Search
Close this search box.

5 نکته برای افزایش عمر باتری‌های لیتیوم یونی گجت‌های همراه

فهرست مطالب

یکی از مهم‌ترین مسائل مربوط به دستگاه‌های الکترونیکی قابل حمل بحث مربوط به باتری و شارژ کردن آن‌ها می‌باشد، باتری اکثر گجت‌های امروزی غیر قابل جداشدن است و این بدین معناست که باید بیش از قبل به فکر مراقبت از باتری دستگاه خود باشید، باتری‌هایی که در دیوایس‌ها امروزی استفاده می‌شود معمولا از نوع لیتیوم یونی (Li-ion) می‌باشد، بحث‌های ضد و نقیض بسیاری در مورد افزایش طول عمر اینگونه باتری‌ها وجود دارد، برخی می‌گویند بهتر است اجازه دهیم باتری تا انتها خالی شده و سپس آن‌را به طور کامل شارژ کنیم، عده‌ای دیگر معتقدند بهتر است اجازه ندهیم شارژ باتری تا انتها تخلیه شود و همچنین نباید مجددا آن‌را تا انتها و به طور کامل شارژ کرد، در ادامه با همیار آی‌تی همراه باشید تا باهم دلیل علمی و منطقی این امر را بررسی کرده و ببینیم چگونه می‌توان طول عمر باتری لیتیوم یونی را افزایش داد.

li-ion-battery-life-cycle

در گذشته نحوه‌ی شارژ دستگاه‌ها به چه صورتی بود؟

چند سال قبل اگر قصد خرید تلفن همراه جدیدی را داشتید فروشنده به شما می‌گفت برای اولین بار دستگاه خود را به مدت 8 ساعت به شارژ متصل کنید، دلیل این امر این بود که در گذشته از باتری‌های نیکل کادمیوم در گجت‌ها استفاده می‌شد و باید برای بازشدن تمام سلول‌ها باتری در ابتدا آن‌را به مدت 8 ساعت در وضعیت شارژ قرار میدادید.

همچنین به شما توصیه می‌شد اجازه دهید باتری دستگاه تا انتها تخلیه شود و سپس آن را به طور کامل شارژ کنید، این مورد برای باتری‌های قدیمی (نیکل کادمیوم) صحیح بود اما امروزه در اکثر دستگاه‌ها از باتری‌های جدیدتر (لیتیوم یونی) استفاده می‌شود، این باتری‌ها از لحاظ ساختار کاملا متفاوت از باتری‌های نیکلی هستند، بنابراین نحوه‌ی نگهداری و شارژ آن‌ها نیز کاملا متفاوت است، در ادامه نحوه‌ی نگهداری و شارژ صحیح باتری دستگاه‌های امروزی را با هم بررسی می‌کنیم.

بررسی کنید باتری دستگاه شما چه نوعی است؟

اکثر دستگاه‌های امروزی از باتری‌های لیتیوم یونی استفاده می‌کنند، بنابراین اگر دیوایس خود را به تازگی خریداری کرده‌اید تقریبا می‌توانید مطمئن باشید که باتری مورد استفاده در آن از نوع لیتیوم یون است، اما برای اطمینان بیشتر می‌توانید باتری دستگاه را خارج کرده و اطلاعات نوشته شده روی آن را مطالعه کنید، اگر به واژه Li-ion یا Lithium-ion برخورد کردید بنابراین باتری دستگاه شما از نوع لیتیوم یون است، اگر باتری دستگاه شما غیرقابل جداشدن است می‌توانید با کمک نرم‌افزارهای بررسی دستگاه به نوع باتری پی ببرید، هرچند اگر دستگاه خود را به تازگی تهیه کرده‌اید این اطمینان را به شما می‌دهیم که باتری شما از نوع لیتیوم یون است و می‌توانید با خیال راحت به توصیه‌های زیر عمل کنید:

1. اجازه ندهید باتری دستگاه کاملا تخلیه شود!

لازم نیست صبر کنید تا شارژ دستگاه شما صفر شود، شما هرگاه بخواهید می‌توانید دستگاه خود را به شارژ متصل کنید.

باتری‌های لیتیوم یونی سیکل شارژ و دشارژ مشخصی دارند، این جمله بدین معناست که شما می‌توانید 300 تا 500 مرتبه باتری را از 0 تا 100 شارژ کنید و پس از آن عمر مفید باتری دستگاه شما به پایان میرسد، جدول زیر سیکل دشارژ باتری را در حالت‌های مختلف نشان می‌دهد:

depth-of-discharge

جدول بالا را اینگونه توصیف می‌کنیم:

این جدول به ما نشان می‌دهد اگر باتری را تا 100 درصد شارژ کنید، سیکل دشارژ آن حدود 300 تا 500 بار خواهد بود، اگر آن‌را به میزان 50 درصد شارژ کنید سیکل دشارژ برابر 1200 تا 1500 بار خواهد شد یا مثلا اگر باتری را به اندازه‌ی 10 درصد شارژ کنید سیکل دشارژ برابر 3750 تا 4700 خواهد بود و… .

شاید با دیدن این ارقام پیش خود فکر کنید در نهایت فرقی ندارد باتری به چه صورتی شارژ شود (مثلا یک بار شارژ 100 درصد برابر دو شارژ 50 درصدی است) اما اگر اعداد و ارقام بالا را در قالب نمودار رسم کنید یک منحنی خواهید دید (و نه یک خط مستقیم) این بدین معناست که درصد متفاوت شارژ نسبت یکسانی با سیکل دشارژ نداشته و در بازه‌ی خاصی بهترین بازده را خواهد داشت.

به بیان دیگر بهترین حالت در جدول فوق، زمانی است که حاصل‌ضرب تعداد دفعات شارژ در درصدی از ظرفیت که استفاده شده، در مقدار حداکثر خود باشد، به عنوان مثال شارژ 25 درصدی از 500 برابر ظرفیت باتری بهره می‌برد (0.25*2000=500) و در این مورد دشارژ 50 درصدی حداقل از 600 برابر ظرفیت باتری استفاده می‌کند که رقم بسیار خوبی است.

بنابراین بهتر است تلفن همراه یا تبلت خود را هنگامی که شارژ آن به حدود 45٪ رسید به شارژ متصل کنید، این امر برای لپ‌تا‌پ‌ها حدود 75٪ است (یعنی هنگامی که شارژ لپ‌تاپ شما به 75٪ رسید بهتر است آن‌را به شارژ متصل کنید)

حال این سوال پیش می‌آید، باتری را تا چه حد شارژ کنیم؟ به طور 100 درصد یا کمتر؟

2. باتری لیتیوم یونی دستگاه خود را به طور کامل شارژ نکنید!

اگر مجددا به جدول بالا توجه کنید درمیابید که شارژ 10 درصدی نیز بهینه نیست، بهترین کار این است که اجازه ندهید شارژ باتری دستگاه شما به بیش 85٪ مقدار خود برسد، به بیان دیگر هنگامی که شارژ دستگاه شما به 85٪ رسید بهتر است آن را از شارژر جدا کنید، همچنین به هیچ وجه باتری دستگاه خود را در وضعیت 100٪ در شارژ رها نکنید (از شب تا صبح دستگاه را به شارژر متصل نکنید!)

نتیجه‌ی کلی که از توضیحات بالا می‌گیریم این است:

بهترین وضعیت برای باتری دستگاه شما این است که میزان شارژ آن بین 45 تا 85 درصد در نوسان باشد، هنگامی که شارژ باتری دستگاه به 45٪ رسید آن را به شارژر متصل کرده و هنگامی که به 85٪ رسید شارژر را جدا کنید!

این روش شارژ کردن به شما کمک می‌کند، تا باتری دستگاه بیشترین عمر مفید خود را داشته باشد و تا مدت زیادی با بهترین کیفیت خود کار کند.

