبد خرید شود بشود؛ لینک دانلود را به نمایش بگذارد و بشود دانلود کرد؟ با تشکر فراوان از جناب عالی

    1. سلام امین جان، متاسفانه من دقیقا متوجه منظورتون نشدم، اگر منظورتون برای محصولات خریدنی هست، خب اگر مرحله‌ی سبد خرید حذف بشه، در کدوم مرحله سیستم اطلاعات ارتباطی کاربر رو بگیره؟ (اسم، ایمیل و…)

  58. در ادامه سوالم باید بگم منظورم ساخت سایت برای دیگرانه خودم سایت بسازم و وقتی برای دیگران سایت طراحی میکنم

  59. با سلام یک سوال اگر بخواهیم یک شرکت طراحی سایت فردی راه اندازی کنیم آیا نیاز به برنامه نویسی داره

    1. سلام هادی عزیز، این موضوع بستگی به نیاز مشتریان‌تون داره، مثلا اگر قابلیت خاصی رو لازم داشته باشند خب طبیعتاً لازمه که بتونید برنامه‌نویسی هم انجام بدید.

  60. سلام
    بله منظورم رو دست فهمیدن فقط یک سوال دیگه برای نام شرکت که داخل سایت می خوایم بنویسیم از چه نامی استفاده کنم تا کپی رایت نباشه.
    ممنون از سایت خوبتون.

    1. اگر اسم قالب منظورتونه میتونید یک اسم ابداعی به سلیقه‌ی خودتون انتخاب کنید و بعدش با سرچ کردن اون داخل اینترنت مطمئن بشید قبل از شما کسی انتخاب نکرده باشه، یا اینکه از اسامی عمومی استفاده کنید، مثلا ما توی تم‌فارست قالب‌هایی داریم به اسم‌های‌ GoodNews یا Publisher یا WoodMart و… اگر هم قالبتون صرفا قراره در بازار داخلی به فروش برسه که می‌تونید از اسامی اصیل ایرانی یا اسامی باستانی یا مثلاً اسم ماه‌ها و… استفاده کنید، خیلی لازم نیست نگران این موضوع باشید، صرفا بررسی کنید که اسم انتخابی شما قبلا توی اینترنت ثبت نشده باشه، معمولا قوانین سخت‌گیرانه‌ی کپی‌رایت توی فروشگاه‌های خارجی بیشتر مربوط به مالتی‌مدیایی هست که توی قالب استفاده میشه (مثلا تصاویر، آیکون‌ها و…)

  61. سلام وقت بخیر.مطلبتون واقعا خیلی خوب بود.من که خیلی خوشم اومد و اطلاعاتی که می خواستم رو تونستم از اینجا بردارم.فقط یک سوال داشتم.آیا برای طراحی سایت تموم این مراحلی که نوشتین لازمه یاد بگیریم؟میشه فقط وردپرس یاد بگیرم و با اون طراحی کنیم. خیلی جاها نوشته بودن که برای طراحی سایت وردپرس کافیه و نیازی به کدنویسی و یادگیری زبان دیگ ای نیست.اگر امکانش هست یکم راهنمایی کنید که از چ زبانی شروع کنم به یادگیری طراحی سایت.ممنون بابت مطلب خوبتون.خسته نباشید

    1. سلام، بله وردپرس می‌تونه پاسخگوی نیاز شما باشه، اما مسلما برای اینکه بتونید سایت وردپرسیتون رو کاملا مطابق نیاز و سلیقه‌ی خودتون شخصی‌سازی کنید لازمه که برنامه‌نویسی هم بلد باشید تا حدودی.

  62. سلام
    یک تا سوال داشتم خدمت آقای گوهری
    وقتی یک قالب می سازیم برای سایت و اونو به فروش می گذاریم اسم و مطالب سایت رو باید از خودمون انتخاب کنیم چطوری این اسمارو انتخاب کنیم تا کپی رایت نباشن؟

    1. سلام دوست عزیز، دقیقا متوجه منظورتون نشدم، اگر منظورتون محتوای دموی موجود در قالب‌ها هست که می‌تونید از «لورم ایپسوم» برای متون استفاده کنید، همچنین برای تصاویر می‌تونید از سایت‌هایی مثل freepik استفاده کنید که عکس‌های رایگانش مشکلی از نظر کپی‌رایت نداشته باشه.
      اگر منظورتون رو اشتباه برداشت کردم لطفاً بیشتر توضیح بدید که بتونم دقیق‌تر راهنماییتون کنم.

  63. با سلام و خسته نباشید خدمت جناب آقای گوهری
    یه سوال داشتم از محضرتان ریدایرکت دائمی صفحه ۴۰۴ به صفحه اصلی یا پست مشابه برای سئو مفید هست یا مضر است به صورت دائمی وقتی که خطا نداریم

    1. سلام، اگر منظورتون اینه که به صورت پیش‌فرض و همیشه صفحات 404 ریدایرکت بشن به هوم‌پیج، نه چندان کار مناسبی نیست، اما اگر صفحات 404 رو خودتون به پست‌های مشابه ریدایرکت 301 کنید بله خوبه از نظر سئو، اگر هم تک‌و‌توک صفحاتی داشتید که بازدید دارند و قرار 404 بشه و صفحه‌ی مشابهی براش ندارید که ریدایرکت به همون هوم‌پیج توصیه میشه.

  64. سلام و خسته نباشید آقای گوهری
    یک سوالی که ذهن منا خیلی مشغول کرده اینه که سایت های مرجع دانلود مثل سافت ۹۸ از سایت اصلی نرم افزار لینک دانلود را داخل سایتشون قرار میدن یا دانلود میکنن تو هاست دانلود قرار میدن و لینکشا تو سایتشون میزارن مرجع دانلودشونم کجاست و بروز رسانی اش را چطوری مطلع میشن
    با تشکر فراوان از شما.😊

    1. سلام محمد امین عزیز، ممنون از شما
      معمولا برنامه‌های رایگان رو از سایت اصلی و برنامه‌های کرک‌شده رو از سایت‌های روسی یا چینی می‌گیرند و توی هاست دانلود یا سرور فایل خودشون آپلود می‌کنند، در خصوص اینکه از کجا متوجه به‌روزرسانی میشند نمی‌دونم دقیقا، شاید برای هر بخش مسئولی باشه که به صورت دستی ورژن برنامه‌ها رو چک کنه، شاید هم رباتی رو برای اینکار نوشتن که هرچند وقت یکبار سایت‌های منبع رو بررسی می‌کنه و در صورت آپدیت شدن ورژن، فایل رو آپدیت می‌کنه.

  65. اتفاقا من در html ذخیره کردم ولی میگم که اعمالی که در note انجام میدم مثل ایتالیک کردن یا مثل boldکردن وقتی ذخیره میکنم در chrome که باز میکنم این اعمال روش انجام نمیشه لطفا راهنمایی ام کنید

    1. خب در اصن صورت چند حالت ممکنه پیش اومده باشه:
      اول اینکه Cache مروگرتون باشه و برای حلش باید یکبار ctrl+f5 بزنید.
      حالت دوم این که فایلی که در حال ادیت هستید و منبع نمایش مرورگرتون دوجای متفاوت هست (مثلا شما فایل روی دسکتاپ رو ادیت می‌کنید و سهوا یک کپی دیگه ازش رو توی کروم می‌بینید که جای دیگه‌ای هست)
      حالت سوم هم اینکه کدتون مشکل داره، یا توی استایل‌هاتون کد متفاوتی رو برای اون حالت نوشتید که در حقیقت داره override میشه.

  66. اتفاقا من در html ذخیره کردم ولی میگم که اعمالی که در note انجام میدم مثل ایتالیک کردن یا مثل boldکردن وقتی ذخیره میکنم در chrome که باز میکنم این اعمال روش انجام نمیشه لطفا راهنمایی ام کنید

  67. سلام من سینا عمرانی هستم من یک مشکلی توی notepad برام پیش اومده که وقتی اون رو ذخیره میکنم و با chrome باز میکنم اعمالی که روی noteانجام دادم روی chromeنمیگیره خواهش میکنم اگه کمکم کنید

    1. سلام سینا جان، نمی‌دونم دقیقا متوجه منظورتون شدم یا نه، اما اگر منظورتون اینه که فایل توسط کروم باز نمیشه، احتمالا به خاطر اینه که هنوز پسوند فایلتون txt هست و به html تغییرش ندادید.

    2. نه اون رو به html هم تغییر دادم ولی باز هم اعمالی مثلدر noteوقتی مینویسم باید در chrome نام عنوان سایتم عوض بشه در صورتی که این اتفاق نمی افتده

  68. با سلام
    اگر وردپرس رو با html css js وphp بلد باشم فرصت های شغلی من بیشتر هست؟
    ممنون

    1. سلام دوست عزیز، بله قطعا فرصت‌های شغلی بیشتری دارید، چون می‌تونید خودتون روی وردپرس شخصی‌سازی‌های دلخواهتون رو انجام بدید و این چیزیه که خیلی از شرکت‌هایی که سایت‌هاشون با وردپرس هست نیاز دارند، ضمن اینکه با دونستن PHP و یه مقداری آشنایی با توابع و کلاس‌های وردپرس می‌تونید در زمینه‌ی توسعه‌ی قالب و پلاگین هم فعالیت کنید و این هم خودش یک موقعیت شغلی خوب هست.

  69. داخل بعضی از رزومه ها نوشته برنامه نویس php و وردپرس این برای چی هست وقتی که هر دو شون یک کار رو انجام و CMS ،داینامیک و پویا هستن برای چی این شرکت ها هردو شون رو باهم می خواد؟؟
    و یک سوال دیگر اینکه شما آموزش رایگان php سراغ ندارید؟؟
    واینکه اگه وردپرس رو هم با همه این تکنلوژی ها بلد باشم فرصت های شغلی بیشتری دارم؟؟
    ممنون می شم اگه به سوال ها سریع جواب بدید.باتشکر از سایت خوبتون.

    1. هردوشون یک کار رو انجام نمیدن دوست عزیز، به عنوان مثال شما نمی‌تونید با استفاده از وردپرس یک سیستم حساب‌داری کامل ایجاد کنید، وردپرس یکسری امکانات پیشفرض بهتون میده، اگر برنامه‌نویسی PHP بلد باشید می‌تونید خودتون هم یکسری امکانات دلخواه بهش اضافه کنید، اما گاهی اوقات سیستمی که قصد داریم طراحی کنیم به قدری گسترده و پیچیده هست که اگر از اول بنویسیم خیلی به صرفه‌تره تا اینکه بخواد از وردپرس استفاده بشه، از وردپرس وقتی استفاده می‌کنیم که تا حد زیادی تموم نیازهامون رو برطرف کنه و لازم به ایجاد تغییرات زیادی (به خصوص در دیتابیس) نداشته باشیم.

  70. کدومشون بهتره برنامه نویس خودت انجام بدی یا وردپرس؟؟

    1. بهتر و بدتر نداره دوست عزیز، هرکدوم در جای خودشون خوب هستن، به عنوان مثال برای ایجاد یک سیستم کاملا اختصاصی شما باید خودتون برنامه‌نویسی کنید و امکان استفاده از وردپرس نیست، یکسری از کارها رو با وردپرس نمیشه انجام داد و حتما باید برنامه‌نویسی بشن.

  71. باسلام
    یک سوال داشتم از شما جناب آقای گوهری من الان html,css رو یاد گرفتم و می خواهم JavaScript,php رو هم یاد بگیرم می خواستم بدونم که بعد از یاد گیری اینا اگه بخام وردپرس یاد بگیرم وردپرس به چه درد من می خوره؟؟
    لطفا سریع تر پاسخ دهید.باتشکر

    1. سلام، وردپرس یک CMS هست، شما می‌تونید به جای اینکه سایتتون رو از 0 با PHP بنویسید، از این سیستم استفاده می‌کنید (مثلا اگر بخواین یک سایت محتوامحور ایجاد کنید،‌ استفاده از وردپرس منطقی‌تره تا اینکه خودتون از اول برنامه‌نویسی کنید)

  72. سلام
    من الان دارم از مدیریت وردپرس برای سایتم استفاده می کنم، و دارم زبان های برنامه نویسی پی اچ پی و سی اس اس و جاوا اسکریپ رو یاد می گیرم. می خواستم بدونم بعد از یادگیری این زبان ها می تونم تمام سایت خودم رو به صورت کامل برنامه نویسی کنم؟ و باید برای این کار از مدیریت ورد پرس خارج بشم؟

    1. سلام، بله می‌تونید کل سایت رو خودتون برنامه‌نویسی کنید، اما خب الزامی به خارج شدن از وردپرس نیست، بسته به پروژه در صورتی که وردپرس مناسب کارتون باشه، میتونید ازش استفاده کنید و صرفا امکاناتی که نیاز دارید رو به وردپرستون اضافه کنید یا خودتون قالب اختصاصی برای سایتتون طراحی کنید.

  73. سلام آقای گوهری
    میخواستم بدونم آیا با قرار دادن چهار موضوع خودرو آموزش و اخبار فناوری و بازی و موضوع جنگی(مثل معرفی تانک و اسلحه و این چیزا)مشکلی برای سایت به وجود نمیاد؟(از نظر سرعت سئو اندازه حجم و غیره)…

    1. سلام فرهاد عزیز، از نظر سرعت و حجم و… مشکلی پیش نمیاد، اما هرچقدر موضوعات پراکنده‌تری داشته باشید سئوی سایت هم سخت‌تر خواهد بود، اگر بتونید در ابتدای کار روی یک موضوع متمرکز بشید خیلی سریع‌تر و راحت‌تر می‌تونید از گوگل ترافیک هدفمند جذب کنید، بعد از اینکه توی یک موضوع به نتیجه‌ی دلخواهتون رسیدید می‌تونید موضوعات دیگه‌ای هم به سایتتون اضافه کنید، هرچند که من توصیه می‌کنم سعی کنید به شکل متمرکز کار کنید تا به مرجع یک موضوع توی وب تبدیل بشید، اینجوری هم سئوی راحت‌تری دارید، هم کاربرها شما رو به عنوان مرجع میشناسن و هم اینکه مدیریت سایت و تولید محتوای راحت‌تری دارید.

  74. سلام آقای گوهری
    میخواستم بدونم چطور میتونم از سایت وردپرسی خودم بک آپ بگیریم؟ و هر چند وقت یک بار اینکار رو بکنم؟

    1. سلام، بهترین راه برای اینکه یک بکاپ کامل از سایتتون بگیرید استفاده از قابلیت بکاپ‌گیری هاسته.
      البته پلاگین‌هایی هم برای اینکار وجود داره در وردپرس، ولی خب به کاملیه سیستم بکاپ‌گیری خود هاست نیست.
      (در ضمن معمولا هاستینگ‌های معتبر به صورت خودکار از اطلاعات شما بکاپ تهیه می‌کنند)

      در خصوص زمان‌بندی هم اگر امکانش رو دارید، فول بک‌آپ به صورت هفتگی و بکاپ از دیتابیس به صورت روزانه.
      من خودم به شخصه سعی می‌کنم قبل از تغییرات مهم بکاپ کامل بگیرم، اگر اوایل کارتون هست و درحال ایجاد تغییرات اساسی توی سایت هستید توصیه می‌کنم در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت بکاپ بگیرید.

  75. سلام آقای گوهری
    میخواستم بدونم چطور میتونم یه افزونه رو ترجمه کنم؟

    1. معمولا قالب و افزونه‌های وردپرس به کمک فایل‌های po و mo ترجمه میشن، می‌تونید در این خصوص داخل اینترنت سرچ کنید آموزش‌هاش هست (روش ترجمه‌ی وردپرس با فایل po) ضمن اینکه اکثر افزونه‌های معروف و پر استفاده از این قابلیت پشتیبانی می‌کنن، البته روش دیگه‌ای هم وجود داره برای زمانی که این امکان در افزونه تعبیه نشده (با استفاده از یک قطعه کد در فانکشن سایت می‌تونید یکسری از عبارت‌ها رو ترجمه کنید) اما روش اصولی و استاندارد همون راه اول هست که خدمتتون گفتم.

  76. سلام
    من چند روزه دارم رو اسم سایتم فکر میکنم ولی چیزی به ذهنم نمیرسه.
    میشه یه کمکی کنین.
    میخوام داخلش محتوا بزارم.

    1. سلام رضای عزیز
      معمولا انتخاب اسم دامنه، مرحله‌ای هست که افراد زیادی مثل شما داخلش به چالش می‌خورند و خب چون یک مقوله‌ی سلیقه‌ای هست من نمی‌تونم چیز خاصی بهتون پیشنهاد کنم، صرفا می‌تونم بهتون بگم سعی کنید در زمینه‌ی موضوع سایتتون باشه (موضوع محتواهایی که قراره بذارید) همچنین سعی کنید تا حد امکان ساده باشه و در چند حالت مختلف نوشته نشه، داخلش ترجیها از اعداد و خط تیره و… استفاده نکنید، ضمن اینکه اگر می‌خواین جدی کار کنید حتما بررسی کنید که پسوندهای com. و ir. آزاد باشند، در نهایت هم اینکه بیش از یک هفته روی انتخاب اسم دامنه وقت نذارید، چون اگر خیلی درگیرش بشید واقعا به مشکل می‌خورید و عملا هیچ‌موقع نمی‌تونید دامنه‌ای که می‌خواین رو پیدا کنید، نهایتا می‌تونید هرموقع خواستید (با رعایت یکسری نکات) دامنه‌ی سایتتون رو تغییر بدید.
      موفق باشید

  77. سلام آقای گوهری
    آقای گوهری من سایتم رو یه یک هفته ست درست کردم.
    بهترین زمان برای شروع تبلیغ سایتم کیه؟و کجا ها بهترین جا برا تبلیغه؟

    1. سلام، بهترین زمان وقتی هست که محتوا یا خدمات کافی و قابل‌قبولی در سایتتون داشته باشید که بتونید نیاز مخاطب رو برطرف کنید، چون اگر محتوای کافی نداشته باشید، کاربران به سایتتون میان و بدون فعالیت خاصی خارج میشن که به ضرر شماست و بودجه‌ی تبلیغاتیتون هم هدر میره، در خصوص اینکه کجاها تبلیغ کنید کاملا بستگی به موضوع سایتون و هدفتون از تبلیغات داره، می‌خواین بازدیدکنند جذب کنید؟ فروشتون رو افزایش بدید؟ برندسازی کنید؟ اگر بتونید این سوالات رو جواب بدید بهتر می‌تونم راهنماییتون کنم دوست عزیز.

    2. سایت من محتوا محوره و میخوام بازدید کننده جذب کنم

    3. برای سایت‌های محتوامحور می‌تونید از تبلیغات همسان (Native) استفاده کنید، همچنین گوگل ادز هم می‌تونه براتون مفید باشه، اما پیشنهاد من اینه که برای سایت محتوامحور حتما روی سئو هم انرژی بذارید، چون باکیفیت‌ترین نوع کاربری که می‌تونید داشته باشید از طریق سئو به‌دست میاد.

  78. سلام
    آقای گوهری من قصد تغییر نام دامنه سایتم رو دارم(مثلا:www.———.irرو میخوام به http://www.++++++.irتبدیل کنم) میشه یه توضیحی بدین که باید چیکار کنم؟

    1. سلام، باید با استفاده از htaccess آدرس قبلی رو به جدید ریدایرکت 301 کنید، عبارت “تغییر نام دامنه سایت” رو داخل گوگل جستجو کنید سایت‌های زیادی آموزش دادند.

    2. آقای گوهری حالا که من میخوام فقط دامنه رو تغییر بدم باید dns رو هم داخل سایت ایرینیک تغییر بدم؟

    3. نه نباید DNS دامنه‌ی قبلی تغییر کنه، شما وقتی می‌خواین دامنه رو تغییر بدید در اصل ۲ تا دامنه دارید که هردو دامنه باید روی DNSهای هاست فعلیتون ست باشه.

  79. سلام آقای گوهری
    آیا میتونم به جای آلتیمت ممبر پاید ممبرشاپ پرو استفاده کنم؟

    1. سلام، بله قطعا، اگر امکاناتش نیازهاتون رو برطرف می‌کنه میتونید استفاده کنید.

  80. سلام آقای گوهری
    من وقتی وارد بخش فهرست وردپرس میشم ارور میده مشکل چیه؟

    1. سلام، اینجوری نمیشه فهمید، باید متن خطاش رو ببینید چی هست، در صورت امکان یکبار تمام پلاگین‌هاتون رو غیرفعال کنید و از قالب پیشفرض وردپرس استفاده کنید ببینید مشکلتون برطرف میشه یا نه، اگر حل شد دونه‌دونه پلاگین‌ها رو فعال کنید که ببنیید کدومش باعث بروز این مشکل شده.

    2. آقای گوهری با التیمت ممبر ناسازگار بود چیزی هست که جایگزینش کنم؟

    3. بله افزونه که هست، منتها باید سرچ کنید و نمونه‌ی مشابهی که برای کارتون مناسب باشه رو پیدا کنید، سرچ کنید WordPerss Ultimate Member Alternatives و ببینید چه افزونه‌هایی موجود هست.
      همچنین می‌تونید خطایی که افزونه‌ی قبلی میداد رو بررسی کنید و مشکلش رو حل کنید (اگر هیچ جایگزین مناسبی برای التیمیت ممبر پیدا نکردید)

  81. آقای گوهری ببخشید اینقدر سوال میکنم،تازه سایت رو درست کردم،هنوز زیاد وارد نیستم.
    آقای گوهری چطور بخش ارسال محتوا رو درست کردین؟(همونی که ما با عضویت ویژه میتونم مطلب بفرستیم)

    1. خواهش میکنم فرزاد جان، خوشحال میشم بتونم بهت کمک کنم، برای اینکه بتونید امکان ارسال محتوا برای کاربران رو فراهم کنید میتونید از پلاگین‌های مخصوص اینکار استفاده کنید، اصطلاحا به اینجور مطالب میگن «پست مهمان یا Guest Post» که برای شما این امکان رو فراهم میکنن که کاربرانتون از طریق خود سایت بتونن مطلب ارسال کنند.
      البته اگر مشکلی ندارید که کاربران پنل ادمین رو ببینن میتونید، بدون استفاده از پلاگین، صرفا بهشون سطح دسترسی نویسنده بدید، اینجوری میتونن وارد پنل بشن و همونجا فقط به بخش ارسال مطلب وردپرس دسترسی داشته باشن و مطالبشون رو بنویسن (افراد با سطح دسترسی نویسنده به بقیه‌ی بخش‌های پنل دسترسی ندارن و فقط قسمت نوشته‌ها و مطالب خودشون رو میتونن ویرایش کنن)

  82. سلام آقای گوهری
    سایتتون واقعا عالیه
    آقای گوهری،میخواستم بدونم میتونم از بخش های از سایت شما برای سایتم استفاده کنم؟

    1. سلام، ممنونم و خوشحالم که همیار آی‌تی برای شما مفید بوده.
      ببینید سایت ما دو بخش اصلی داره، یکی محتوای رایگان و بخشی هم محتوای ویژه، استفاده از محتواهای رایگان (با ذکر منبع و درج لینک) هیچ اشکالی نداره و باعث خوشحالی ما هم هست، اما محتوای ویژه (که برای کاربران با پرداخت هزینه قابل دسترس هست) رو لطفا جایی منتشر نکنید.

  83. سلام آقای گوهری
    میخواستم بدونم به جز گوگل آنالیز چیز دیگه ای هم هست که بازدید های یه سایت رو نشون بده؟

    1. سلام، بله ابزارهای زیادی وجود داره (حتی افزونه‌های وردپرسی هم برای این کار هستند) اما بهترین، معتبرترین و دقیق‌ترین ابزاری که وجود داره همون گوگل آنالیتیکس هست که می‌تونه اطلاعات فوق‌العاده‌ای رو درخصوص بازدید و آمار سایتتون بهتون بده، دلیل خاصی داره که دنبال ابزار دیگه‌ای هستید؟

    2. بله، متاسفانه گوگل برام نمیاد و با خطا مواجه میشم

    3. به دلیل تحریم هست دوست عزیز، باید با VPN وصل بشید.

  84. سلام آقای گوهری میخواستم بدونم کجا باید عکس و فیلم با کیفیت دانلود کرد که کپی رایت نباشه؟(برای سایت)

    1. سلام، برای دانلود عکس می‌تونید از سایتی مثل freepik استفاده کنید، در خصوص فیلم متاسفانه سایتی رو نمیشناسم.

  85. سلام آقای گوهری
    ممنون بابت مطالب مفید و راهنمایی های ارزشمند شما
    میخواستم بدونم برای اینکه دامنه مناسب برای یک سایت محتوا محور انتخاب کنیم به چه نکاتی توجه کنیم؟

    1. سلام فرزاد عزیز
      خواهش می‌کنم، خوشحالم که آموزش‌های همیار آی‌تی برای شما مفید بوده.
      به‌طور کلی مهم‌ترین نکته برای انتخاب دامنه‌ی سایت اینه که تایپ و تلفظ یکسانی داشته باشه و به‌راحتی به ذهن سپرده بشه (تفاوتی بین سایت محتوامحور و سایر سایت‌ها وجود نداره)
      در انتهای مقاله‌ی زیر توضیحاتی در خصوص انتخاب نام دامنه وجود داره که می‌تونید مطالعه کنید:
      https://www.hamyarit.com/blog/host-domain/

  86. سلام میخواستم بدونم برای وردپرس چه افزونه ای نیاره تا بتونم عضو ویژه رو طراحی کنم؟

    1. سلام فرزاد عزیز، افزونه‌هایی مثل Restrict Content Pro و Paid Membership Pro در وردپرس برای ساخت عضویت ویژه کاربرد دارند.

  87. سلام آقای گوهری
    واقعا مطالب بسیار مفید و جالب هستند.
    میتونید یک قالب برا سایت تولید محتوا معرفی کنید؟ و یک افزونه هم برای عضو ویژه معرفی کنید؟
    برای ورد پرس

    1. سلام، خوشحالیم که آموزش‌های همیار آی‌تی برای شما مفید بوده دوست عزیز
      بله، قالب‌های خیلی متنوعی برای سایت‌های محتوامحور وجود داره، به عنوان مثال، GoodNews یا Publisher و یا Newspaper قالب‌های خوبی هستند، به این مدل قالب‌ها میگن قالب‌های مجله‌ای (اگر خواستید می‌تونید سرچ کنید، قالب‌های متنوعی رو پیدا می‌کنید)
      در خصوص عضویت ویژه هم افزونه‌هایی مثل Restrict Content Pro و Paid Membership Pro نمونه‌های خیلی خوبی هستند که می‌تونید ازشون استفاده کنید.

    2. من میخوام از قالب صحیفه استفاده کنم خوبه؟
      برای درست کردن سایت ساده برای محتوا محور به چه افزونه های نیاز دارم؟

    3. بله قالب خوبیه، البته یه مقداری قدیمی هست، اما اگر از ظاهرش خوشتون میاد مشکلی نداره و می‌تونید استفاده کنید.
      افزونه‌ای که احتمالا به کارتون بیاد، پلاگین سئو هست، می‌تونید از Yoast Seo یا Rank Math برای این منظور استفاده کنید.

    1. خیلی خوشحالیم که مقالات برای شما مفید بوده.

  88. خیلی ها دوست دارند خودشون سایتشون رو طراحی کنند ولی زیاد با زبان php و css آشنایی کامل ندارند و اگه بخوان به یک طراح هم بدن که واسشون طراحی سایت انجام بده هم کلی هزینه داره و هم وقت زیادی میبره،
    ولی ما به شما سایت ساز و فروشگاه ساز مگین رو پیشنهاد میکنیم که خیلی راحت بدون داشتن تخصصی سایت یا فروشگاه اینترنتی خودتون رو راه اندازی کنید.
    این سایت ساز تمام امکاناتی که یک مدیر سایت یا بقولا وبمستر به اون نیاز داره رو در اختیار شما قرار میده تازه میتونید هفت روز هم این سیستم رو آزمایش کنید.
    به همیت راحتی در خانه تجارت کنید

    1. سلام دوست عزیز برای یادگیری نیاز هست ک حتما زبان انگلیسی بلد باشیم؟؟؟
      من اصلا زبانم خوب نیست ینی در حد فاجعه اس ولی دوست دارم اینکارو یاد بگیرم و برای یادگیریش دارم خرج میکنم دوست ندارم وقتی رفتم سرکلاس ببینم همه چیز به زبان ربط داره.
      لطفا راهنماییم کنید.ممنون

    2. سلام امین عزیز، ببینید به‌طور کلی مباحث مربوط به آی‌تی به زبان انگلیسی گره خورده و باید زبان بلد باشید (اگر می‌خواین خودتون از پس کارای مورد نیازتون بربیاین)
      اما اصلا جای نگرانی نداره، سطح زبان انگلیسی که باید بدونید در حد خیلی پایه هست و به مرور یاد میگیرید (لازم نیست کلاس زبان برید)
      چون این سوال خیلی از دوستان بوده، با یک مثال توضیح میدم، فرض کنید می‌خواین با استفاده از وردپرس یک وبسایت فروشگاهی راه‌اندازی کنید، خب برای اینکار افزونه‌های خیلی زیادی برای وردپرس وجود داره، مثلا ووکامرس، اما شما تا وقتی اونا رو نشناسید مجبورید خودتون سرچ کنید، مثلا create online shop with wordpress عبارتیه که احتمالا سرچ می‌کنید.
      در این حد لازمه که زبان بدونید و بتونید خودتون به منابعی که می‌خواین دسترسی داشته باشید وگرنه مجبور میشید کوچک‌ترین نیازهاتون رو هم از افراد دیگه بپرسین و همیشه وابسته به دیگران یا سایت‌های فارسی زبان میشید، اما اگر زبان انگلیسی بلد باشید همیشه می‌تونید خودتون از منابع دسته اول استفاده کنید و چیزهایی که لازم دارید رو خیلی راحت به دست بیارید، دلیل اینکه اکثرا روی زبان تاکید می‌کنند همین موضوع هست.

  89. سلام . ممنون از اطلاعاتی ک دادین. میخواستم بدونم بازار کارش چطور هست؟ وقتی خیلیا دارن از سایت های اماده استفاده میکنن و قالب های اماده میدن که مسلما هزینه کمتری هم داره ،واقعاکسی هم هست ک بخواد ی سایت منحصر به فرد سفارش بده و چندبرابر هزینه کنه؟؟؟

    1. سلام، خواهش می‌کنم، معمولا اکثرا طراحان با وردپرس و قالب‌های آماده کار می‌کنند، اما اینکه چقدر دستمزد بگیرید بستگی داره که تا چه اندازه ابزارهای مختلف و پلاگین‌ها رو بشناسید و بتونید سایت رو مطابق نیاز کارفرما شخصی‌سازی کنید، مسلما یک قالب آماده صرفا نمی‌تونه همه‌ی نیازهای کارفرما رو برآورده کنه و بنابراین، چیزی که اینجا مهمه اینه که طراح تا چه اندازه بتونه قالب و پلاگین‌های آماده رو متناسب با نیاز کارفرما پیاده‌سازی کنه، همیشه توی هر فیلدی کسی که متخصص باشه می‌تونه درآمد خوبی هم داشته باشه.

  90. ببخشید من میخوام یه سایت داینامیک ساده بسازم.
    برای ساخت سایت داینامیک حتما احتیاج به php هست؟

    1. سلام، بله اگر بخواین خودتون برنامه‌نویسی کنید حتما لازم هست از زبان‌های برنامه‌نویسی مثل PHP استفاده کنید، البته اگر حتما الزامی نیست که خودتون کدنویسی کنید، می‌تونید از وردپرس هم استفاده کنید تا یک سایت داینامیک داشته باشید.

    1. خواهش می‌کنم، خوشحالیم که این آموزش برای شما مفید بوده.

  91. جناب گوهری عزیز
    بسیار ممنونم از پاسخ و راهنمایی ارزشمند جنابعالی. قطعا با این مشاوره مسیر درست رو انتخاب می کنم.
    البته متاسفانه مشکلی برای من امروز پیش اومد که شاید مطرح کردنش در این پیج (با موضوع اینترنت و وب) درست نباشه.
    متاسفانه امروز هارد اکسترنال خودم رو اشتباها فرمت کردم و هیچ بک آپی هم از قبل برای این موضوع ندیده بودم.
    سپاسگزار میشم در صورت امکان، راهنمایی بفرمایید چی کار می تونم بکنم؟ و اینکه از بین کلی نرم افزارهای ریکاوری، کدوم خوبه که استفاده کنم چون واقعا تنوع زیادی دارند و نگرانم که با انتخاب غلط نرم افزار، مشکل رو بدترش نکنم.
    خیلی متشکرم

    1. خواهش میکنم.
      متاسفانه درحال حاضر برنامه‌ی ریکاوری خاصی مد نظرم نیست که از عملکردش مطمئن باشم، اما مهم‌ترین چیزی که هست اینه که به هیچ‌وجه فعلا چیزی روی هاردتون کپی نکنید و به کامپیوتر وصلش نکنید، اگر اطلاعات خیلی مهم و حیاتی روش داشتید بهتره به یک متخصص نشونش بدید تا براتون بازگردانی کنه.

  92. جناب گوهری عزیز،
    بی تعارف آموزش های ارزشمند و روان شما، نشان از دانش و البته وجدان جنابعالی داره. من سایت های زیادی رو برای شروع یادگیری طراحی وب جستجو کردم اما اکثرا بیشتر منجر به سردرگمی من می شدند.
    بنده، خود معلم هستم و معنا و ریشه این اختلاف و برتری فاحش رو به خوبی درک می کنم.
    بسیار از جنابعالی سپاسگزارم.
    راهنمایی بابت شروع کارم از جنابعالی درخواست دارم:
    قصد دارم سایتی برای کسب و کار مشترکم با دوستان، راه اندازی کنم. این سایت بیشتر مضمون اطلاع رسانی، محتوایی و تبلیغاتی دارد که قصد داریم ظاهری جذاب و کاربر پسند داشته باشد.
    این اولین تجربه ورود من به دنیای طراحی سایت می باشد و در حال حاضر، مشغول جستجو برای انتخاب بهترین محیط/نرم افزار برای طراحی سایت هستم به طوری که هم بتوانم از عهده طراحی سایت برآیم و هم این مهارت به صورت ریشه ای و بنیادی در من شکل بگیرد.
    می خواهم حدودا 45 روزه، اولین ورژن سایتمان را بالا بیاورم و بعد از آن سایت را آپگرید و تکمیل کنم.
    سوال اول- آیا برای این کار، ورد پرس (نرم افزارهای CMS) را انتخاب کنم و یاد بگیرم و یا سراغ نرم افزارهایی همچون Adobe Edge یا Dreamweaver یا Macaw و از این دست بروم؟؟ یا به طور موازی هر دو را یاد بگیرم؟؟
    سوال دوم- از نرم افزارهای دسته دوم، کدام را پیشنهاد می فرمایید که هم برای طراحی چنین سایتی مناسب باشد و هم رسوب مهارتی مفیدی برای فعالیت های آتی بنده ایجاد نماید و همچنین، دسترسی به آموزش های آن، میسر باشد؟؟
    سوال سوم- آیا این دسته از نرم افزارها (دسته دوم که عرض شد)، برای ساخت کلیپ، انیمیشن و کلا، محتواسازی نیز مناسب هستند؟؟
    پیشاپیش از اینکه وقتتان را برای پاسخ به سوالات اینجانب صرف می فرمایید، بسیار متشکرم.

    1. سلام دوست گرامی، ممنون از لطفی که به من دارید و خیلی خیلی خوشحالم که این آموزش برای شما مفید و کاربردی بوده.

      در خصوص سوالتون، برای وبسایتی که قصد دارید راه‌اندازی کنید، بهترین انتخاب وردپرس هست، توصیم بهتون اینه که سایتتون رو با وردپرس راه‌اندازی کنید و در ابتدا یک قالب آماده براش تهیه کنید، بعد به مرور با HTML و CSS آشنا بشید و قالبتون رو بنابر سلیقه‌ی خودتون شخصی‌سازی کنید، اینجوری هم ورژن اول سایتتون سریع آماده میشه و هم اینکه در کنارش مهارت‌های مورد نیاز رو یاد می‌گیرید، ضمن اینکه چون از وردپرس استفاده می‌کنید می‌تونید در آینده سایتتون رو ارتقا بدید و مواردی که نیاز دارید رو به راحتی بهش اضافه کنید، در کنار همه‌ی این موارد، وردپرس یک کامیونیتی خیلی بزرگ داره که می‌تونید خیلی راحت در انجمن‌هایی مثل وردپرس پارسی سوالات و مشکلاتتون رو مطرح کنید و از راهنمایی دوستان استفاده کنید.

      در خصوص سوال دومتون هم، قاعدتا اولین پیشنهادم به شما استفاده از همون وردپرس هست و در مورد سوال سوم، خیر ابزارهایی مثل وردپرس بستر انتشار محتوا رو برای شما فراهم می‌کنن و مثلا می‌تونید داخلش فیلم یا عکس‌هایی که دارید رو قرار بدید، اما برای ساختن فیلم یا انیمیشن باید از برنامه‌های مخصوص اینکار مثل After Effect و… استفاده کنید، بعدش می‌تونید محتوایی که آماده کردید رو در سایت وردپرسی خودتون آپلود کنید (البته برای تولید محتوای متنی، وردپرس یک ادیتور خیلی قدرتمند داره، برنامه‌هایی که گفتم برای تولید مالتی‌مدیا هستن)

  93. سلام اقای فرشاد گوهری ممنون بابت پاسخی که دادید و وقت گذاشتید ببخشید مزاحم شدم دوباره فقط یک سوال داشتم دیدم سایتهایی که اموزش انلاین بودن و البته خارجی و حتی اجازه نمیدادن از صفحه فیلم برداری بکنی یعنی به عباری به سیستم عامل و کنترل برنامه ها از سمت سرور دسترسی داشتن و اجازه نمیدادن ایا واقعا راهی هست ؟مثلا من هرچی روی دانلود منیجر کلیک می کردم باز نمیشد البته قضیه مال چند سال پیش هست و اتفاقی سر زدم به این سایتا الان اسمش یادم نیست ایا راهی هست ؟

    1. سلام، خواهش میکنم

      بله همونطوری که گفتم راه برای جلوگیری از دانلود وجود داره، اما من تابه‌حال روشی ندیدم که بتونه توی مرورگر توسط یک وبسایت جلوی فیلم‌برداری از صفحه رو بگیره (در خصوص نرم‌افزار و اپلیکیشن امکان‌پذیر هست ولی وبسایت رو من تاحالا ندیدم)

      اما سرچ کنید به انگلیسی شاید روش‌هایی باشه، ولی من شخصا بهتون توصیه میکنم خیلی بیش از حد وقت و انرژی خودتون رو روی این مورد نذارید، آخرش کسی که بخواد یه راهی پیدا میکنه، بهترین استراتژی اینه که داخل ویدئوتون اسم و برند خودتون رو ذکر کنید که حتی اگر کسی بدون اجازه هم از محتواتون استفاده کرد با شما آشنا بشه و همچین می‌تونین خدماتی رو فقط به کاربرانی ارائه بدید که به صورت قانونی ویدئوتون رو دانلود کردن، مثلا پشتیبانی ویژه، پاسخگویی به سوالات و…

      منظورم اینه سعی کنید یک ارزش افزوده برای کاربرانتون ایجاد کنید که ناخوآگاه تمایل به خرید دوره داشته باشن و سعی نکنید بالاجبار جلوی دانلود رو بگیرید، چون در نهایت اگر یک آموزشی واقعا خوب و مفید باشه پخش میشه و کسی که بخواد راهشو پیدا میکنه.

      هرچند اتفاق خوبی نیست، ولی متاسفانه در کشور ما قانون کپی‌رایت چندان قوی اجرا نمیشه و در نهایت مجبوریم با روش‌هایی که گفتم (مثل پشتیبانی و…) کاربران رو ترغیب کنیم که دوره‌ها رو به صورت قانونی خریداری کنن.

  94. سلام خسته نباشید
    فرض کنیم html , css, javascript, jquery, php ووو اینا رو یادگرفتیم
    سوال من اینه چطور به یه سایت حرفه ای با سیستم مدیریت محتوای اختصاصی تبدیلش کنیم؟
    آیا نرم افزار خاصی وجود داره؟ منظورم اینه کجا کدنویسی کنیم؟ میشه خلاصه و جامع مراحلشو بگین واقعاا موندم!

    1. سلام عرفان عزیز، اگر منظورتون از “کجا کدنویسی کنیم” این هست که در چه محیطی باید کدهاتون رو بنویسید، می‌تونید از یک IDE یا ادیتور متن مثل VS Code استفاده کنید و بعد از اون کدهاتون رو به سرور انتقال بدید تا اجرا بشه (البته روی کامپیوتر خودتون هم می‌تونید اجرا بگیرید، اما برای تبدیل شدن به یک وبسایت که از همه‌جا در دسترس باشه باید روی سرور منتقل کنید) در خصوص سیستم مدیریت محتوا هم، اگر بخواین یک سیستم اختصاصی بنویسید و از CMS آماده استفاده نکنید، طبیعتا با php می‌تونید خودتون پیاده‌سازیش کنید.

  95. با سلام و عرض ادب خدمت شما دوست عزیز
    راستش می خواستم بپرسم من یه زمانی طراحی سایت حرفه ای کار کردم وقتی دانشجو بودم اما الان خیلی فاصله گرفتم و قصدم دارم یک سایت اموزش انلاین طراحی بکنم اما راستش در دو زمینه خیلی مشکل دارم یکی در بحث امنیت هست یکی هم در بحث اینکه دوست دارم فقط ویدیو ها قابل مشاهده باشه و مطلقا قابل دانلود نباشه چه کار باید بکنم ؟

    1. سلام پوریای عزیز، در کل بحث امنیت یک فرایند غیر قطعی هست و هیچ‌موقع نمیشه بگیم حتما امنیت 100 درصد برقراره، اما به عنوان مثال شما می‌تونید از فریم‌ورک‌های شناخته‌شده‌ای مثل لاراول در PHP یا جنگو در پایتون استفاده کنید که تا حدودی مطمئن‌تر باشید، یا اگر می‌خواین خودتون به صورت خام بنویسید باید حتما داده‌های ورودی از سمت کاربر رو اعتبارسنجی کنید و به هیچ‌وجه به دیتای ورودی از سمت کاربر اعتماد نکنید و مواردی از این دست، در خصوص فیلم هم اولین راهی که به‌نظرم هست اینه که یک سیستم استریمینگ پیاده‌سازی کنید که فقط ویدئو رو در لحظه از سمت سرور استریم کنه، ضمن اینکه می‌دونیم حتی اگر همه‌ی این موارد رو هم رعایت کنید و خیلی دقیق کار کنید، در نهایت کاربر می‌تونه با فیلم گرفتن از صفحه ویدئو رو ذخیره کنه، بنابراین همه‌ی این روش‌ها هم نمی‌تونن جلوی ذخیره‌ی ویدئوها رو بگیرند و در نهایت اگر کسی قصد داشته باشه بدون اجازه از آموزش‌ها استفاده کنه، می‌تونه، این روش‌ها فقط کارش رو سخت‌تر میکنه.

  96. سلام خسته نباشین .من دارم طراحی سایت میخونم
    Html css js رو بلدم کلاس رفتم اما خیلی حرفه ای یاد ندادن من میخوام پروژه محور یاد بگیرم و حرفه ای کار کنم اما هزینه کلاس رو ندارم بدم و آموزش های اینترنت هم یا زبان اصلی هستش یا اگر هم هستن پولی هستش و نمیدونم کیفتش چ جوریه.خواستم راهنماییم کنین که چه جوری با کمترین هزینه بتونم یاد بگیرم .اگر سایتی یا چیزی میشناسین که کمکم کنه معرفی کنین لطفا

    1. سلام، بهترین منبع برای یادگیری زبان‌های تحت وب استفاده از سایت w3school هست، سطح زبانش هم اونقدری سخت نیست که متوجه نشید و چون در قالب مثال هست به سادگی قابل فهمه.

      در مورد پروژه‌محور بودن، من بهتون توصیه میکنم، با توجه به مواردی که یاد گرفتید، یه نمونه قالب ساده‌ی وبسایت رو انتخاب کنید و شروع کنید اون رو خودتون طراحی کنید.

      اگر هم فکر می‌کنید هنوز براتون سخته، یه قالب رو انتخاب کنید و کدهاش رو نگاه کنید و توش یه سری تغییرات ایجاد کنید تا کم‌کم دستتون راه بیفته و خودتون بتونید یک قالب جدید طراحی کنید.

  97. سلام اگه بخوام تو زمینه طراحی سایت و برنامه نویسی کلاس برم. شما چه کلاسیو پیشنهاد میکنید… مبتدی مبتدی ام👌😁

    1. سلام، اول از همه برای طراحی وبسایت باید HTML و CSS رو آموزش ببینید، معمولا اکثر کلاس‌های مرتبط با طراحی وبسایت این موارد رو به شما آموزش میدند، همچنین اگر می‌خواین کار با وردپرس رو آموزش ببینید (و نه برنامه‌نویسی) باید کلاس‌های آموزش وردپرس رو شرکت کنید.

  98. واقعا هیچ جایی چنین آموزشهایی قرار داده نمیشه فقط و فقط میتونم دست مریزاد بگم.
    هزاران سوال در ذهنم ایجاد شد که انتظار دارم بدون فکر کردن به سود خودتون و واقعا کمک به کسایی مثل من که در عملی کردن ایده‌شون موندن کمک کنید .
    من میخوام فروشگاه اینترنتی که خودم طراحیش کردم و کاملا اختصاصی باشه راه اندازی کنم مثل سایت پاساژ به نشانی epasazh.com . نیاز من مواردی مشابه این سایت مثل چند فروشندگی هست و حتی امکانات بیشتر و قالب موبایل جدای آداپتیو یا ریسپانسیو بودن عالی آن . حالا سوال اصلی من اینه
    1: آیا چنین مواردی با cms اختصاصی php بهترین عملکرد رو خواهد داشت یا با وردپرس میشه فرانت‌اند کاملا اختصاصی طراحی کرد ؟
    2: کدام یک را انتخاب کنیم تا سریعتر هم بتونیم ایده‌مون رو به صورت حرفه ای طراحی کنیم و در آینده برای اضافه کردن یه قابلیت کوچیک مجبور به کوچ کردن به زبان دیگه نشیم؟
    3: اصلا شما فرض کنید یه شخصی مثل بنده این امکانات رو از شما میخواد و میخواد بهترین نتیجه در طولانی مدت داشته باشه شما با کدام زبان و یا cms سایتش رو طراحی میکردین که کمی سریع تر پروژه رو تحویل بدین ؟
    4 : و مهمترین سوال من اینه که من میخوام چنین سایتی و کاملا با طراحی خودم داشته باشم که متاسفانه کدنویسی رو کلا بلد نیستم اما کاملا کار با وردپرس رو بلدم پیشنهاد شما برای آموزش به بنده چیه؟ میتونید به ترتیب بگین که بنده یکی یکی بتونم آموزشها رو یاد بگیرم و برم سراغ آموزش بعدی ؟ بنده میتونم زود یاد بگیرم و فقط این و نمیدونم که از کجا و با چی شروع کنم و به هدفم که فقط طراحی سایت خودم هست دست پیدا کنم. شایدم اصلا بگین که آقا کلا بیخیال شو و مثلا فلان شرکت از ایده ها دزدی نمیکنه اما مشکل من پول هست که ندارم متاسفانه مجبورم خودم دست به طراحی بزنم پس جواب شما آینده بنده رو رقم خواهد زد . ممنون از لطف بی پایان شما

    1. سلام دوست گرامی، خیلی خوشحالیم که این آموزش برای شما مفید بوده

      در خصوص سوالی که پرسیدید، ایده‌ای که مد نظرتون هست با وردپرس و به کمک افزونه‌هایی مثل Dokan قابل پیاده‌سازیه و میتونید یک وبسایت چند فروشندگی داشته باشید.

      اما همونطوری که می‌دونید، وردپرس سیستمی هست که بیشتر برای سایت‌های محتوامحور مناسبه، بنابراین اگر امکانات خیلی خاصی مد نظرتون هست یا در آینده نیاز به اضافه کردن قابلیت خاصی به سایتتون دارید بهتره که سراغ یک سیستم اختصاصی برید.

      چیزی که گفتم به معنای بد بودن وردپرس نیست، بلکه فقط به این دلیله که اگر بخواین امکانات خیلی خاصی رو به وردپرس اضافه کنید هزینه‌ای برابر یا حتی بیشتر از نوشتن یک سیستم اختصاصی برای شما داره‌.

      من اگر جای شما بودم در ابتدا یک نمونه‌ی خیلی ساده و کوچک سایتم رو با وردپرس پیاده‌سازی میکردم (که بهش میگیم MVP) و سعی میکردم براش بازاریابی و جذب مشتری کنم، بعد اگر ایده‌ای که توی ذهنم هست به سود می‌رسید، میرفتم سراغ یک سیستم اختصاصی، چون قبلا با هزینه‌ی کم ایده رو سنجیدم و تقریبا مطمئن هستم اگر هزینه‌ای هم کنم، نتیجه خواهد داشت.

    2. اگه براتون امکان پذیره جواب منو بدین ممنون میشم

    3. ببخشید من از صبح دارم هی ریفرش میکنم که جواب بدین در حالی که جواب داده بودین و پایین پست بود بنده عذر میخوام برای نظر قبلی .
      من الان سایت فروشگاهی با چند فروشندگی دارم و تقریبا هر امکانی که میخوام میتونم با افزونه اضافه کنم اما یک مثال برای شما میزنم تا سوال منو کاملا درک کنید.
      ما یه ماشین پیکان داریم که میتونه راه بره فرمون داره چرخ داره هر چیزی تقریبا برای حرکت کردن نیاز هست داره اما کسی سوارش نمیشه چون ماشین های مدل بالا خیلی امکانات بیشتر و راحت تر داره و مهمتر از اینها زیبایی داره و همه سوار اون ماشین میشن . سایت منم دقیقا همون پیکان هست اگرم بخوام امکاناتی رو بهش اضافه کنم مثل چراغانی کردن در و سپر و … امکانپذیره اما مطمئنن زیبا نخواهد بود چون ماشین آخرش پیکانه و باید عوض بشه!
      لطفا به این سوال مهم بنده جواب بدین واقعا ممنون میشم حتی اگه پول مشاوره خواستین بنده تقدیم میکنم . سوال اولم اینه که اگر با وردپرس و ووکامرس شروع به شخصی سازی همه چی بکنم اعم از افزونه ای که نیازش دارم و … زمانبر و هزینه بر خواهد بود یا اینکه شروع به ساختن سایت با php بکنم ؟ اگر جوابتون وردپرس باشه لطفا بگین که از کجا شروع کنم ؟ مثلا بگین : باید html یاد بگیرید بعد css بعد مثلا php و …
      اگر جوابتون php کاملا اختصاصی هست مثلا بگین : آموزش اول html بعد css بعد php بعد js بعد فریمورک و …
      نمیدونم تونستم چیزایی که تو ذهنم هست رو کاملا انتقال بدم یا نه مثلا میریم مدرسه و تو درس ریاضی از آخر کتاب یا وسط کتاب آموزش نمیدن میان از اول آموزش میدن تا مشکلی تو وسط یا آخر درس نداشته باشی. خواهش میکنم دقیقا بگین من چیکار کنم ممنون میشم

    4. سلام مجدد، اگر در حال حاضر سایت وردپرسی دارید، همون رو بهبود بدید و روش کار کنید، دقیقا متوجه مثالتون نشدم، اما اگر منظورتون اینه که مشتری جذب وبسایتتون نمیشه، الزاما نمی‌تونید بگید به‌خاطر ظاهر هست، شما باید یک ارزش افزوده‌ی قابل قبول برای مشتریان‌تون به‌وجود بیارید، میتونه درصد مشارکت باشه یا مثلا جذب مشتری‌های هدفمند از طریق سئو، بهتره از ابزارهایی مثل گوگل‌آنالیتیکس (Google analytics) و هاتجار (Hotjar) استفاده کنید تا بتونید رفتار کاربران سایتتون رو تحلیل کنید و پی به مشکل سایت ببرید.

      در مورد اینکه خودتون سایت رو بهبود بدید، در مرحله‌ی اول باید HTML و CSS رو یاد بگیرید و بعد از اون هم به سراغ JS و کتابخونه‌ای مثل jQuery برید، به کمک این موارد میتونید کاملا ظاهر سایتتون رو شخصی‌سازی کنید و اصلا مهم نیست وردپرس باشه یا سیستم اختصاصی، چون شما در نهایت برای فرانت‌اند سایت با این موارد سروکار دارید.

      برای افزودن امکانات هم، باید زبان PHP و دیتابیس mySQL رو یاد بگیرید و بعد از اون هم مستندات وردپرس رو بخونید تا با کارکرد توابع وردپرس آشنا بشید و بتونید به کمک اون‌ها یکسری قابلیت به سایتتون اضافه کنید.

    5. ببخشید نمیدونم چرا برای جواب عجله دارم اگر امکانش باشه ممنون میشم منتظرم دمتون گرم

    6. زیر کامنت اصلی‌تون، پاسخ دادم دوست عزیز

    7. ممنون از پاسخ گویی زیبای شما
      کاملا متوجه شدم و هر چه زودتر html و css رو آموزش میبینم. برای من بک‌اند خیلی مهم نیست و فرانت‌اند خیلی مهمتره . حرف شما هم در مورد نبود کابرد هم متین هست اما الان بیشتر سایتها شبیه هم شدن و کاربران از کپی برداری قالب حرف میزنند و یه جورایی از تکرار قالب های شبیه هم خسته شدن. اگر اختصاصی باشه هم به سلیقه خودمون میشه و هم دیگه حرفی از کپی به میان نمیاد یا حداقل حرفی از فرانت‌اند کپی برداری شده نمیزنن .
      واقعا ممنونم از جواب و راهنمایی صادقانه شما.

    8. خواهش میکنم، بله درست می‌فرمائید، در خصوص اختصاصی بودن، شما با یادگیری موارد بالا میتونید یک قالب کاملا اختصاصی با سلیقه‌ی خودتون برای وردپرس طراحی کنید و دیگه احتیاجی به استفاده از قالب‌های آماده ندارید.

  99. سلام
    من چند تا زبان برنامه نویسی رو بلدم اما نمیدونم چطوری سایتمو راه اندازی کنم باید چی کار کنم ؟

    1. سلام، بستگی داره که قصد داشته باشید چه نوع سایتی راه‌اندازی کنید، به عنوان مثال اگر می‌خواین یک وبسایت محتوامحور پیاده‌سازی کنید می‌تونید خیلی راحت با استفاده از وردپرس انجامش بدید و احتیاجی به برنامه‌نویسی چندانی نخواهید داشت، ولی اگر ایده‌ی خاصی دارید که با وردپرس قابل پیاده‌سازی نیست می‌تونید به سراغ زبان‌هایی مثل پایتون یا PHP برید که برای ساخت و ایجاد وبسایت در حال‌حاضر مناسب هستند.

  100. سلام خسته نباشید
    ما برای کارگاهمون یک سایت درست کردیم یعنی دادیم یه فردی که بلد بود برامون درست کرد خودشم هرچیزی که بخواییم برام میزاره می خواستم بدونم اگر بخوام خودم سایت رو بگردونم مثلا یه مطلب یا نمونه کارمون رو بزارم باید چه چیز های رو یاد بگیرم

    1. سلام، بستگی داره که سایتتون رو با چه ابزار یا تکنولوژی درست کرده باشند،‌ اکثرا در ایران وبسایت‌ها رو با وردپرس ایجاد می‌کنند، اگر سایتتون وردپرسی باشه خیلی راحت می‌تونید خودتون مدیریتش کنید، چون رابط کاربری خیلی خوبی داره، کافیه فقط وردپرس رو یه مقداری آموزش ببینید.
      اگر هم با ابزار یا تکنولوژی دیگری ساخته باشند، در هر صورت باید یک پنل مدیریت داشته باشه که از طریق اون پنل، مطالب و صفحات سایت رو ایجاد می‌کنند، باید ازشون بخواین که نحوه‌ی کار کردن با پنل سایت رو بهتون آموزش بدند.

  101. با سلام مطالب واقعا ارزشمند شما را خواندم برای شروع چه برنامه یا برنامه هایی نصب کنیم لطفا تیتر وار لطف بفرمایید

    1. سلام، برای شروع یه ادیتور متن احتیاج دارید که کدهاتون رو داخلش بنویسید، من بهتون برنامه‌ی Visual Code رو پیشنهاد میکنم.

  102. سلام ، تشکر بابت مقاله جامع شما
    من باید برای پروژه درسی ام یک سایت طراحی کنم که هر فرد بتونه توش لاگین کنه و یه سری محتوا رو نشون میده .
    نمیخوام خیلی عمیق وارد فضای طراحی سایت بشم چون تخصص ام نیست. آیا نیازه که جاوا اسکریپت رو یاد بگیرم؟

    1. سلام، خوشحالیم که این آموزش برای شما مفید بوده، در خصوص لاگین به وبسایت، خیر احتیاجی به یادگیری جاوا اسکریپت ندارید، این مورد رو باید به کمک زبان‌های بک‌اند (مثلا PHP و دیتابیس) پیاده‌سازی کنید.

  103. سلام خسته نباشیدمن میخواستم یک سایت درس کنم امانمیتونم چند باری امتحان کردم ولی به نتیجه نرسیدم

    1. اگر خودتون علاقه‌مند باشید می‌تونید از سیستم مدیریت محتوایی مثل وردپرس استفاده کنید،‌ یا می‌تونید طراحی سایتتون رو به شرکت یا شخص دیگری بسپرید.

  104. سلام مقاله عالی و کامل بود سوالم اینه کسی که htmlوccsو جاوااسکریپت رو یادبگیره میشه گفت تقریبا همه فن حریف میشه و میتونه هم اپ و هم وبسایت بسازه درسته؟؟؟ با جاوااسکریپت میشه هم بخش بک اند و هم فرانت اند سایت رو ساخت بدون نیاز به زبان دیگه ای؟
    مثلا میشه با جاوااسکریپت یک سایت اموزشی یا فروشگاه اینترنتی یا خبری و… ساخت؟ (منظورم از سمت زبان سمت سرور هست)

    1. سلام دوست عزیز خوشحالیم که این آموزش برای شما مفید بوده
      در حال حاضر فریم‌ورک‌های متنوعی برای JS وجود داره که می‌تونید با استفاده از اون‌ها هم اپلیکیشن بسازید و هم بکند سایت (React Native و NodeJS) اما لازمش اینه که دانش عمیقی در خصوص جاوا اسکریپت داشته باشید، البته این نکته رو هم در نظر داشته باشید که در برخی پروژه‌ها بهترین پرفورمنس رو وقتی می‌گیرید که از زبان نیتیو خود سیستم‌عامل استفاده کنید، مثلا جاوا برای اندروید، ضمن اینکه به دلیل نوپا بودن این فرم‌ورک‌ها هنوز هاستینک‌های زیادی از اونا پشتیبانی نمی‌کنند و باید قبل از شروع پروژه این نکات رو مد نظر قرار بدید.

    2. سلام خسته نباشید ببخشید توی مقالتون حرفی از زبان asp.net و یا asp mvc نزدید خواستم بدونم نظرتون نسبت به این زبان برای نوشتن وبسایت چی هست؟و الان بهترین زبان برای طراحی وبسایت چیه

    3. سلام، زبان ASP.net هم زبان بسیار قدرتمندی هست، به طور کلی به نظر من برتری بین زبان‌ها وجود نداره، هرکدوم در جای خودشون خوب هستند، اگر از قبل با زبانی مثل #C آشنایی دارید می‌تونید با ASP بک‌اند سایتتون رو پیاده‌سازی کنید، چون به دلیل شباهت #C و ASP خیلی کارتون راحت‌تر خواهد بود و اینکه ما اینجا معرفیش نکردیم دلیل بر بهتر یا بدتر بودن زبانی نیست.

  105. سلام ممنونم از این همه زحمت شما .بسیار عالی بود . من در زمینه طراحی سایت اصلا تخصصی ندارم آیا امکان موفقیت برام وجود داره ؟

    1. سلام دوست عزیز، خوشحالیم که این آموزش برای شما مفید بوده.
      بله صددرصد، هدف از این آموزش این بود که یک دید کلی و همه جانبه در این خصوص به شما بده، حالا با توجه به اطلاعاتی که کسب کردید و لینک‌هایی که در آموزش قرار داده شده می‌تونید گام‌به‌گام پیش برید و یک وبسایت برای خودتون پیاده‌سازی کنید، همچنین اگر تمایلی به برنامه‌نویسی ندارید، می‌تونید از CMS‌های آماده‌ای مثل وردپرس استفاده کنید و با استفاده از اون‌ها یک وبسایت برای خودتون ایجاد کنید و به مرور مباحث فنی مورد نیازتون رو فرا بگیرید.

  106. سلام استاد خسته نباشید بنده تازه کارم و سوالی داشتم… هر سایتی نیاز به بک اند داره؟؟ و بک اند به جز دریافت اطلاعات از کاربر و امنیت دیگ برای چه کارهایی استفاده میشه؟ بنده فرانت کار میکنم و میخام وارد حوزه بک اند هم بشم.. یه توضیح مختصر بدین

    1. سلام کمیل عزیز
      خیر، اگر سایتتون احتیاج به پردازش‌های سمت سرور و ذخیره‌ی اطلاعات نداشته باشه احتیاجی به بکند ندارید و می‌تونید قالب رو به صورت کاملا استانیک برنامه‌نویسی کنید.
      البته واضحه که بدون وجود بکند امکان ذخیره‌ی اطلاعات به صورت داینامیک رو نخواهید داشت.

  107. ویندوز کامپیوتر من ویندوز 7 ووقتی برنامه رو دانلود میکنم وبخوام نصب کنم برام ارور میزنه ونصب نمیشه لطفا یه نسخه بفرستین

    1. سلام، اگر بخواین وردپرس رو روی کامپیوترتون نصب کنید اول باید با استفاده از برنامه xampp یک سرور محلی روی کامپیوترتون اجرا کنید و بعد وردپرس رو بر روی اون سرور محلی نصب کنید.
      این عبارت رو سرچ کنید اموزشهای زیادی برای این کار هست: نصب وردپرس روی لوکال هاست

  108. سلام برنامه ورد پرس برام نصب نمیشه باید چکار کن لطفا کمکم کنید

    1. سلام، لازمه که توضیحات کامل‌تری بدید دوست عزیز، دلایل خیلی زیادی می‌تونه داشته باشه، برای اینکه بتونم کمکتون کنم لطفا دقیقا مراحلی که برای نصب طی کردید رو شرح بدید،‌ از چه هاستی استفاده می‌کنید؟ طبق چه آموزشی پیش رفتید؟

  109. سلام وقتتون بخیر واقعاً نمی دونم چطور ازتون تشکر کنم پاسختون به سوالاتم برام خیلی ارزشمند بود و اینکه شما آنقدر بزرگوارید که دیگران رو بدون هیچ چشم داشتی راهنمایی می کنید
    بازهم سپاسگذارم امیدوارم موفق باشید

    1. سلام، خواهش می‌کنم دوست عزیز 🙂
      خوشحالم که تونستم بهتون کمک کنم.
      موفق باشید.

  110. سلام واقعا ممنونم بابت مطالب مفیدتون و اینکه به زبان ساده اون رو بیان کردید سولاتی برام پیش اومد که ممنون میشم اگر کامل پاسخ بدید
    بنده شخصی هستم که خیلی خیلی به طراحی سایت علاقه دارم و مضنون مناسبی هم برای اون در نظر دارم اما تا به حال هیچ کدام از زبان های برنامه نویسی رو یاد نگرفتم اما از قبل از مراحل یادگیری اون و مطالبی که شما عرض کردید اطلاع داشتم و بیشتر نرم افزارهای معروف کامپیوتر رو به طور کامل بلدم و سرعت یادگیریم هم بالاست … سوالم اینه اگه من زبان های نشانه گذاری و برنامه نویسی لازم رو مثل HTML/CSS/Javascript/phpبه ترتیب لازم یادبگیرم و کار با wordpress رو هم یادبگیرم
    1) چقدر زمان میبره؟! ( اگر وقتم ازاد باشه و سریع هم یاد بگیرم)
    2) ایا چیز دیگری رو هم باید یادبگیرم ؟ یا بازهم باید به کلاس های حضوری برم؟
    3)می تونم خودم به تنهایی سایتم رو به سازم ؟
    4)میشه لطفا در مورد کتابخانه توضیح بیشتری بدید مثلا my SQL چیه و ایا یادگرفتن داره؟سخت یا نه؟
    5)میشه سایتی رو از طریق WORPRESS ساخت و بعد با دانش خودت بهترش کنی نه با استفاده از امکاناتش ؟
    6) اموزش SEO چطور هست ؟
    7) منظور از برنامه نویسی سایت چیه مگه ما برای طراحی ساخت بعضی از زبان ها رو یادنمی گیریم ؟؟؟؟ و اینکه ایا برای ساخت یک سایت یادگیری اون لازم یا نه ؟!
    8) بعضی از سایت ها از گرافیست ها استفاده می کنند ایا واقعا لازمه دقیقا میدونم کارشون چیه
    واقعاممنون میشم اگر بنده رو راهنمایی کنید چون واقعا به اون علاقه دارم
    ببخشید اگه طولانی شد بنده شما رو مجرب دونستم و خواستم سوالاتم رو از شما بپرسم
    …سپاس..

    1. سلام،‌ خوشحالیم که این آموزش برای شما مفید بوده، در خصوص سوالاتتون:

      1) با حدود 6 ماه زمان گذاشتن می‌تونید تا حدود این موارد رو یاد بگیریدو اولین سایت خودتون رو پیاده‌سازی کنید (یک وبسایت ساده) البته اگر بخواین سایتتون رو با وردپرس پیاده‌سازی کنید احتیاج به زمان زیادی ندارید و در حدود 1 هفته می‌تونید با وردپرس آشنا بشید.

      2) یاد گرفتن که بله، دنیای‌ وب و اینترنت به قدری گسترده‌ست که هر روز تکنولوژی‌‌های جدید وارد اون میشه و اگر بتونید دانش‌تون رو در این زمینه افزایش بدید مسلما همیشه یک قدم از دیگران جلوتر خواهید بود، در خصوص کلاس هم بستگی به خودتون داره، اما الزامی نداره، اگر توانایی این رو دارید که خودتون به صورت خودآموز یاد بگیرید احتیاجی به کلاس ندارید.

      3) بله می‌تونید.

      4) کتابخونه‌ها یکسری کد و توابع آماده هستند که می‌تونید در برنامه‌نویسی ازشون استفاده کنید و در وقتتون صرفه‌جویی کنید، mySQL اسم یکی انواع دیتابیس (پایگاه‌داده) هست و با کتابخونه متفاوته، دیتابیس‌ها برای ذخیره‌ی اطلاعات یک نرم‌افزار استفاده می‌شند، بنابراین اگر میخواین یک وبسایت داینامیک پیاده‌سازی کنید برای ذخیره‌ی اطلاعات (محتوا، اطلاعات کاربران و…) مجبورید از یک پایگاه‌داده استفاده کنید.

      5) بله صد درصد، وردپرس دقیقا به همین شکل استفاده میشه، چون با زبان PHP و به صورت ماژولار نوشته شده، شما اگر دانش برنامه‌نویسی داشته باشید می‌تونید به دلخواه خودتون هر امکانی که لازم دارید رو بهش اضافه کنید، البته یک نکته رو بد نیست بدونید، وردپرس هرچند که خیلی عالیه، به‌خصوص برای سایت‌های محتوا محور، اما گاهی وقتا بسته به نیاز پروژه لازمه که سراغ سیستم‌های دیگری برید یا به‌صورت اختصاصی کد بنویسید، به عبارت دیگه، هزینه‌ی اضافه کردن امکانات به وردپرس ممکنه بیشتر از طراحی یک سیستم از ابتدا بشه، پس قبل از شروع حتما موضوع و حوزه‌ی فعالیت سایتتون رو بررسی کنید و بعد پلتفرم مناسبی رو برای کارتون انتخاب کنید.
      در این مقاله اطلاعات خوبی در خصوص وردپرس ارائه شده که خوندنش خالی از لطف نیست:
      https://www.hamyarit.com/blog/wordpress/

      6) سئو، یعنی بهینه‌سازی وبسایت برای موتورهای جستجو، برای اینکه سایتتون در نتایج موتورهای جستجویی مثل گوگل در بالای بقیه‌ی سایت‌ها قرار بگیره لازمه که سئو رو بدونید و بتونید در سایتتون و همچنین خارج از سایتتون پیاده‌سازی کنید.

      7) برنامه‌نویسی همون زبانی هست که یاد می‌گیرید که باهاش یک نرم‌افزار طراحی کنید، می‌تونید اینجا اطلاعات کامل‌تری در خصوص برنامه‌نویسی بخونید:
      https://www.hamyarit.com/blog/computer-programming/

      8) گرافیست‌ها همونطوری که از اسمشون پیداست کار طراحی UI و گرافیک سایت رو انجام میدند، معمولا در پروژه‌های بزرگ یک نفر به صورت تخصصی روی گرافیک یک برنامه کار می‌کنه و چه از نظر علمی و چه ظاهری در نهایت یک سایت زیبا طراحی بشه، هرچند که یک نفر به عنوان طراح وب باید اطلاعاتی هرچند مختصر در مورد طراحی گرافیکی داشته باشه.

    1. اگر اون شخص بخواد خودش یاد بگیره میتونه از آیتم‌هایی که در این مقاله توضیح داده شد شروع کنه و یواش یواش به این موارد مسلط بشه، در غیر این‌صورت می‌تونه از افراد و شرکت‌هایی که اینکار رو انجام میدن بخواد که یک وبسایت براش طراحی کنند.

    2. فوق العاده بود واقعن دمتون گرم عالی هستید

  111. سلام من دانشجوی نرم افزار کامپیوتر هستم و دوس دارمطراحی وبسایتو صفر تا صدشو کامل یاد بگیرم چیکار باید بکنم ؟؟کمکم کنید خیلی ناراحتم رشتم کامپیوتره اما بلد نیستم استفاده کنم فقط مطالبو تئوری بلدم

    1. سلام، بهترین راهکار برای شما این هست که همین الان شروع کنید و برای خودتون یک پروژه تعریف کنید و برید دنبال یاد گیریش، به عنوان مثال در همین زمینه‌ی طراحی وبسایت، شما می‌تونید با استفاده از CMS وردپرس یک وبسایت برای خودتون پیاده‌سازی کنید، ضمن اینکه چندان به مهارت برنامه‌نویسی هم احتیاج نداره، یک زمینه‌ای که بهش علاقه دارید رو انتخاب کنید و سعی کنید یک وبسایت در اون موضوع پیاده‌سازی کنید، مراحل رو هم کافیه فقط در اینترنت جستجو کنید و طبق آموزش‌ها پیش برید، مرحله به مرحله که کار رو انجام بدید خود به خود موارد نیازتون رو یاد می‌گیرید و پروژه‌ای که برای خودتون تعریف کردید رو هم به اتمام می‌رسونید.

    1. خوشحالیم که آموزش‌ها برای شما مفید بودند.

  112. با سلام در صورت امکان از وب سایت ما که در مورد خرید اینترنتی بلیط اتوبوس می باشد بازدید فرموده و لطفا نظرات خود را در مورد سایت بیان فرمایید.
    با تشکر
    ماهان سفر ایرانیان

  113. به شدت مقاله ارزشمند هست. با تشکر از
    شما

  114. با سلام و احترام،
    مدتیست درصدد ایجاد سایت برای توسعه کسب و کار( تولید و فروش گل وگیاهان زینتی) هستم. اکنون امور تبلیغاتی خود را به برخی سایتهای مرتبط واگذار نمودم. بطور اتفاقی وارد سایت شما شدم و مطالب ارزنده ی شما را در خصوص چگونگی ایجاد یک سایت مطالعه کردم. مختصر و مفید بود. لازم دانستم تا مراتب قدردانی خود را ابراز نمایم.
    پیروز و سربلند باشید

    1. سلام دوست ارجمند
      خوشحالیم که این آموزش برای شما مفید بوده.
      شاد باشید

  115. برای طراحی وبسایت ارزان قیمت و با کیفیت بالا به سایت آیدین میتونید مراجعه کنید، طراحی وبسایت و خدمات سئو خوبی ارائه میدن
    ***

  116. باسلام.آیا می شودابتداسایت راباوردپرس طراحی کرد سپس هاست ودامنه راخریداری کرد؟

    1. سلام، بله میتونید در کامپیوتر خودتون با استفاده از نرم افزار XAMPP یک وبسرور ایجاد کنید و وردپرس رو به صورت لوکال نصب کنید و بعد از اینکه سایتتون رو طراحی کردید به هاست واقعی منتقلش کنید.

  117. سلام ممنون خ
    خیلی عالی بود
    من سایت دارم برام طراحی کردن چ جوری میتونم با موبایل باهاش کار کنم؟

    1. سلام دوست عزیز، لطفا سوالتون واضح‌تر توضیح بدید.
      اگر منظورتون اینه که سایتتون به خوبی در موبایل نمایش داده بشه که باید از طراحتون بخواین قالب سایت رو ریسپانسیو براتون طراحی کنند، اما اگر منظورتون مدیریت سایت با استفاده از موبایل هست فرقی نداره، از همون طریق که با کامپیوتر وارد پنل ادمین سایت میشید همونطور هم می‌تونید با موبایل لاگین کنید، اما نکته‌ای که هست اینه که به دلیل کوچک بودن نمایشگر موبایل و محدودیت‌های این‌چنینی عملا فعالیت‌های گسترده‌ای رو نمی‌تونید انجام بدید و بیشتر نظارت و کارهای کلی با موبایل قابل انجام هست.

  118. سلام یک سایت کاملا حرفه ای میخوام ودر صفحه اول گوگل و اول یا دومین گزینه باشه [***]

    1. سلام دوست عزیز
      پیام شما به واحد طراحی و توسعه ارجاع داده شد.
      البته ذکر این نکته حائز اهمیته که به فرآیند بالا اومدن یک وبسایت در گوگل SEO گفته میشه و با توجه به موضوع وبسایت از حدود 1 میلیون تومان شروع میشه تا چند صد میلیون تومان در ماه…

  119. باسلام
    خیلی جامع و کامل بود
    در عین حال بدلیل کوتاهی جذاب هم بود
    با تشکر از زحمات شما

    1. سلام و درود خدمت شما
      باعث خرسندی ماست که این آموزش براى شما مفید بوده.

  120. سلام و خسته نباشید :
    خواستم بگم عجب مقاله کاملی بود و خیلی نکاتی خوبی داشت واقع دستتون درد نکنه

    1. سلام، با سپاس از همراهی شما دوست گرامی، خوشحالیم که این آموزش مورد توجهتون بوده.

  121. سلام خسته نباشید ممنون از مطالب خوبتون میخواستم بدونم وقتی که سایت ساخته و به دست مشتری سپرده میشه تغیراتی که در اینده قراره انجام بشه مسلما از یک پنل کاربری خیلی ساده امکان پذیر هست مشابه بلاگفا که بعد از ثبت نام یک پنل کاربری بسیار ساده در اختیار مشترکین قرار میده تا با اون وبلاگ رو مدیریت کنند سوالم اینه که این پلن چطور بعد از کد نویسی برای صاحب سایت سایت ایجاد میشه

    1. سلام و ممنون از سوال خوب و مفیدی که پرسیدید.
      بله تمام وبسایت‌های امروزی این پنل‌ها رو دارند، اگر سایت با کدنویسی اختصاصی نوشته شده باشه، همون طراح یا تیم طراح پنل مدیریت رو هم طراحی میکنن برای سایت، معمولا با استفاده از همون زبانی که سایت رو باهاش ایجاد کردند، مثلا اگر با PHP باشه پنل هم با PHP نوشته میشه.
      در خصوص سیستم‌های آماده‌ای مثل وردپرس هم همینطوره، پنل مدیریت دارند، مثلا در وردپرس کافیه شما بعد از آدرس سایت عبارت /wp-admin رو وارد کنید تا بتونید وارد پنل مدیریت بشید و سایتتون رو آپدیت کنید.

  122. سلام و خداقوت
    اولا احسنت به این قلم(کیبورد) بسیار عالی و جامع و مفید بود.فقط یک سوال پیش میاد اون هم امنیت سایت، از نظر هک و… در طراحی سایت بحث امنیت را یک توضیحی بدبید ممنون میشم.
    سپاس

    1. با تشکر از شما دوست گرامی، سوال بسیار مهمی پرسیدید.

      ببینید امنیت کاملا به بک‌اند سایت برمی‌گرده، اصل اولی که در این زمینه وجود داره اینه که شما نباید به هیچ‌وجه به داده‌های ورودی از سمت کاربر اطمینان کنید، حتما باید روی فرم‌های یک فیلتر قرار بدید تا اعتبارسنجی انجام بشه و جلوی نفوذ دیتای غیر مجاز گرفته بشه.
      تا حد ممکن از فریم‌ورک‌های معروف، مثلا لاراول استفاده کنید، چون فریم‌ورک‌ها به خوبی اصول امنیتی اولیه درشون رعایت شده.
      همچنین در صورت استفاده از سی‌ام‌اس‌هایی مثل وردپرس سعی کنید همواره آپدیت نگهشون دارید، ضمن اینکه به هیچ‌وجه از تم و پلاگین‌های نال شده استفاده نکنید و همیشه اون‌ها رو از منابع معتبری مثل تم‌فارست دانلود کنید.
      در کل امنیت وب بحث بسیار گسترده‌ای هست و نمیشه به‌خوبی در یک کامنت توضیحش داد.
      ممنون از نظر و سوال خوبتون، سعی می‌کنم در اسرع وقت پست رو آپدیت کنم و این مورد رو هم بهش اضافه کنم.

  123. سلام
    ممنون بابت این مقاله کامل و کاربردی
    مهندس نظرتون چیه که با وردپرس شروع کنیم و بعد اقدام به کاستومایز کردن وردپرس کنیم؟ چون وردپرس هم با زبان php نوشته شده و میشه برای طراحی هر نوع سایتی ازش استفاده کرد.
    منتظر جوابتون هستم مهندس

    1. درود خدمت شما دوست گرامی.
      با توجه به نیازهای پروژه باید برآورد کنید که آیا اجرای طرح با وردپرس توجیه پذیر هست یا خیر؟
      گاهی وقتا احتیاج به کدنویسی اختصاصی هست.
      وردپرس معمولا برای سایتهای محتوایی گزینه بسیار خوبی هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *