پایتون (Python) یک زبان برنامهنویسی قدرتمند، سطح بالا، شیگرا و حرفهایست که روز به روز در حال گسترش بوده و برنامهنویسان بیشتری را جذب خود میکند، در این آموزش از همیار آیتی قصد داریم با این زبان دوستداشتنی آشنا شده و کاربردهای مهم آن را مورد بررسی قرار دهیم.

یادگیری کمدردسر پایتون به برنامهنویسان اجازه داده است با صرف کمی وقت و تلاش، اصول اولیه این زبان را یاد گرفته و اولین برنامه کاربردی خود را با این زبان طراحی کنند، تعداد کلمات کلیدی در پایتون کم، ساده و کاملا قابل درک است این موضوع فهم و یادگیری این زبان را برای کاربران تازهکار بسیار ساده کرده است.
در پایتون، برنامهنویسان بدون مشکل خاصی قادرند منطق دستورات را به شکل صریح و روشنی درک کنند و برای همکاران خود شرح دهند، البته که این سادگی باعث نشده پایتون قابلیتهای کمتری نسبت به سایر زبانهای برنامهنویسی داشته باشد، از این زبان میتوان برای ساخت برنامههای کاملا حرفهای باکیفیت بالا و ساخت بازیهای رایانهای استفاده کرد.
پایتون چگونه بهوجود آمد؟
زبان برنامهنویسی پایتون در سال ۱۹۹۱ میلادی توسط یک برنامهنویس هلندی بهنام خیدو فان روسوم (Guido van Rossum) ایجاد شد، این زبان با قابلیتهای فراوان و شگفتانگیزی که دارد تحولی در دنیای برنامهنویسی بهوجود آورده است، از توسعهی برنامههای تحت وب گرفته تا ایجاد بازیهای رایانهای!

در سالهای اخیر، پایتون مورد توجه بسیاری از برنامهنویسان بوده و روز به روز بر تعداد آنها افزوده میشود، هرچند هنوز در ایران هنوز جایگاه خود را پیدا نکرده است، ولی میتوان آیندهی روشنی برای آن تصور کرد، زیرا کاربردهای فراوانی داشته و در برنامهنویسی بسیاری از وبسایتهای معتبر مورد استفاده قرار گرفته است.
پایتون یک زبان اسکریپتی است که کدهای آن در پلتفرم های لینوکس، ویندوز، مکینتاش، سیستم عاملهای موبایل و حتی پلیاستیشن قابل اجراست و بهدلیل قابلیتهای فراوانی که دارد، به یکی از زبانهای مورد علاقهی برنامهنویسان وب تبدیل شده و شرکتهای بزرگی مثل گوگل، یاهو، اینستاگرام، ناسا، یوتیوب و… در سطح بالایی در حال استفاده از آن هستند.
نقاط ضعف پایتون
تا به اینجا با جذابیتهای این زبان آشنا شدیم، اما بد نیست نیمنگاهی نیز به نقاط منفی آن داشته باشیم.
پایتون، یک زبان برنامهنویسی سطح بالاست، درنتیجه برای برنامهنویسیهای سیستمی و سطح پایین، همچون درایور نویسی یا هستهی سیستمعاملها مناسب نیست.
میتوانید برنامههای مستقل پایتون را برای پلتفرمهای ویندوز، مک و لینوکس طراحی کنید اما اینکار چندان کار ساده نیست و در برخی موارد ممکن است خروجی آن باب میل شما نباشد.
نمونه کد نوشته شده در زبان پایتون
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، این زبان سینتکس بسیار ساده و جذابی دارد، در این زبان از از سمیکالن و آکولاد خبری نیست و محدودهی بلاکهای کد با استفاده از فاصلهها مشخص میشوند، در زیر میتوانید یک نمونه کد سادهی پایتون را مشاهده کنید:
a = int(input()) b = int(input()) print(a+b)
نمونه کد بالا، دو عدد a و b را از ورودی دریافت کرده و مجموع آنها (a+b) را در خروجی برنامه نمایش میدهد.
آیا شما نیز تجربهای از کار با این زبان دوستداشتنی دارید؟ نظرات و دیدگاههای خود را با ما و سایر کاربران همیار آیتی در اینباره به اشتراک بگذارید.
شما یک گام جلوتر از دیگران باشید! بسیاری از کاربران پس از مطالعهی این مقاله، آموزشهای ویژه را تهیه کردهاند، شما نیز میتوانید کتابهای تخصصی را از فروشگاه دانلود کرده و همین حالا سرعت یادگیری و پیشرفت خود را افزایش دهید، پس این فرصت فوقالعاده را از دست نداده و در دنیای آیتی و تکنولوژی شما یک گام جلوتر از دیگران باشید... میخواهم همین حالا آموزشهای ویژه را ببینم
10 دیدگاه
رسول وطن پرست
سلام، متشکرم به خاطر این مقاله خوب
فرشاد گوهری
سلام رسول عزیز، خیلی خوشحالیم که این آموزش برای شما مفید بوده
شادی جعفری
سلام وقت بخیر دوتا سوال داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید اول اینکه برای شروع به یادگیری زبان برنامه نویسی تحت وب جهت طراحی سایت پایتون برای افراد مبتدی و برای استارت ایا زبان مناسبی هست یا خیر؟
و سوال بعدی برای طراحی سایت php انتخاب مناسبیه یا پایتون و کدوم اسانتر و قابل فهم ترو کارا تر هستن ممنونم
فرشاد گوهری
سلام دوست گرامی، در حال حاضر زبان PHP خیلی پرطرفداره و چون به صورت گسترده برای برنامهنویسی وب استفاده میشه، جامعهی کاربری خیلی بزرگی داره و این به شما کمک میکنه خیلی راحتتر بتونید مشکلاتتون رو حل کنید و اگر جایی به چالشی برخورد کردید با کمک اون کامیونیتی بزرگ مشکل خودتون رو برطرف کنید، از طرف دیگه پایتون زبان بسیار جذابیه و در بحث هوش مصنوعی و دیتاساینس خیلی کاربردیه.
توصیهی من به شما اینه که اگر قصدتون کار کردن تخصصی در زمینهی وب هست PHP رو یاد بگیرید، اما اگر میخواین در ادامه وارد مباحث مرتبط با هوش مصنوعی و علوم دادهای بشید به سراغ پایتون برید.
از نظر یادگیری هم چون در ابتدای کار هستید، من فکر میکنم چندان تفاوتی نداره کدوم رو انتخاب کنید (زبان پایتون بیشتر شبیه به زبان انگلیسی هست و عدهای میگن تا حدودی سادهتره، اما این به معنی سخت بودن زبان PHP نیست، چون همونطوری که گفتم PHP مخصوص وب توسعه داده شده و برای کار در زمینهی وب مناسبه)
علی قنبری
چه برنامه های کاربردی میشه با این زبان نوشت ؟ تحت لینوکس هست درسته ؟
فرشاد گوهری
سلام علی عزیز، برنامههای خیلی متنوعی میشه با زبان پایتون نوشت، اگر بخوام براتون مثال بزنم، بخشهایی از یوتیوب، اینستاگرام، اسپاتیفای، دراپباکس و حتی بخشهایی از خود گوگل با زبان پایتون پیادهسازی شدند، در خصوص سیستمعامل هم تقریبا میشه گفت که پایتون کراسپلتفرمه، شما حتی روی ویندوز هم میتونید نصبش کنید و باهاش برنامهنویسی انجام بدید و محدود به لینوکس نیست.
علی قنبری
نه منظورم برنامه های فارسی زبان چیزی هست ؟
فرشاد گوهری
تنها مورد ایرانی که الان حضور ذهن دارم، پلتفرم کوئرا (quera.ir) هست که در حال حاضر با پایتون و فریمورک دیجنگو نوشته شده.
MrMahdi313
کافه بازار هم با زبان پایتون نوشته شده
علی
پایتون نیست آقا، پایتانه پایتان 😂😂😂
خارج از شوخی، ممنون خوب بود