باتری‌های پیشرفته‌ی امروزی یک ویژگی مهم دارند و آن این است که می‌توانند مدت زمان شارژ را تخمین بزنند، به همین علت برای کالیبره کردن باتری به شما توصیه می‌کنیم هر ماه یکبار باتری دستگاه خود را از 0 تا 100 درصد شارژ کنید (اجازه دهید شارژ باتری تا انتها تخلیه شود و سپس به طور کامل آن را پر کنید) هرچند این کار برای عملکرد باتری مفید نیست اما باید برای کالیبره کردن باتری آن‌را انجام دهید تا باتری دستگاه بتواند به درستی مدت زمان شارژ را تخمین بزند.

3. اجازه ندهید دمای باتری دستگاه بیش از حد افزایش یابد!

دمای بالا قاتل باتری‌های لیتیوم یونی است، لطفا به جدول زیر توجه کنید:

battery-temp-life

همانگونه که مشاهده می‌کنید با افزایش دمای باتری ظرفیت آن به طور قابل توجهی کاهش می‌یابد، مثلا اگر باتری شما به صورت مداوم در دمای 60 درجه قرار گیرد تنها پس از 3 ماه ظرفیت آن به 60 درصد مقدار کلی خود خواهد رسید و عملا پس از 1 سال عمر باتری دستگاه شما به اتمام خواهد رسید!

البته همانطور که دمای بالا به باتری دستگاه آسیب می‌رساند، دمای پایین نیز می‌تواند به باتری آسیب بزند ولی معمولا هیچگاه دمای دستگاه آنقدری کاهش نمیابد که باعث صدمه زدن به باتری شود، از این رو به شما توصیه می‌کنیم بیشتر مراقب افزایش دمای باتری دستگاه خود باشید.

در مورد دستگاه‌هایی مانند لپ‌تاپ‌ها می‌توانید هنگامی که دستگاه به شارژ متصل است باتری آن را جدا کنید و یا در هنگام شارژ از استندهای خنک کننده برای لپ‌تاپ خود استفاده کنید.

در مورد تلفن‌های همراه و تبلت‌ها نیز به شما توصیه می‌کنیم در صورت امکان از کیف‌های پلاستیکی یا چرمی استفاده نکنید (زیرا عایق حرارتی بوده و باعث گرم شدن بیشتر دستگاه می‌شوند)

در مورد تلفن‌های همراه و تبلت‌ها شدیدا به شما توصیه می‌کنیم در هنگام شارژ به هیچ وجه با دستگاه خود کار نکرده و در صورت امکان آن را خاموش کنید، کار کردن با دستگاه بار پردازشی برای پردازنده به همراه خواهد داشت که باعث گرم‌شدن پردازنده می‌شود، که این امر در نهایت منجر به افزایش دمای باتری خواهد شد، بنابراین بهتر است در هنگام شارژ شدن دستگاه، آن را به حال خود رها کرده و با آن کار نکنید.

4. ولتاژ شارژ دستگاه خود را کنترل کنید!

ظرفیت سلول‌ باتری‌های لیتیوم یونی در حدود 3.7v می‌باشد، ولتاژ اینگونه باتری‌ها با کاهش شارژ افت پیدا می‌کند، همچنین اگر باتری دستگاه تا انتها پر باشد، ولتاژ سلول‌ها می‌توانند تا 4.2v نیز افزایش یابند، نکته‌ی مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که باید سعی کنید باتری دستگاه خود را با ولتاژ پایین شارژ کنید، به جدول زیر توجه کنید:

charge-voltage-life

این جدول به ما نشان می‌دهد ولتاژ بالاتر (4.2v) از کل ظرفیت باتری استفاده می‌کند ولی ولتاژ کمتر (3.92v) تنها از 75٪ ظرفیت باتری استفاده می‌کند، هر چند با مشاهده‌ی این ارقام به نظر می‌رسد شارژ با ولتاژ بالا ظرفیت بیشتری به ما میدهد، اما باید بدانید این تفاوت 25 درصدی می‌تواند عمر باتری دستگاه شما را تا 8 برابر کاهش دهد، استفاده از شارژری با ولتاژ و آمپر بالاتر هرچند می‌تواند باتری دستگاه شما را سریع‌تر شارژ کند، اما طول عمر مفید آن را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

بنابراین به شما توصیه می‌کنیم از شارژر اصلی دستگاه خود که توسط شرکت سازنده به همراه دستگاه به شما داده شده استفاده کنید و به هیچ وجه دستگاه خود را با شارژرهای غیر استاندارد شارژ نکنید!

5. عدم استفاده از تکنولوژی شارژ سریع!

در تکنولوژی شارژ سریع (Quick Charge) به جای استفاده از ولتاژ معمولی 5v از ولتاژ بالاتر مثل 9v استفاده می‌شود، هرچند این شارژر می‌تواند به همراه دستگاه به شما ارائه شود، اما بهتر است به جای آن از شارژرهای معمولی استاندارد (متناسب با شرکت سازنده‌ی دستگاه خود) استفاده کنید و تا حد امکان دستگاه خود را به صورت سریع شارژ نکنید، در حال حاضر استفاده از تکنولوژی شارژر سریع می‌تواند طول عمر مفید باتری دستگاه شما را کاهش دهد، علاوه بر این شارژ سریع دمای باتری را افزایش داده و این مورد نیز خود به کاهش ظرفیت باتری دستگاه منجر خواهد شد، توصیه‌ی ما این است که در صورت امکان دستگاه خود را به آرامی شارژ کرده و اصلا برای شارژ شدن آن عجله نکنید!

اگر واقعا فکر می‌کنید برای شارژ شدن دستگاه خود عجله دارید و باید سریعا دستگاه خود را شارژ کنید، توصیه می‌کنیم مقاله‌ی چگونه تلفن هوشمند خود را سریع‌تر شارژ کنیم را مطالعه کنید، ما در آن مطلب روش‌هایی را برای افزایش سرعت شارژ شدن گجت‌های همراه شرح داده‌ایم، روش‌هایی که هیچگونه آسیبی به دستگاه شما نمی‌رسانند.

آیا شما نیز تجربه‌ای در خصوص شارژ تلفن‌های همراه و یا نحوه‌ی استفاده‌ی صحیح از باتری‌های لیتیوم‌یونی دارید؟ آن را با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

این مقاله را دوست داشتید؟

مقالاتی که «نباید» از دست بدهید!

دیدگاه‌ها و پرسش‌و‌پاسخ

23 پاسخ

  1. درود بر شما
    مقاله کامل و خوبی بود اما بغیر از گوشی های موبایل اکثر کجت ها میزان شارژ و دشارژ و که چند درصد هست نمایش نمیدهند . مثل اکثر ابزارهای شارژی دریل یا پیچ بند شارژی . در این موارد چه باید کرد که از باتری بهینه استفاده شود . ممنون

  2. مقاله بسیار خوبی درباره باتری لیتومی نوشته اید. ما چندین ساله که در زمینه فروش انواع باتری فعالیت میکنیم. ممنون که اطلاعاتتون رو در اختیار دیگران هم قرار میدید.

  3. درود
    دو مشکل در ترجمه با توضیح داشتید
    نخست اینکه dod میزان متمم درصدی است که soc نشان می دهد و dod مثلا 10درصد یعنی شما 10 درصد استفاده کردید و شارژی که نمایشگر نشان می دهد 90% است.
    و در تعریفی که از تاثیر dod در سیکل شارژ داشتید این مورد درست بیان نشده است. درست این است که هر چه به ازای مصرف کمتری باتری را شارژ کنیم سیکل شارژ افرایش می یابد
    دوم:
    در مورد دمای باتری، دمای استوریج یا نگهداری باتری در حالت بدون بار ( بدون مصرف ) است و دمای استفاده از دستگاه نیست چرا که در این صورت سی ریت باید دخیل می شد که نشده در این جدول و بازه ای که نشان می دهد انبار کردن باطری در دو ظرفیت با SOC چهل و 100 درصد هست و تاثیر دمای نگهداری بر جریان نشتی اون ها که در نهایت باعث کاهش ظرفیت برگشت پذیر خواهد شد.

  4. سلام باتری بخریم که تاریخ انقضاش ۲۰۱۹ باشه آیا ظرفیت خودشو از دست داده تو این دو سه سال

    1. سلام بسته به نوع کیفیت و برند باطری و اورجینال بودن یا نبودن آن با اطمینان میشه گفت درچنین شرایطی که تاریخ گذشته هرچقدر کیفیت و برند باطری و اورجینال بودنش ۱۰۰٪اوکی باشه و همه این پارامتر ها را درون خود داشته باشه خوب مطمئن باشید باطری خوبی هستند که حتی با گذشت تاریخ مصرف یا همان انقضا امکانش زیاد است که باطری حجم کم نکرده باشه و همان مقدار ظرفیت مفید را به کاربر تا مدتی پس از گذشته تاریخ مصرف نیز ارائه بده و برعکس این موضوع هرچقدر باطری کم کیفیت تر باشد و کپی یا های کپی یا تقلبی باشد ۹۰٪میشه با اطمینان گفت بله باطری شما دیگر در پایان زمان تاریخ مصرف یعنی اتمام انقضا باطری قابلیت خود را از لحاظ ولتاژ،میلی آمپر و آمپر از دست داده است کاملا و دیگر نیرویی برای استفاده شما درون خود ندارد و از دست داده است و دیگر مانند یک باطری اورجینال آن امتیاز مثبت را برای شما که باطری فیک تهیه کرده بودید ندارد و دیگر قابل استفاده نیست،در صورتی که اگر برند مناسب و اورجینال بود حتی با گذشت تاریخ انقضا باز همچنان باطری شما زنده است و به شما سرویس مصرف از آن را خواهد داد تا مدتی محدود و مرگ قطعی در یک روز را در پی نخواهد داشت،امیدوارم مفید بوده باشد.

  5. خسته نباشید

    اما در برند های معتبر ۲۰۲۰ به بعد تمام مشکل پیک شارژ حل شده
    الان گوشی خودم رو که تو شارژ بزنم بعد از ۹۰٪ میره رو حالت “سلو”
    و همین که ۱۰۰٪ شد علامت شارژ از رو آیکن باتری برداشته میشه و روی پنل گوشی گذینه ی بنام “Optimal charging” ظاهر میشه که برق شارژر رو از باطری قطع میکنه و ادامه برق سیستم رو مستقیم از شارژر میگیره
    در ضمن مشکل اسنفاده در موقع شارژ هم کاملا حل شده بجز خود کابل شارژ هههههه
    که مشکل مزاحمت سیم کابل با استفاده از حالت Magnetic charge دیگه رفع شده ( فقد بعضی گوشی های ۲۰۲۲ )

    دیگه اینکه دو گذینه داره بنام charger sever و smart Optimal
    که در صورت فعال کردن شون
    یکی بعد از ۴۰٪ رو حالت حفظ حداکثر میره و بعد از ۳۰٪ گوشی خاموش میشه جوری که GPS و تماس فعال میمونه ( یعنی بقیه میتونه زنگ بزنه ) و در صورت که بخواهید خودتون تماس بگیرید کافیه کلیک پاور رو دو بار پشت سرهم بزنید تا صفحه گوشی روشن بشه

    تو حال smart Optimal با ۳۰٪ شارژ گوشی 6 روز شارژ نگه می داره
    در حالت شارژ سیور ( 40% – 30%) 2 روز شارژ نگهمیداره
    و با یکبار شارژ کردن ۱۰۰٪ فیصد 25 روز شارژ نگهمیداره

    و با دیتای روشن البته بدون استفاده 16 روز شارژ نگهمیداره

    خودم شیائومی پی ۳ پرو هست
    یعنی گوشی های الان معرکه شده

  6. سلام خسته نباشید وقت شما بخیر من یک سوال دارم اگه میشه الگوریتمی که من نوشتم را چک کنید ببنید درسته یا خیر ممنون.
    الگوریتمی بنویسید که 3 عدد را دریافت کرده، سپس کوچک ترین و بزرگترین مقدار را نمایش دهد.
    1- Start
    2- Get a,b,c
    3- If a>b>c then print a as max,print c as min
    4- If b>a>c then print b as max,print c as min
    5- If c>b>a then print c as max,print a as min
    6- If c>a>b then print c as max,print b as min
    7- If a>c>b then print a as max,print b as min
    8- If b>c>a then print b as max,print a as min
    9- end
    راه حل دوم
    1- start
    2- get a,b,c
    3- compare a,b,c
    4- print max and min
    5- end

  7. سلام این مورد ها در وسایل هایی که باتریه لیتیوم یونی دارند همه وسایل ها ایا صدق میکنه

  8. سلام وقت بخیر
    زمانی شما میگین باتری گوشی باید سریع شارژ نشود اما باتری های امروزه بسیار بزرگ هستند و شرکت های بزرگ چون سامسونگ چرا در گوشی ها فست شارژ ایجاد کردند؟

    1. سلام، کلا هر چیزی که باعث افزایش گرمای باتری بشه، می‌تونه عمر باتری رو کم کنه (چه فست‌شارژ، چه گرمای خود گوشی، چه نور خورشید) اما شرکت‌ها برای رقابت در بازار مجبورن یکسری امکانات رو ارائه کنند (وگرنه از رقبا عقب می‌مونن) ولی شما سعی کنید اگر هم از فست‌شارژ استفاده می‌کنید، گوشی رو در وضعیتی نگه دارید که خنک باشه و باتری رو تا ۱۰۰ درصد شارژ نکنید.

  9. سلام وقتتون بخیر
    باتری گوشی من لیتیوم ۳.۴۵ظرفیت باتریش هست اما بعد از دو ساله که گوشیمو خریدم ظرفیت باتری از۳.۴۵اومده روی ۱۰۰۰
    این افت ناگهانی ظرفیت باتری طبیعیه یا خیلی ازش استفاده کردم؟

    1. سلام، افت ظرفیت باتری یک موضوع طبیعی هست و میزانش بستگی به نوع استفاده‌ی شما داره، اینکه باتری رو چطور شارژ کردید و… از جمله مواردی هستند که در ظرفیت نهایی باتری شما بعد از ۲ سال تاثیرگذارن، اما خب موضوعی که هست اینه که شما ظرفیت باتری رو از چه طریقی اندازه‌گیری کردید؟ نرم‌افزارهای موجود برای این‌کار خیلی قابل استناد نیستند.

  10. سلام من شارژرم گوشی رو سریع شارژ میکنه و گوشیمم فست شارژه ، اگر فست شارژش رو غیرفعال کنم میتونم از همین شارژره استفاده کنم که همراه خود گوشی تو جعبه اش بود یا باید شارژرمو عوض کنم؟

    1. سلام، بله اگر شارژ اورجینال خود گوشیتون بوده مشکلی نداره و می‌تونید.

  11. سلام دوچرخه برقی یک باطری ۴۸ ولت ۱۱ آمپر داره و ۱۰۰۰ وات قدرت داره، بهترین نحوه شارژ رو بفرمائید.

  12. سلام و عرض ادب …باطری گوشی من لیتیومی هست وبعد از چهار سال باطری خراب شد ولی شکل وظاهر باطری تغییر کرده بود و باطری به صورت خمیر در اومده بود ..علت این چیه؟

    1. سلام، باطری یک قطعه‌ی مصرفی در تلفن‌هاست و نهایتا ۳ یا ۴ سال می‌تونه عمر مفید داشته باشه (بسته به نحوه‌ی استفاده ازش هم داره) و خب از اونجایی که ساختار شیمیایی داره (در نمونه‌ی شما لیتیوم) بعد از چندین سیکل شارژ و دشارژ حالت اولیه‌ی خودش رو از دست میده و معمولا به شکل باد کردگی خودشو نشون میده، باطری شما هم به همین دلیل داخلش به شکل خمیری (و احتمالا باد کرده) در اومده، چون عمر مفیدش تموم شده بوده.

  13. اینکه فرمودید باتری نباید بیش از حد در شارژ قرار داشته باشه مربوط به تکنولوژی های قدیمی شارژ هست که وقتی باتری کامل پر میشه شارژر هنوز داره انرژی الکتریکی رو به باتری انتقال میده اینجوری باتری انرژی بیش از حد دریافت میکنه و آسیب میبینه ولی در تکنولوژی های جدید شارژ دیگه این نگرانی وجود نداره چون وقتی باتری کامل پر بشه شارژ به صورت خودکار قطع میشه الان لبتاب من این ویژگی رو داره … اینم اضافه کنم من لبتابم رو سه سال و نیم پیش خریدم و پردازشگر این لبتاب هم بسیار قوی و پر مصرف هست در طول این سه سال و نیم نود تا نود و پنج درصد مواقع استفاده شارژر بهش وصل بوده و باطری همیشه بین 100 تا 97 نوسان داشته , الان وقتی بیرون هستم و برق جلوی دستم نیست , حتی با سنگین ترین فعالیت ها مثل بازی و کارهای گرافیکی باتری بیشتر از 4 ساعت کار میکنه و در فعالیت متوسط 6 ساعت .. یعنی بعد از سه سال و نیم باتری از روز اولش هم بهتر کار میکنه , ببینید خیلی هم سیستم غولی نیست که بگیم باتری خاصی روش هست , لنوو تینک پد E540 هست … باتری این لبتاب در طول این سالها به ندرت زیر 80 آمده الان به نظرم بهترین وضعیت رو داره

    1. سلام میلاد عزیز، همونطوری که خودتون هم اشاره کردید، بعد از شارژ شدن کامل به صورت خودکار شارژ قطع میشه، اما بعد از قطع شدن جریان، مجددا بعد از اینکه میزان شارژ گوشی به 99 درصد رسید شارژ باتری شروع میشه و تا وقتی که گوشی از شارژ خارج بشه این اتفاق به صورت یک چرخه مداوم تکرار میشه که می‌تونه به خود باتری و مدار شاٰرژ صدمه بزنه (چون در تمام این مدت مدار شاٰرژ گوشی درگیره و مرتبا قطع و وصل میشه)
      ضمن اینکه ساختار باتری لپ‌تاپ با باتری گوشی متفاوت هست، موقعی که لپ‌تاپ شما به برق متصله، سیستم برق مورد نیازش رو مستقیما از مدار اصلی دریافت میکنه و باتری به صورت خودکار از مدار خارج میشه.

  14. اگه کاملا درست باشه خب خیلیا از جمله من اصن نمیدونن تفاوتای لیتیوم یونی ها رو با قدیمیا. همیشه همینه اول میاد تو دستمون بعد که کار بیخ پیدا میکنه میفهمیم هااا فلان فرقو با فلان چیز داشته.

    1. سلام
      باتری‌های قدیمی نیکل‌کادمیوم بودن دوست عزیز و احتیاج به شارژ اولیه داشتن، اما در حال حاضر دیگه اصلا اون مدل از باتری‌ها وجود ندارند، تمام دستگاه‌های امروزی از باتری‌های لیتیوم یون و حتی نمونه‌های جدیدتر از لیتیوم استفاده می‌کنند.
      پس احتیاجی به نگرانی نیست و نباید باتری دستگاه رو مدت زمان طولانی در شارژ نگه دارید.

    2. سلام الان من گوشیمو تقریبا ۸ ماهه دا رم چون توش زیاد درس میخونیم من خودمم ازش جداگانه استفاده میکنم وقتی گوشیم شب ۹۰ درصد بود صب میشد ۸۷ درصد الان دیروز ۸۲ درصد بود امروز دیدم ۷۵ درصد شده چرا اینجوری شده میشه چن راه حل به من بگین تا اینجوری شارژ خالی نکنه

    3. سلام، متاسفانه من متوجه منظورتون نشدم، این کاملا طبیعیه که گوشی شارژ مصرف کنه (حتی وقتی باهاش کار نمی‌کنید) البته برای اینکه شارژ کمتری مصرف بشه می‌تونید یکسری از قابلیت‌ها (مثلا دیتای اینترنت، لوکیشن، بلوتوث و…) رو خاموش کنید، اما به هر حال مصرف شارژ یک چیز طبیعی هست (ضمنا به مرور که باتری ضعیف‌تر بشه، این مصرف شارژ بیشتر هم خواهد شد)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *